Po koronaviruso diagnozės – aktorė Ieva Labanauskaitė izoliavosi psichikos centre: „Man baisu“

Simbolinę tarptautinę teatro dieną aktorė Ieva Labanauskaitė (26 m.) prisipažino apie koronaviruso diagnozę. „X Faktoriuje“ išgarsėjusi aktorė iki pirmadienio buvo gydoma Santaros klinikose. Tądien ji buvo išleista saviizoliuotis.

 „X Faktoriuje“ išgarsėjusi aktorė Ieva Labanauskaitė izoliuota psichikos centre.<br>LR montažas.
 „X Faktoriuje“ išgarsėjusi aktorė Ieva Labanauskaitė izoliuota psichikos centre.<br>LR montažas.
Ieva Labanauskaitė (kairėje) dalyvavo televizijos projekte<br>TV3 nuotr.
Ieva Labanauskaitė (kairėje) dalyvavo televizijos projekte<br>TV3 nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Labanauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 1, 2020, 7:54 AM, atnaujinta Apr 1, 2020, 2:18 PM

Aktyviai savo mintimis socialinio tinklo paskyroje besidalijanti moteris tą savaitės pradžioje pranešė savo draugams ir gerbėjams.

„Šiandien mane išleido iš Santaros klinikų, ačiū daktarams, seselėms ir visiems ten mumis besirūpinantiems! Sveikata nepablogėjo. Jaučiuosi tikrai puikiai, tad išleido į kitas izoliacijai skirtas patalpas, nes virusą dar turiu.

Pradžia buvo labai viltinga, kai iš Santaros klinikų mus 4-turis pasitiko Vilniaus miesto autobusiukas. Tačiau tik aš viena pasiryžau keliauti į Vasaros g. Izoliuotis. VALIOOOO! Viena iš mūsų oficialiai yra PASVEIKUSI, tik dar turi izoliuotis 2 savaites, nes virusas dar gali gyventi ir toje materijoje kuria tuštinamės.

Kiti du bendrakeleiviai važiavo izoliuotis į namus. Tiesa viena mergina turėjo su manimi keliauti į Vasaros g. Bet ji sakė, kad kiek pabijojo, tad rado kitą išeitį. Apsikeitėm visi kontaktais ir palinkėjom vieni kitiems sveikatos – man drąsos ir sakė lauksim žinių iš vietos“, – socialinio tinklo paskyroje rašė moteris.

Pozityviai įrašą pradėjusi Ieva pasakoja, jog nuo šiol ji bus izoliuota Vilniaus miesto psichikos centre.

„Norėčiau nusikeikti, bet gal geriau sukalbėsiu kažkada išgirstą maldą, kuri labai tinka ir šiomis aplinkybėmis:

Dieve, suteik jėgų susitaikyti su tuo ko negaliu pakeisti, drąsos keisti ką galiu pakeisti ir išminties tą skirtumą suprasti!

Taip, nesinori skųstis, tikrai labai tikėjau, kad savivaldybės suteiktos sąlygos bus padoresnės, bet , turiu prisipažinti, man baisu šiandien čia likti nakčiai.

Šiuo metu esame 6-iese. Dauguma gyventojų atkeliavo praeitą savaitę. Kokie šie žmonės kantrūs, sakė jau susitaikė su esama situacija. Pasakojo,kad pradžioje taip pat buvo pakraupę, bandė ieškoti išeičių, keisti vietą. Taip pat manė, kad sąlygos antisanitarinės... Bet kažkaip nepavyko, kažkas iš viršaus sakė džiaukitės, kad išvis kažką valstybė duoda. Na gal ir yra tame tiesos, nežinau, spręskite patys. Niekada negali žinoti, gal ir jums kažkuriam dabar beskaitančiam gali tekti čia prisiglausti ateityje.

Cituoju vieną Vasaros g. 5 esamą gyventoją: „Nuo praeito ketvirtadienio niekas nebuvo atėjęs išvalyti patalpų, šiukšles pats išnešu kartais“.

Nėra jokio už sveikatą atsakingo žmogaus, niekas nesidomi, niekas nebuvo paskambinę pasiteirauti apie sveikatą nuo praeito ketvirtadienio, nes tada atsikraustė pirmieji gyventojai. Sužinojau, kad vakar naktį vieną jauną merginą su greitąja išvežė. Kas čia žino, gal ir nebeatlaikė šitų sienų atmosferos ir vėl susirgo, kad tik greičiau ištrūktų kažkur kitur...

Yra ir pliusų! Galima išeiti į lauką, kokį vieną kitą ratą apsukti, nes zona aptverta, yra sargas, kuris saugo teritoriją.

Maistą tiekia 3 kartus per dieną. Galima reikalui esant pasigriebti kokį maisto davinį. Yra wifi ir skalbimo mašina vienoje iš palatų,kur galbūt gali atsikraustyti naujų gyventojų. Virtuvė tiesa, gan padori, betgi miegoti teks ne virtuveje. Gal ir užtenka patogumų.

