Nijolė Oželytė pasipiktino medikų aplaidumu Londone: už tyrimą reikia susimokėti

Pasaulį stingdo koronaviruso pandemija. Šalys įveda apribojimus, kurių privaloma laikytis. Ne išimtis ir Jungtinė Karalystė.

Nijolė Oželytė.<br>T.Bauro nuotr.
Nijolė Oželytė.<br>T.Bauro nuotr.
Nijolė Oželytė.<br>V.Balkūno nuotr.
Nijolė Oželytė.<br>V.Balkūno nuotr.
Nijolė Oželytė.<br>V.Balkūno nuotr.
Nijolė Oželytė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 29, 2020, 11:35 AM

Praėjusį pirmadienį, kai koronaviruso aukų ėmė sparčiai daugėti, ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pasidavė spaudimui ir, pasekęs kitų Europos šalių pavyzdžiu, nurodė uždaryti didžiąją dalį parduotuvių ir paslaugų teikėjų. Už karantino nesilaikymą ten numatytos piniginės baudos.

Kaip šiuo metu atrodo gyvenimas karantino sąlygomis ir gydymas Jungtinėje Karalystėje, naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Nepriklausomybės Akto signatarė Nijolė Oželytė (65 m.). Londone gyvenantys jos giminaičiai iš arti susidūrė su medikų aplaidumu.

Medikai – be kaukių

Moteris pasakojo, kad į gydymo įstaigą atvykusius pacientus, turinčius koronavirusui būdingų simptomų, pasitiko apsauginių kaukių nedėvintys medikai. N.Oželytė sakė negalėjusi patikėti tuo, ką jai pasakojo giminaitis.

„Kas dedasi Londone, yra tikra katastrofa. Kai sergantis žmogus su visais simptomais nuvyksta į ligoninę, daktaras, stovintis be kaukės, sako: žinot, jums koronavirusas, vykit namo.

Taip buvo mano šeimos nariui. Daktaras be apsauginės medicininės kaukės, seselė, kuri iš jo ėmė tyrimus, – taip pat. Taip buvo tol, kol šalis neatsipeikėjo.

Pirmiausia ten niekas nedaro koronaviruso tyrimo. Norint jį pasidaryti, reikia sumokėti 400 svarų (kiek daugiau nei 447 eurus).

 

Juos daktaras paleido, pasakė, kad koronavirusas, tačiau jei nemiršti, niekas neims to mėginio, užsidarai ir būni namuose.

Man atrodo, kad mano abu jauni žmonės šiuo metu sėdi namuose su koronavirusu. Ir apie jokius mėginius, izoliavimus, pretenzijas niekas nekalba“, – susirūpinusi naujienų portalui lrytas.lt dėstė moteris.

Iššluotos parduotuvių lentynos

Tokia situacija Londone, pasak N.Oželytės, nesisapnavo nė vienam lietuviui. Gerame Jungtinės Karalystės sostinės rajone parduotuvių lentynos tuščios.

„Tai, kas ten darosi parduotuvėse gerame Londono rajone, lietuviams, manau, niekada nesisapnavo. Ten nėra nieko: nei tualetinio popieriaus, nei termometrų, nėra nieko“, – pasakojo ji.

Pasidžiaugė Lietuva

Papasakojusi, kas dedasi Londone, moteris pažvelgė į Lietuvą. Mūsų šalis, pasak Nepriklausomybės Akto signatarės, yra pavyzdys. N.Oželytė neslėpė džiaugsmo tiek Lietuvos valdžia, tiek solidaria visuomene.

„Mūsų visuomenė – be galo mobilizuota. Kad kur kitur būtų įmanoma per kelias dienas surinkti tiek, kiek surinko Andrius Tapinas, – vos ne milijono eurų paramą...

Taip pat pastebiu, jog feisbuke plinta įvairiausios iniciatyvos, kad reikia pardavėjus gerbti taip, kaip gydytojus. Va, kur žmonių darbas – galvoti, kaip prisijungti prie bendro veikimo. Juk mūsų tauta yra vienas organizmas“, – džiaugėsi moteris.

Primename, jog apie teigiamą koronaviruso testo rezultatą penktadienį pranešė Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas. Jis iš karto izoliavosi.

„Per pastarąsias 24 valandas man pasireiškė lengvi simptomai ir koronaviruso testas buvo teigiamas“, – tviteryje rašė Britanijos vyriausybės vadovas.

„Dabar saviizoliuojuosi, bet toliau vadovausiu vyriausybės atsakui vaizdo ryšiu mums kovojant su virusu“, – pridūrė jis.

„Neabejokite, kad dėl modernių technologijų magijos ir toliau galėsiu bendrauti su visa savo aukščiausio lygio komanda ir vadovauti nacionalinei kovai su koronavirusu“, – sakė jis vaizdo pranešime tviteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.