M. Stonkus prabilo apie incidentą su A. Kandrotu-Celofanu: „Galbūt galėjo būti ir akmenų, ir ginklų“

Praėjusį antradienį, po spektaklio „Man gal magnio trūksta?“, humoristas Mantas Stonkus į automobilį įsėdo kartu su policijos palyda. Skandalingai vertinamas Antanas Kandrotas-Celofanas nutarė atvykti į Marijampolės miesto kultūros centrą ir veržėsi į užkulisius. 

 Antanas Kandrotas-Celofanas ir Mantas Stonkus.<br> LR archyvo nuotr.
 Antanas Kandrotas-Celofanas ir Mantas Stonkus.<br> LR archyvo nuotr.
 Antanas nutarė išsiaiškinti santykius su M.Stonkumi.
 Antanas nutarė išsiaiškinti santykius su M.Stonkumi.
Mantas Stonkus.<br>D.Umbraso nuotr.
Mantas Stonkus.<br>D.Umbraso nuotr.
Mantas Stonkus.<br>Stopkadras.
Mantas Stonkus.<br>Stopkadras.
LNK sezono atidarymas / Mantas Stonkus<br>V.Skaraičio nuotr.
LNK sezono atidarymas / Mantas Stonkus<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainiaus Ščiukos fotoparodos atidarymas Grafo galerijoje Vilniuje. / Mantas Stonkus<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainiaus Ščiukos fotoparodos atidarymas Grafo galerijoje Vilniuje. / Mantas Stonkus<br>V.Skaraičio nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>LR archyvo nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>LR archyvo nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 12:01 PM, atnaujinta Jan 20, 2022, 12:05 PM

Celofanas užpyko dėl pamatyto tinklalaidės „Vėl Tie Patys“ epizodo, kuriame M.Stonkus kartu su Rolandu Mackevičiumi ir svečiu Emiliu Jokūbu kalbėjo apie Sausio 13-ąją įvykusį mitingą.

A.Kandrotas, atvykęs į Marijampolės miesto kultūros centrą, teigė norėjęs pasikalbėti su M.Stonkumi – jo laukė, bandė patekti į užkulisius, kuriuose galima būti tik aktoriams, ėmė tikrinti patalpos duris. Galų gale, išvydęs moterį, ėmė konfliktuoti su ja. Netrukus buvo iškviesta apsauga ir Antanui Manto teko palaukti lauke. Humoristas į lauką išėjo lydimas policijos pareigūnų.

Po šio įvykio M.Stonkus apie tai, kas vyko, papasakojo LNK laidai „Info Diena“.

„Realiai, tikriausiai nieko neįvyko, kas buvo suplanuota. Buvo bandyta padaryti provokaciją. Atvyko visoje šalyje kaip didelis provokatorius žinomas asmuo. Bandė sujaukti viešąją erdvę, sugadinti spektaklį, kabinėjosi prie žmonių.

Atvyko, aišku, ne vienas, o, kaip visada, su didele armija jį palaikančių žmonių. Manęs niekas neleido ten lįsti, bet kalbėjo, kad buvo apie dešimt ar daugiau žmonių“, – žurnalistui Rolandui Vilkončiui kalbėjo M.Stonkus.

Humoristas svarstė, kad jei nebūtų įsikišusi policija, viskas galėjo baigtis išties nesmagiai.

„Jeigu mes esame matę, kaip ta minia veikia prie Seimo ar kituose susibūrimuose... Nežinau, galbūt galėjo būti ir akmenų, ir ginklų kokių nors, užpuolimo – tikrai net ne vienas prieš vieną, o ir prieš daugiau, net ir prieš moteris. Kažkodėl tuo net neabejoju“, – „Info Dienai“ pasakojo Mantas.

Šiuo metu teisininkai ir pareigūnai domisi šiuo įvykiu. Ar pats Mantas jaučiasi saugus?

„Žinot, dabar su tuo saugumu, nelabai kažkas gali jaustis saugus. Net ir tas, kuris tikrina galimybių pasus – jam gali būti peršauta koja. Tai apie saugumą kalbėti tikriausiai reikėtų labai rimtai. Saugiai negali jaustis niekas – nei vienas Lietuvos pilietis, nei žinomesnis žmogus, nei socialiai aktyvus pilietis. Saugumas, šiuo atveju, labai lanksti sąvoka“, – įsitikinęs Mantas.

Jis mano, kad galbūt yra įstatymo spragų. Prie šito įvykio turėtų, anot Manto, aktyviau dirbti įstatymų leidėjai.

„Tokie žmonės gali būti laisvėje ir nelabai pakaltinami... Turėtų tas spragas užkaišioti. Tačiau, deja, kai kuriems leidėjams tokie žmonės yra labai patogūs“.

Mantas sako, kad su tokiomis situacijomis ir asmenimis reiktų kovoti kuo šaltesniais nervais.

