Gyčio Paškevičiaus sūnaus kalbos apie karą Ukrainoje supykdė internautus: kreipėsi į policiją

Dainininko Gyčio Paškevičiaus (60 m.) sūnus Dominykas įsivėlė į konfliktą socialiniame tinkle „Facebook“.

Gyčio Paškevičiaus sūnus Dominykas socialiniame tinkle prisivirė košės.<br>lrytas.lt montažas.
Gyčio Paškevičiaus sūnus Dominykas socialiniame tinkle prisivirė košės.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 1:41 PM, atnaujinta Mar 3, 2022, 3:06 PM

Rusijos pradėtą karą Ukrainoje neigiantis vyras tiek asmeninėje paskyroje, tiek savo vardu sukurtame puslapyje talpino ne vieną supykdžiusius įrašus ir vaizdo medžiagą.

„Vėl nauja rėmelių ir vėliavėlių pandemija... Nes kažkodėl žmonės galvoja, kad jie geriečių pusėj... Iš kur žinot? Kas sakė?

Ar tikrai viską suprantat gerai? Ar tikrai žinot, kas vyksta? Blogiečiai puola? O iš kur žinot, kad jie blogiečiai, pagal ką čia skiriat? Kas yra geriečiai ir blogiečiai šiuo atveju?“ – pirmosiomis karo dienomis socialiniame tinkle klausė D.Paškevičius.

Vaizdo įrašuose Dominykas svarstė, kad žuvusius kare vaidina aktoriai, o jis pats nejaučiantis nei baimės, nei gailesčio.

Pilietiški asmenys po tokiais vyro pasvarstymais ėmė žymėti Lietuvos policijos puslapį, kiti teigė jau pateikę policijai elektroninius pareiškimus.

„Vėliavėlių pandemija... Kas čia ką jau tiksliai žino? Visi knisa protą. Dievas matricą spaudžia, kad atsisukti į save. Jau dabar tas sprogimas yra mūsų visų kolektyvo stspindys. Jau veržias kažkas iš vidaus ir tas atsispindi išorėje.

Nepabėgsit nuo savęs. Kiek baimės yra pas žmones, kiek yra išplauti, kiek yra dar... nieko nesusigaudančių žmonių. Ką, galvojat, kažkokie gelbėtojai bus? Kažkuri pusė gelbėtojai? Mes čia geriečiai, kur vėliavėles dedamės? Nu, supratau, su geriečiais čia mes esame.

Nežinau, ką čia tokio jums pasakyti. Man tik viena frazė ateina į galvą – „tas, kas valdžią stato už tiesą, bet ne tiesą už valdžią – čia bus labai sunku“. Nes žmonės yra pasistatę valdžią kaip tiesą, bet ne tiesą kaip valžią. Man nesutelpa į galvą.

Aš žinau, kad prie tos tiesos labai sunku prisikasti, bet jeigu to nori, tu prisikasi. Čia daugiasluoksniai dalykai vyksta. Paviršiuje, jo – baisūs rusai. Žiūrint giliau – nei Ukraina, nei rusai nėra geri. Žiūrint dar giliau, čia išvis bankininkų bajeriai. Žiūrint dar giliau – dar visai kitaip gal yra“, – svarstė Dominykas, galiausiai pasiūlęs nepanikuoti ir pripažinti, kad „niekas nieko nežino“.

Nuomone apie įvykius Ukrainoje pasidalijo ir G.Paškevičius, teigiantis, kad žmonės karu susirūpino tik todėl, nes jiems taip buvo pasakyta.

„O jūs paprasto dalyko nesuprantat, kad aš nesu už karą. Aš esu už tiesą, bet šis pasaulis yra melo pasaulis. Aukštesnės jėgos viršuj žvengia ir muša rankom, kol mes čia koliojamės... Nesuprantam, kad broliai ir seserys esam... Nei vienas politikas nesišaudo. Šaudosi tik tie, kas įsakymų klauso. O karas čia vyko visada!!! Bet jūs susirūpinot, kai pasakė jums susirūpint“, – svarstė Lietuvos dainininkas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.