Prodiuserė Rūta Mikalauskaitė – komoje: užspringusi maistu dėl gyvybės kovoja Dubajaus ligoninėje Artimieji prašo pagalbos

Prodiuserė, komercinių klipų kūrėja Rūta Mikalauskaitė (37 m.) – komoje. Dėl gyvybės jauna moteris kovoja Rashid ligoninėje Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Lietuvė nebuvo drausta sveikatos draudimu, tad bičiuliai renka lėšas gydymui apmokėti.

Rūta Mikalauskaitė.<br>lrytas.lt montažas.
Rūta Mikalauskaitė.<br>lrytas.lt montažas.
Rūta Mikalauskaitė 2016-aisiais.
Rūta Mikalauskaitė 2016-aisiais.
Rūta Mikalauskaitė ir Džordana Butkutė 2015-ųjų sausį.<br>T.Bauro nuotr.
Rūta Mikalauskaitė ir Džordana Butkutė 2015-ųjų sausį.<br>T.Bauro nuotr.
Martynas Tyla, Rūta Mikalauskaitė ir Gediminas Stanevičius 2014-ųjų sausį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Martynas Tyla, Rūta Mikalauskaitė ir Gediminas Stanevičius 2014-ųjų sausį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rūta Mikalauskaitė 2014-ųjų sausį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rūta Mikalauskaitė 2014-ųjų sausį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rūta Mikalauskaitė 2013-ųjų gegužę.<br>V.Balkūno nuotr.
Rūta Mikalauskaitė 2013-ųjų gegužę.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 30, 2022, 12:56 PM, atnaujinta Jun 11, 2022, 4:34 PM

Kaip skelbiama, moteris paspringo maistu vakarienės metu ketvirtadienį, gegužės 26-ąją.

Netekus sąmonės, į restoraną buvo iškviestas greitosios pagalbos ekipažas.

R.Mikalauskaitė kurį laiką buvo be deguonies, atvykusi medikų brigada konstatavo klinikinę lietuvės mirtį.

Defibriliatoriaus pagalba atstatyta širdies veikla, moters smegenys nefunkcionuoja.

„Visi draugai, pažįstami, kolegos ir geri viso pasaulio žmonės! Mes visi, kas pažinome Rūtą Mikalauskaitę, žinome koks nuostabus žmogus ji yra. Tai tikrai neeilinė asmenybė, palikusi didelį pėdsaką mūsų gyvenimuose. Tai žmogus, kuris visada pirmenybę teikė padėti kitiems, tačiau dabar pagalbos iš mūsų visų reikia JAI. Mūsų brangi draugė Rūta Mikalauskaitė mirtinoje nelaimėje, ji guli komoje ir kovoja dėl savo gyvybės.

Jei yra draugų Dubajuje galinčių ją aplankyti (gydytojai sakė, jog jos smegenims šiuo metu gerai girdėti pažįstamus balsus): Ji guli Rashid Hospital, Dubai (ICU, Ward 31, Room 8) Lankymo valandos: 12:00–14:00 ir 16:00 18:00

Nelaimė įvyko 2022 gegužės 26 dieną. Rūta vakarieniaudama užspringo mėsos gabalu viename Dubajaus restoranų. Kol atvyko greitoji pagalba – Rūta jau buvo 20 minučių be deguonies – konstatuota klinikinė mirtis. Daktarams širdelę pavyko atgaivinti defibriliatoriaus pagalba, tačiau smegenys nefunkcionuoja iki šiol. Rūtai gyvybė yra palaikoma medicininiais kvėpavimo aparatais, tačiau medikai vilties išgyventi duoda labai mažai. Vis gi, tikimės stebuklo ir, kad ji už savo gyvybę kovoti nenustos.

Rūta neturėjo galiojančio gyvybės draudimo ir milžiniškas ligoninės sąskaitas tokiu atveju teks padengti artimiesiems. Šiai dienai reikalinga surinkti 98000 AED (24 859 EUR / 26 684 USD). Išlaidos dar didės, o mirties atveju teks papildomai padengti kūno transportavimo į Lietuvą išlaidas. Smegenų mirties atveju gyvybę palaikantys aparatai atjungiami po 4 dienų, nes šanso pabusti nebėra. Nepaleidžiant vilties galima tęsti, kartu su tuo augančiomis sąskaitomis, tačiau tai galimybės nepadidina.

Padėkime Rūtai ir jos šeimai šiuo nesuvokiamai sunkiu momentu geromis mintimis, malda ir svarbiausia finansiškai prisidėti prie ligoninės, palaikančios Rūtelei širdies plakimą, išlaidų. Kiekvienas iš Jūsų yra svarbus ir bet kokia pagalba yra neapsakomai reikalinga. Ačiū!“ – rašoma platformoje „GoFund Me“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.