„Nesiveliant į diskusijas, be emocijų, nenusileidžiant iki jų lygio nei kalbomis, nei žodžiais, nei emocijomis“.

Įaudrino išgirsti žodžiai

Viskas prasidėjo nuo tinklalaidėje išgirstų juokelių. M.Stonkus kartu su Rolandu Mackevičiumi ir svečiu Emiliu Jokūbu apie skandalingąjį protesto dalyvį ir aršų valdžios kritiką Celofaną. Jie nepritarė protestui, kuris vyko Sausio 13-ąją.

„Jeigu Celofanas nori, galim eiti, suorganizuom kovą su kumščiais k***a plikais. Sportinį, pagal taisykles“, – sakė Mantas.

„Aš suprantu. Manau, kad jis drąsos neturi ir tiek. Ten jau žinai... Dabar pats savo š****e skęsta“, – papildė R.Mackevičius.

„Jooo... Jis dabar verda savo vėmaluose...“ – sakė M.Stonkus.

Nutarė išsiaiskinti santykius

Nieko nelaukęs, A.Kandrotas-Celofanas atvyko į Marijampolės miesto kultūros centrą ir viską tiesiogiai transliavo feisbuke.

„Atvažiavau čia išsiaiškinti vieno klausimo. Ir dabar ketinu užeiti ir paklausti“, – sekėjams pranešė Celofanas. Tačiau spektaklis jau buvo prasidėjęs ir apsauga pranešė, kad jis baigsis apie 19 val 30 min. Manto Antanas nutarė palaukti lauke.

„Turbūt matėte jų vakarykštį podcastą... Žmogus turi problemų su alkoholiu, teismas jo pasigailėjo. Jis atleido nuo baudžiamosios atsakomybės, nors važiavo girtas. Bet kažkaip žmogus vis tiek tuos dalykus daro. Noriu visus pakviesti, kas gali atvažiuoti į Marijampolės kultūros centrą ir, kaip sakant, pasižiūrėti ir gal norit pasikalbėti, nes aš irgi noriu pasikalbėti“, – kalbėjo Celofanas ir tuo pat metu pabandė užeiti pro kitas duris – užkulisius.

„Aj, matau pagal reklamas jis čia ateis. Aš pas Stonkų atvažiavau, laukiu susitikimo“, – pamatytai merginai grimo kamabaryje sakė Celofanas.

Ji nieko nelaukusi išsitraukė telefoną ir pradėjo filmuoti, prašydama išeiti, tačiau A.Kandrotas toliau ėmė tikrinti visas pastato duris. Netrukus buvo iškviesta apsauga, kuri Celofano paprašė palikti patalpas. „Pasakykit, kad aš didelis jo gerbėjas ir labai jo laukiu. Užsirakinkit duris“, – ironizavo Celofanas.

Netrukus, prie Marijampols miesto kultūros centro, atvyko keli policijos ekipažai, kurie pasiteiravo Celofano, kokia proga jis atvyko.

Asmenys buvo agresyviai nusiteikę

Naujienų portalui lrytas.lt Marijampolės policijos komisariato atstovė spaudai Ieva Šlivinskienė apie įvykį pateikė daugiau detalių. „Į bendrosios pagalbos centrą buvo gautas moters pranešimas, kad į Marijampolės kultūros centro patalpas įėjo vyras, kuris nori susitikti su čia vykusio spektaklio vienu iš aktorių.

Taip pat informuota, kad prie kultūros centro būriuojasi dar apie dešimt galimai agresyviai nusiteikusių asmenų, kurie atvyko kartu su jau minėtu vyru. Bijodama dėl galimai įvyksiančio konflikto, moteris paprašė pareigūnų užtikrinti aktorių saugumą. Reaguojant į pirminiame pranešime pateiktą informaciją, pareigūnai nuvyko į įvykio vietą. Ten paaiškėjo, kad susirinkę asmenys ten nekonfliktavo ir realios grėsmės nekėlė“, – lrytas.lt pasakojo I.Šlivinskienė.

Pasak komisariato atstovės, susirinkę asmenys tikino esą jie yra Manto Stonkaus gerbėjai ir nori su juo pasikalbėti.

„Jie tikino laukiantys aktoriaus Manto Stonkaus po spektaklio, norėdami pabendrauti. Kitokių tikslų jie nenurodė. Įvardino save kaip aktoriaus gerbėjais“, – pasakojo atstovė.

Norėdami užtikrinti aktorių saugumą, juos policijos pareigūnai palydėjo iki transporto priemonės bei padėjo saugiai išvykti iš Marijampolės miesto.

„Kartu su aktoriais išsiskirstė ir minia. Daugiau incidentų ir viešosios tvarkos pažeidimų užfiksuota nebuvo“, – teigė I.Šlivinskienė.

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.