Žinomus žmones papiktino M.A.M.A apdovanojimai: neegzistuoja ribojimai?

Šeštadienio vakarą šalį sudrebino jubiliejiniai M.A.M.A apdovanojimai. Dėl koronaviruso pandemijos šiemet apdovanojimai buvo kiek kitokie nei įprasta – be tradicinio šurmulio.

 P.Ambrazevičius, L.Zareckas, A.Mickevičius.<br> LR koliažas.
 P.Ambrazevičius, L.Zareckas, A.Mickevičius.<br> LR koliažas.
 Šarūnas Jasiukevčius.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Šarūnas Jasiukevčius.<br> Soc. tinklo nuotr.
Mantas Bertulis.<br>LR archyvo nuotr.
Mantas Bertulis.<br>LR archyvo nuotr.
Linas Zareckas.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Zareckas.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Zareckas.<br>V.Balkūno nuotr.
Linas Zareckas.<br>V.Balkūno nuotr.
Linas Zareckas.<br>V.Balkūno nuotr.
Linas Zareckas.<br>V.Balkūno nuotr.
Paulius Ambrazevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paulius Ambrazevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paulius Ambrazevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Paulius Ambrazevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
 Aistis Mickevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Aistis Mickevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Aistis Mickevičius.<br>T.Bauro nuotr.
 Aistis Mickevičius.<br>T.Bauro nuotr.
 Aistis Mickevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Aistis Mickevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aistis Mickevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aistis Mickevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

2021-03-28 02:03, atnaujinta 2021-03-28 10:47

Įprastai daugiatūkstantinės auditorijos sulaukianti šventė šiemet vyko be žiūrovų. Dalyvavo tik šių metų nominantai ir apdovanojimų teikėjai. Taip pat kiekvienas dalyvis atvykdamas privalėjo turėti ne vėliau kaip prieš 48 val. gautą neigiamą COVID-19 antigeno testą bei laikytis socialinio atstumo, dėvėti kaukes.

Tačiau tiesiogiai transliuotas renginys sulaukė kritikos kirčių. Socialiniuose tinkluose užvirė diskusijos. Prie jos prisijungė ir žinomi žmonės. Daugelis kėlė klausimą, kodėl dėl pandemijos draudžiama pasimatyti su kituose miestuose gyvenančiais artimaisiais, rengti renginius ar vystyti verslus, o rengti M.A.M.A apdovanojimus ir į juos vykti atlikus testą galima.

Vienas pirmųjų savo nuomonę išsakė dainininkas Linas Zareckas.

„Vyriausybė paskelbia – we gonna die! Tada tūkstančiai žmonių stovi kamščiuose prie policijos užkardų. Ir finale vakare pamatai MAMA raudoną kilimą – rimtas tūsas, kokio nebuvo metus. Telikui neegzistuoja jokie ribojimai. Tūlas lietuvis galvoja „b**į dėjau!“, – feisbuke rašė jis.

Pasipiktinimo neslėpė laidos „Praeities žvalgas“ kūrėjas Šarūnas Jasiukevčius.

„Turbūt žiūrit M.A.M.A apdovanojimus tiesiogiai iš Kauno „Žalgirio“ arenos ir galvojat: „Kaip, b***?!? Taigi fu***ng karantinas!!!“ O va taip!

Jie ten visi dirba. Laidos filmavime. Artistai. Darbo reikalais galima važiuoti į kitą savivaldybę, galima būriuotis, galima be kaukių ir nesilaikyti atstumo. Balandžio 9 d. renku grupę važiuoti dirbti į Černobylį. Rinksim šiukšles.

Pažymas komandiruotei visiems išrašysiu. Kadangi darbo reikalais, grįžus izoliuotis nereikės“, – socialinio tinklo paskyroje pasipiktinimo neslėpė vyras.

Šis renginys nustebino prodiuserį Mantą Bertulį.

„Chebryte, gal galėtumėte paaiškinti, kas čia per paralelinė visata vyksta Kauno „Žalgirio“ arenoje šį vakarą?

