Tiesa, ji ruošia ne tik įprastus valgius, bet daugiausiai dėmesio skiria pagal savo ištobulintą receptą gaminamai duonelei, rašoma pranešime spaudai.
I.Budrienės ruošiamą, traškų, moliūgų, saulėgrąžų, kanapių sėklomis, linų sėmenimis, kviečių sėlenomis bei dar keliais slaptais ingredientais pagardintą kasdieninį lietuvio stalo akcentą, pasak jos, jau yra pamėgę ir žinomi žmonės.
Tarp jų – Rūta Mikelkevičiūtė, Vilius ir Violeta Tarasovai, Rytis Cicinas, Ruslanas Kirilkinas, Viktorija Jakučinskaitė, Inga ir Aivaras Stumbrai.
Savitos naminės duonos pirmą kartą pašnekovė paragavo prieš keletą metų – ją visada kepdavo kartu šventėse dirbdavęs ar pas Budrius viešėdavęs virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.
Būtent jis pavasarį, prasidėjus pirmai karantino bangai su bičiule pasidalino gardėsio receptu ir pirmuoju raugu.
„Duonelei tešlą ruošiu, ją minkau, kepu visada tik pati. Labai pamilau tai, ką darau, ir išgyvenu, jei kas nors nepavyksta. O taip yra kelis kartus buvę. Tuomet ir liūdesio, ir ašarų netrūko“, – nuoširdžiai pasakojo I.Budrienė.
R.Bolgovo receptą ji ištobulino ir prie firminės duonelės klientams pasiūlė įvairiais ingredientais pagardinto naminio sviesto.
„Nesu profesionali duonos kepėja, restorano virtuvėje neturime ir tam skirtos įrangos, tad, prieš šventes iškepti kelis šimtus vienetų skanėsto buvo nemenkas iššūkis. Bet aš labai stengiausi“, – sakė I.Budrienė.
Nuo pavasario pradėjusi pati gaminti duoną ji pajuto, kokių sudedamųjų dalių gaminyje nereikia, o be ko apsieiti neįmanoma.
„Dabar jau tai originalus receptas“, – su šypsena sakė pašnekovė.