Dubajuje mirė maistu užspringusi 37-erių prodiuserė Rūta Mikalauskaitė Jurga Klimaitė-Riebling pasidalijo jautriu įrašu

Užgeso 37-erių prodiuserės, komercinių klipų kūrėjos Rūtos Mikalauskaitės gyvybė. Rūta mirė po nelaimingo įvykio, kai gegužės 26-ąją, vakarieniaudama restorane, užspringo maistu. Kelias dienas dėl gyvybės jauna moteris buvo panardinta į komą Rashid ligoninėje Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

 Rūta Mikalauskaitė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Rūta Mikalauskaitė.<br> lrytas.lt koliažas.
Jurga Klimaitė-Riebling.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Jurga Klimaitė-Riebling.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Jurga Riebling su vyru Dirku.<br>T.Bauro nuotr.
Jurga Riebling su vyru Dirku.<br>T.Bauro nuotr.
Milda Štakėnaitė ir Rūta Mikalauskaitė 2016-aisiais.<br>T.Bauro nuotr.
Milda Štakėnaitė ir Rūta Mikalauskaitė 2016-aisiais.<br>T.Bauro nuotr.
Džordana Butkutė ir Rūta Mikalauskaitė 2015-aisias.<br>T.Bauro nuotr.
Džordana Butkutė ir Rūta Mikalauskaitė 2015-aisias.<br>T.Bauro nuotr.
Martynas Tyla, Rūta Mikalauskaitė ir Gediminas Stanevičius 2014-aisiais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Martynas Tyla, Rūta Mikalauskaitė ir Gediminas Stanevičius 2014-aisiais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rūta Mikalauskaitė 2013-ųjų gegužę.<br>V.Balkūno nuotr.
Rūta Mikalauskaitė 2013-ųjų gegužę.<br>V.Balkūno nuotr.
Rūta Mikalauskaitė 2016-aisiais.
Rūta Mikalauskaitė 2016-aisiais.
 Rūta Mikalauskaitė.<br> Socialinio tinklo nuotr.
 Rūta Mikalauskaitė.<br> Socialinio tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2022-06-03 11:44, atnaujinta 2022-06-11 16:33

Netekus sąmonės, į restoraną buvo iškviestas greitosios pagalbos ekipažas. R.Mikalauskaitė kurį laiką buvo be deguonies, atvykusi medikų brigada konstatavo klinikinę lietuvės mirtį. Defibriliatoriaus pagalba buvo atstatyta širdies veikla, tačiau moters smegenys nefunkcionavo. Po kelių dienų buvo konstatuota jos mirtis.

Šią žinią naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Rūtos bičiulė, renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Socialiniame tinkle ji pasidalijo jautriu tekstu.

„Su dideliu liūdesiu turiu patvirtinti, kad Rūtos Mikalauskaitės netekome. Ji išėjo per dykumą... Rūtos gyvenimas buvo kaip filmas, bet tokio baigties scenarijaus nė vienas negalėjome įsivaizduoti. Randu jos 2018 metų nuotrauką su užrašu „Give up... Never“ ir mąstau, kad tai šitaip apie ją.

Niekada nepasiduok, – sakydavo ji sau. Ir niekada nepasiduodavo. Smalsi visuomenė šiomis dienomis traukė iš spintų senus skeletus, bet pati Rūta negyveno praeitimi. Ji griebėsi daugybės darbų, projektų, pasinėrusi į juos visa galva kūrė savo naują gyvenimą. Atrodė, nėra tokių užduočių, kurios jai būtų neįveikiamos.

Nėra tokių bėdų, kurių ji vienaip ar kitaip neišspręstų. Nėra tokių žmonių, kuriems ji nepadėtų, jeigu kas kreiptųsi pagalbos. Ar net jei nesikreiptų – ji buvo dėmesinga, rūpestinga, pastabi, nuoširdi. Be galo nuoširdus ir linksmas žmogus, turėjęs didelių svajonių ir siekęs jų. Pastaraisiais metais ji dažniau būdavo Dubajuje ar Kyive, nei Vilniuje. Turėjo šimtus prodiuserinių planų.

Prasidėjęs karas Ukrainoje visiškai ištaškė – dažnai susiskambindavome, ji pasakojo, kaip renka pinigus ukrainiečiams, kaip bando padėti pabėgėliams. Jai plyšo širdis, kalbantis su draugais, likusiais Ukrainoje. Natūralu, kad ji padėjo draugei iš Kyivo, nuo karo bėgusiai su mama ir vaiku į Dubajų. Pas Rūtą.

