Editos Mildažytės interviu su Beata Tiškevič – dėmesio centre: skambėjo nekorektiški klausimai? Laidos turinį vertins etikos kontrolieriai

Televizijos laidų prodiuserės, žurnalistės Editos Mildažytės (55 m.) naujausios laidos „Svečiuose pas Editą“ įrašas sulaukė didžiulio susidomėjimo. 

Edita Mildažytė ir Beata Tiškevič.<br>lrytas.lt montažas.
Edita Mildažytė ir Beata Tiškevič.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 12:19 PM, atnaujinta Jan 7, 2022, 1:03 PM

Sausio 6-ąją visuomeninio transliuotojo mediatekoje pasirodžiusiame epizode Edita kalbina projekto „Nebegėda“ kūrėją, kino ir teatro aktorę Beatą Tiškevič (32 m.). 

Vasarą filmuoto interviu pradžioje E.Mildažytė pašnekovę pasitinka savo sodybos kieme, Beata laidos vedėjai padovanoja puokštę gėlių.

Moterys kalbasi apie B.Tiškevič karjeros pradžią, feminizmą, visuomeninę veiklą. 

Vos pokalbis išvydo eterį, socialiniuose tinkluose pradėta diskutuoti, ar laidos vedėja savo klausimais nebandė sumenkinti, pažeminti laidos viešnią.

Pateikiame pokalbio fragmentą:

– O kiek pati kartų per savaitę myliesi? Vidutiniškai.

– Nu čia toks labai intymus...

– Nu kodėl? Bet kalbi apie tai kasdien. Tai kiek kartų myliesi, klausiu tavęs.

– Aš neatsakysiu į šitą klausimą, šiek tiek peržengėte ribas.

– O kiek kartų apie tai kalbi?

– Apie tai... Ne, mes kalbam apskritai apie seksualinę sveikatą, edukuojame apie moterų kūną.

B.Tiškevič projekto „nebegėda“ svetainėje parduodamos sekso prekės moterims, vyrams, poroms, publikuojami tekstai lytinio švietimo temomis, siūlomi testai padeda nustatyti seksualinį tipą, išsirinkti tobulą vibratorių ir panašiai.

Praėjusių metų rudenį startavusi LRT mediatekos laida „Svečiuose pas Editą“ yra mėgstama auditorijos dėl įdomių pašnekovų, kurie atvirai leidžiasi į pokalbius su laidos vedėja Edita Mildažyte. Didelis auditorijos įsitraukimas, laidų vedėjos ilgametė patirtis neleido abejoti laidų turinio kokybe, tačiau pripažįstame, kad ketvirtadienio laida, kurioje kaip svečias dalyvavo Beata Tiškevič, kelia klausimų.

Eteryje jau pasirodžiusiose laidose svečiavosi tiek jaunesnės, tiek vyresnės kartos atstovai. Suprantame, kad skirtingi žmonės turi skirtingų matymų, tačiau LRT savo programomis siekia skatinti dialogą ir bet kokiomis, netgi aštriomis temomis, kalbėti pagarbiai ir įsiklausančiai.

Sutinkame, kad yra pagrindo klausti, ar šįkart dialogas buvo pagarbus ir įsiklausantis, todėl šios laidos turinį vertins ir išvadas LRT administracijai pateiks LRT etikos kontrolierė“, – rašoma LRT komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.