Kaip sakoma: „Šuo net ir kariamas pripranta..“ Žmonės, kurie čia jau beveik savaitę gyvena, kaip iš nuotraukų galima pamatyti, šiek tiek patys apsitvarkė duotą erdvę, susimeistravo rankeną, vis tiek šiokio tokio privatumo norisi bent dušo kabinoje.

Juk tiek vyrai, tiek moterys viename pastate gyvename ir NAUDOSIMĖS tuo pačiu dušu visi. Kitos dušo kabinos tikrai atrodo antisanitariškai... Gaila, neturime kuo dezinfekuoti paviršių po prausimosi ar naudojimosi tualetu...

Iš pradžių baisiai pikta buvo, tada juokinga, dabar šiek tiek neramu, nes turėsiu čia gyventi dar 9 dienas. Gal ir priprasiu.

Visi šiuo metu čia izoliuoti žmonės padorūs bent jau save tokiais laikome. Gal to ir užtenka, kad kambariai būtų visiškai nerakinami, nors raktų pridėta daug... Tik nei vienas netinka tam kambariui, kuris man paskirtas.

O kambaryje patalynė sujaukta, vadinasi kažkas miegojo prieš man atvykstant. Gyventojai pasakojo,kad vienai nakčiai buvo atkeliavusi porelė, tikrai ne asociali, tai kaip ir ne taip baisu ir miegojo tame kambaryje, kuris man oficialiai paskirtas. Ant stalo radau praimtą riešutų maišiuką, paliko ir man pasivaišinti.

Tiesa, mistiškai vieną naktį dingo. Matyt, kažkaip kažką susitarė. Na kadangi nėra jokio atsakingo žmogaus, kas užsiimtų valymu ar patalpų priežiūra, matyt, teks man pačiai kažkaip naują patalynę susirasti ir bandyti įsikurti.

Noriu pasakyti, kad tikrai nesu išpuikusi, dar ir ne tokiose sąlygose tekę gyventi tranzuojant, pvz Venecijoje – lauke, po stoties stogu, miegmaišyje susiraityti. Vis ant galvos nelyja..

Na bandysiu neprarasti vilties ir pozityvo, žinau, kad ne man vienai dabar nelengva.

Labai myliu Lietuvą. Bandysiu, aukoti savo norą patogumams ir kažkaip išbūti ateinančią savaitę, tikiuosi nepablogės.. Tikiuosi visiems pakilo motyvacija likti savo namuose ir izoliuotis kiek jaukiau negu mūms. P.s. gal iš nuotraukų ir ne taip baisiai gali viskas pasirodyti, bet gyvai vaizdelis nelabai koks, bet gyventi galima“, – rašė moteris.

Žada gerinti sąlygas

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Vilniaus miesto mero patarėja Ieva Dirmaite, ji teigė, jog stengiasi įsiklausyti į izoliuotų asmenų nusiskundimus bei žada gerinti sąlygas

Savivaldybė suteikia patalpas izoliacijai tiems asmenims, kurie neturi galimybės izoliuotis namuose, tuo tikslu yra įvertinusi ir numačiusi visas savo galimas patalpas, kurios gali būti panaudotos asmenų izoliacijai. Vienos jų – Vasaros g. patalpos, kurios skiriamos būtinajai saviizoliacijai. Tačiau tai nėra prievolė – jei asmuo turi saugią vietą, kuri atitinka karantinui taikomas taisykles, savivaldybės patalpose saviizoliuotis nėra privaloma.

Dėl Vasaros g. patalpų – reikia pažymėti, kad šiuo metu patalpų paskirtis pasikeitusi, ligoninės funkcijos ji neatlieka, tad ir lūkesčių tokių patalpoms neturėtų būti. Visgi, įsiklausydami į ten saviizoliacijai nusiųstų asmenų prašymus, reagavome ir radome sprendimą, kad galėtume pagerinti sąlygas.

Vakar viešai savivaldybės socialiniame tinkle paskelbus atskiro viešbučio paiešką, gana greitai atsirado siūlančių savo pagalbą ir patalpas. Labai ačiū visiems, kurie tiek šiuo atveju, tie ir anksčiau suskubo atsiliepti ir pasiūlyti savo pagalbą.

Keli asmenys patys dar vakar iš Vasaros g. patalpų pasiprašė būti išleidžiami į savo saviizoliacijos vietas – namus, nurodydami, kad buvo anksčiau klaidingai supratę tvarką, t. y. buvo nesupratę, kad jei gyvena po vieną bute, gali ten ir izoliuotis. Keletas likusiųjų buvo saugiai pervežti į atsiliepusio viešbučio patalpas, kur toliau tęsia saviizoliaciją. Turimomis žiniomis, šiandien viskas išspręsta, sąlygoms naujose patalpose nusiskundimų asmenys neturi“, – naujienų portalui lrytas.lt dėstė I.Dirmaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.