Meile sportui užsikrėtusi Beata Nicholson netiki dietomis

Neretai nuomonės formuotojų turinys sukasi apie vieną temą arba turi begalę jų, tačiau dažnai tame nebūna jokios struktūros. Laidų vedėja bei kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson sumanė tai pakeisti ir savo „Instagram“ paskyroje pradėjo temines savaites, kurių metu ji gvildena po vieną jai aktualią temą. Apie tai, kaip ši idėja kilo, ji sutiko papasakoti portalui lrytas.lt.

 Beata Nicholson.<br>„Lrytas“ koliažas.
 Beata Nicholson.<br>„Lrytas“ koliažas.
 Beata Nicholson.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Beata Nicholson.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Beata Nicholson.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Beata Nicholson.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Beata Nicholson.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Beata Nicholson.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Rugilė Mileriūtė

2021-09-23 14:15, atnaujinta 2021-09-23 14:27

Kurti teminį turinį B.Nicholson teigia sugalvojusi visai netikėtai. Ji prisipažįsta, jog yra daug temų, kuriomis turinti ką pasakyti, todėl radusi būdą, kaip tai pateikti savo sekėjams, iškart juo ir pasinaudojo: „Aš labai jau seniai esu socialiniuose tinkluose ir visada rašau kas man artima, kas įdomu, kas vyksta ir t.t. Ir pastebėjau, jog vis tik nenoriu sėdėti ir transliuoti viso savo gyvenimo. Tos informacijos yra tiek daug, jog telkti ją į temas yra žymiai paprasčiau pačiai.“

Pirmąją savaitę ji dedikavo pomidorams ir dalijosi receptais bei įžvalgomis apie juos. B.Nicholson turi paprastą atsakymą, kodėl būtent pirmoji savaitė buvo paskirta jiems: „Prasidėjo nuo pomidorų, nes mano tėtis užaugino pomidorus ir kažkaip pagalvojau, jog turiu labai daug ką pasakyti apie juos.“ Vėliau B.Nicholson perėjo prie sporto ir su grotažyme „judėjimo tingėjimo savaitė“ skelbė nuotraukas bei aprašė savo sportinius įpročius ir įžvalgas.

Paklausta apie pačios santykį su sportu B.Nicholson atviravo, jog jis ganėtinai geras ir ji stengiasi kasdien pajudėti bei surinkti bent 10 tūkstančių žingsnių. „Treniruoju širdį ir kūną, o tai jau darau seniai, bet nekalbu apie tai kiekvieną sekundę“, – sakė ji. Atostogų metu B.Nicholson renkasi bėgimą bei ėjimą, tačiau atskleidžia, jog būnant namuose labiausiai patinka treniruotis su stacionariu dviračiu, tam ji skirianti apie pusvalandį.

O paklausta ką norėtų pasakyti visiems, kurie bent minimaliai tingi pasportuoti, B.Nicholson teigė, jog viskas prasideda nuo mažų žingsnių ir netikėjimu greitu rezultatu, todėl jos nuomone bent 15 minučių skirtų sportui kasdien yra geriau nei nieko.

Kalbėdama apie sportą B.Nicholson nepamiršta ir receptų, tačiau prisipažįsta, jog netiki dietomis. Jos nuomone reikia valgyti skanų ir subalansuotą maistą, nes jai tai malonumas. Tačiau prideda, jog reikia laikytis ir tam tikrų sveikos mitybos taisyklių: „Desertai ne kasdien, saldumynai tikrai ne kasdien, bet daržovės kasdien, maistas su daug skaidulų kasdien, o mėsa ne kasdien.“

Ir priduria, jog reikia maitintis įvairiu maistu bei įsiklausyti į savo kūną: „Visas maistas yra geras tik reikia žiūrėti kiek jo suvalgai. Ypač vasara yra nuostabus laikas kai galima valgyti daug gero, gyvo, sveiko maisto.“ Šią savaitę ji pasidalino gana neįprastu keturių kruopų košės receptu, prie kurio teigė, jog jai po geros treniruotės vaisių kokteilio nepakanka.

B.Nicholson prisipažįsta, jog nėra tipinė turinio kūrėja, todėl turinį kurią tokį, kokio pati nori: „Aš vis tik nesu iš tų „Instagram‘o“ žmonių, kurie komunikuoja tik gražiomis savo nuotraukomis, man įdomiau pakalbėti. Man nereikia susikurti savo vardo, man nereikia išgarsėti, todėl komunikuoju tai kas man patinka be jokio noro įtikti algoritmams.“

Ir priduria, jog jai malonu kurti tokį turinį, todėl pasidaro nesvarbu ar įrašai pasiekia daug žmonių, tačiau ji džiaugiasi tais, kurie atkreipia dėmesį į jos gvildenamas temas. B.Nicholson pastebi, jog nemažai pati sužino iš žmonių, kurie pasidalija savomis įžvalgomis apie dalykus, kurie jai įdomūs.

Seniau paklausta, kiek laiko planuoja kurti tokias temines savaites, B.Nicholson teigė nežinanti. 

„Galvojau, jog baigsis pomidorai ir kalbėsiu visą savaitę apie vestuves, bet paskutinę minutę temą pakeičiau į sportą. Gal staiga sugalvosiu pakeisti ir kitas temas“, – seniau vykusio pokalbio metu teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.