Kiek paskutinį kartą skaičiau, tai visi renginiai Lietuvoje yra uždrausti. Galvoju gal klajodamas po pasaulį kokių taisyklių pokyčių nepastebėjau, tai nuėjau net patikrinti ir skaitau: „Leidžiami ir renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio ir automobilyje yra ne daugiau nei 2 asmenys“, – galvoju, gerai sugalvojo į „Žalgirio“ areną žvaigždės su savo mašinom atvaryti, bus įdomu pasižiūrėti, kas kokią turi. Bet ne. Automobilių nelabai ten mačiau.

„Leidžiama lankyti pažintinius ir mokomuosius takus“, – gerai, jeigu tai yra vadinamasis mokomasis takas per mūsų muzikos istoriją, gal tada ir viskas tvarkoje.

„Nuo 2021 m. kovo 15 d. gali būti lankomi uždarose erdvėse esantys muziejai, galerijos ir kitos ekspozicinės erdvės (pvz. zoologijos parkai) užtikrinant lankytojų srauto ribojimą, – didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal viešai lankomą plotą, kad vienam lankytojui tektų ne mažiau kaip 20 m2 ploto“, – Na, tikrai negalėčiau pavadinti M.A.M.A zoologijos parku, kad ir kaip galbūt kai kurie atlikėjai stengtųsi būti panašūs į jo gyventojus.

Aš turiu daug draugų, kurie ir dirba, ir dalyvauja šiame renginyje. Todėl nėra labai turbūt protinga rašyti šito viešai, kai pats sukiesi tame pačiame katile. Greičiausiai reikėtų palaikyti bei žaisti su visais toje pačioje komandoje, nes visi norime, jog kuo greičiau būtų vėl galima organizuoti renginius bei dalyvauti juose.

Bet chebryte, kas vyksta? Kur parašyta, kad išimtis renginiams taikoma, jeigu yra testuojamasi prieš jį? Kas čia per savivaliavimas? Toks jausmas, jog norėdami pagerbti geriausius muzikos atlikėjus, jūs net žeminate juos.

Nes jie jau daugiau nei pusmetį negali rengti koncertų, užsidirbti pinigų, o M.A.M.A gali vykti. Aš gal irgi mokėčiau tarkim 100 eurų už koncerto bilietą, jeigu tik būtų vienintelė sąlyga turėti neigiamą koronos testą. Tai, kodėl muzikantai negali to daryti, o juos vienijanti asociacija gali?

Ar aš durnas ir kažko nesuprantu? Ir dar – po 6 – 9 žmones ant raudono kilimo be kaukių. Čia ne tik apie pačių saugumą, čia apie pavyzdžio rodymą visuomenei.

Visi mokame pakalbėti, kad likime namuose, skiepykimės, bet tai gal patys neskatinkime ir taip susiskaldžius visuomenės nesilaikyti taisyklių, juolab, kad renginys vyksta uždaroje patalpoje. Aišku tas pats vyko su „Kino pavasariu“, tik ten foto sienelė buvo įrengta lauke ir nemačiau, jog žmonės fotkintųsi po devynis.

Jau nekalbu, kad žmonės ir taip yra pritvinkę pykčio, visi pavargę. Kai kurie su tėvais negali metus laiko pasimatyti, o čia įsijungi teliką ir matai, kad yra žmonių, kuriems taisyklės negalioja.

Su visa pagarba, bičiuliai ir draugai, kurie esate ten. Kaip sakant – nothing personal. Ir taip, aš piktas, nes manęs su Danieliumi Bunkumi neišrinko kaip „Metų grupės“, – feisbuke rašė jis.

Nuomonę apie diskusijas sukėlusį renginį išsakė humoristas Paulius Ambrazevičius.

„Tik dabar supratau, kad su tėvais ir broliu reikėjo padaryt grupę, būtume galėję šįvakar susitikti“, – socialinio tinklo paskyroje pasipiktinimo neslėpė jis.

Šeštadienį vykęs renginys suglumino kvepalų kūrėją Aistį Mickevičių.

„Matau socialiniuose tinkluose, kad vieni Mamoj, kiti Kryžiuose. O tai renginius jau leido Lietuvoje? Kažkaip negirdėjau. P.S.: Man negaila, šiaip įdomu“, – feisbuke rašė žinomas vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.