Iš jos ir išgirdau, kas atsitiko tame gero viešbučio geram restorane, kuriame Rūtą ištiko paskutinė vakarienė... Be proto ilgos ir klaikios buvo šitos dienos, kai viena vertus, aiškiai supratome, kad ji nebeatsigaus iš komos, kita vertus – iš paskutiniųjų tikėjomės stebuklo. Juk Rūta – kovotoja.

Galvojau apie mūsų paskutinius pokalbius ir darbus. Ji buvo subūrusi tarptautinę komandą – Ukrainos prodiuserius, režisierius, įtraukė ir mane – zoom'ais kūrėme socialinį klipą apie tai, kokiame rūke dabar gyvena ukrainiečiai pabėgėliai.

Jai rūpėjo parodyti pasauliui, kaip jaučiasi staiga visko netekęs žmogus. Tai buvo paskutinis jos prodiuserinis darbas, ir nežinau, ar jis bus pabaigtas. Bet labai norėčiau. Taip pat visada atsiminsiu, su kokia aistra ji dirbo didžiausiuose Lietuvos renginiuose. Ir kaip gražiai džiaugdavosi, kai viskas pasisekdavo. Mums tavęs siaubingai truks, Rūta. Ilsėkis ramybėje. Didžiausia užuojauta šeimai ir visiems, kas ją pažinojo“, – rašė Jurga.

Lietuvė nebuvo drausta sveikatos draudimu, tad bičiuliai prieš kelias dienas rinko lėšas gydymui apmokėti. Per kelias dienas „GoFund Me“ platformoje buvo suaukota 33 543 doleriai (31 428 eurai).

„Visi draugai, pažįstami, kolegos ir geri viso pasaulio žmonės! Mes visi, kas pažinome Rūtą Mikalauskaitę, žinome koks nuostabus žmogus ji yra. Tai tikrai neeilinė asmenybė, palikusi didelį pėdsaką mūsų gyvenimuose. Tai žmogus, kuris visada pirmenybę teikė padėti kitiems, tačiau dabar pagalbos iš mūsų visų reikia JAI.

Mūsų brangi draugė Rūta Mikalauskaitė mirtinoje nelaimėje, ji guli komoje ir kovoja dėl savo gyvybės. Jei yra draugų Dubajuje galinčių ją aplankyti (gydytojai sakė, jog jos smegenims šiuo metu gerai girdėti pažįstamus balsus): Ji guli Rashid Hospital, Dubai (ICU, Ward 31, Room 8) Lankymo valandos: 12:00–14:00 ir 16:00 18:00 Nelaimė įvyko 2022 gegužės 26 dieną.

Rūta vakarieniaudama užspringo mėsos gabalu viename Dubajaus restoranų. Kol atvyko greitoji pagalba – Rūta jau buvo 20 minučių be deguonies – konstatuota klinikinė mirtis. Daktarams širdelę pavyko atgaivinti defibriliatoriaus pagalba, tačiau smegenys nefunkcionuoja iki šiol.

Rūtai gyvybė yra palaikoma medicininiais kvėpavimo aparatais, tačiau medikai vilties išgyventi duoda labai mažai. Vis gi, tikimės stebuklo ir, kad ji už savo gyvybę kovoti nenustos. Rūta neturėjo galiojančio gyvybės draudimo ir milžiniškas ligoninės sąskaitas tokiu atveju teks padengti artimiesiems. Šiai dienai reikalinga surinkti 98000 AED (24 859 EUR / 26 684 USD).

Išlaidos dar didės, o mirties atveju teks papildomai padengti kūno transportavimo į Lietuvą išlaidas. Smegenų mirties atveju gyvybę palaikantys aparatai atjungiami po 4 dienų, nes šanso pabusti nebėra.

Nepaleidžiant vilties galima tęsti, kartu su tuo augančiomis sąskaitomis, tačiau tai galimybės nepadidina. Padėkime Rūtai ir jos šeimai šiuo nesuvokiamai sunkiu momentu geromis mintimis, malda ir svarbiausia finansiškai prisidėti prie ligoninės, palaikančios Rūtelei širdies plakimą, išlaidų. Kiekvienas iš Jūsų yra svarbus ir bet kokia pagalba yra neapsakomai reikalinga. Ačiū!“ – prieš kelias dienas buvo rašoma platformoje „GoFund Me“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.