Asvejos regioninio parko pušyne prasidėjo dešimt dienų truksiantis sąmoningo gyvenimo festivalis

Prisiekę „Masters of Calm“ gerbėjai festivalio dienomis planuoja savo atostogas. Girioje skambanti muzika, pasaulinio garso lektoriai, saviugdos seminarai, savęs pažinimo dirbtuvės, masažai ir šokių pamokos, gyvenimas palapinėse ir vakarai prie laužo traukia ieškančiuosius vertingo poilsio ir netikėtų įspūdžių.

Festivalio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
Festivalio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Viktorija Bagdonienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Viktorija Bagdonienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Viktorija Bagdonienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Viktorija Bagdonienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Viktorija Bagdonienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Viktorija Bagdonienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Viktorija Bagdonienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Viktorija Bagdonienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Mindaugas Vidugiris.<br> Organizatorių nuotr.
 Mindaugas Vidugiris.<br> Organizatorių nuotr.
 Dovilė Trumpytė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dovilė Trumpytė.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 28, 2022, 1:55 PM, atnaujinta Jul 28, 2022, 1:57 PM

Šiandien prasidėjęs 11 kartą vykstantis sąmoningo gyvenimo festivalis-stovykla „Masters of Calms“ truks iki rugpjūčio 7 dienos. Šių metų festivalio tema – „Mano supergalia – žmogiškumas“. Svarbiausias klausimas jame – kaip pasikeistų mūsų gyvenimo kokybė, jei atrastume būdų, padedančių mums tapti žmogiškumo meistrais.

Festivalio-stovyklos programoje – per 320 renginių. Festivalio organizatoriai Mindaugas Vidugiris, Viktorija Bagdonienė ir Dovilė Trumpytė pasirinko po penkis renginius, kuriuose norėtų apsilankyti patys.

Festivalio „Masters of Calm“ įkūrėjas Mindaugas Vidugiris

Zarey paskaita „Galia būti žmogumi“. Zarey iš Ukrainos beveik 60 metų mokosi būti žmogumi. Sako, kad geriausi jo mokytojai yra vaikai, miškas ir kalnai… Paskaitoje kalbėsimės apie tai, kokie pokyčiai yra reikalingi, kad švietimas taptų žmogiškesnis ir žvelgtų į ugdymą holistiškai.

Fabianos Mazzacani Wimo Hofo metodo patirčių dirbtuvės. Prieš keletą metų būdama viena iš pirmųjų Wimo Hofo mokinių, olandė Fabiana buvo stipriai paliesta jo asmenybės autentiškumo ir to, koks veiksmingas yra šalčio metodas. Turėdama rimtų sveikatos sutrikimų, ji pradėjo stiprinti savo imuninę sistemą ir pasiekė neįtikėtinų rezultatų. Dirbtuvėse savo kailiu patirsite, kaip tarpusavyje susiję trys elementai: kvėpavimas, šaltis ir mąstymas.

Romano Goldrino paskaita „Aš tarnauju savo sielai“. Romanas Goldrinas iš Estijos yra gerai žinomas sielos terapeutas. Sekdamas savo tėvu, Estijos sporto meistru ir lengvosios atletikos treneriu Aleksandru Goldrinu, dar vaikystėje ėmė studijuoti žmogaus anatomiją ir fiziologiją, susipažino su akupunktūra, įsisavino klasikinio sportinio masažo programą. Savo praktikoje taiko daugybę metodų nuo osteopatijos iki transasmenybinės psichologijos.

Alokanando Diazo paskaita „Laukimo svarba keturiems tipams Žmogaus dizaine“. Alokanandas Diazas iš Ispanijos yra vienas stipriausių pasaulyje Žmogaus dizaino (Human Design) sistemos žinovų ir mokytojų. Įspūdingas Žmogaus dizaino sistemoje esančios informacijos daugiasluoksniškumas daugumą ja besidominčių žmonių atitraukia nuo esmės – kad visų keturių tipų strategijos (manifestoriaus, generatoriaus, projektoriaus, reflektoriaus) turi tą patį tikslą. Tikslas yra pakeisti tai, kaip mūsų racionalus protas dalyvauja suvokiant save kasdienybėje.

Purnamasi Yogamayos koncertas. Daugeliui žinoma Eglės Sirvydytės vardu, Purnamasi Yogamaya kuria muziką, kurioje nereikia žodžių. Eglės muzika yra didelis meilės burtas, pati gražiausia kelionė, kurioje išsitrina ribos ir lieka tik amžina dabartis.

Festivalio vadovė Viktorija Bagdonienė

Rasiko Mohano paskaitos. Festivalyje – net 5 amerikiečio Rasik Mohan paskaitos, kuriose nagrinėjamos dvasinės temos. Rasikas Mohanas – dvasinis Gaudijos vaišnavų bendruomenės lyderis. Vienuolystės kelią jis pasirinko 9-erių, puoselėja meilės, pasiaukojimo ir atsakomybės vertybes. Jo mokslu grįstas mokymas visada jaudina sielą.

„Shoekillers band“ koncertas ir lindihopo pamoka. Ši grupė jau tapo socialiniu fenomenu, kuris sujungia puoselėjančius meilę džiazo muzikai. Esu lankiusi lindihopo pamokas, žinau, kad tai – laimės šokis.

Manjari Lila. Džiazo ir meditacinės muzikos atlikėja, festivalyje pristatysianti savo debiutinį albumą „The Garden Beyond“. Vilties ir jautrumo kupina kūryba yra tarsi padėka gyvenimui, jo dovanoms, žmonėms, Mokytojams, Vedliams.

Leslie Potter paskaita „Tėvystė – puiki terpė užaugti pačiam“. Sulaukusi 44 metų, trisdešimties metų patirtį turinti psichoterapeutė, tėvystės trenerė Leslie Potter nusprendė patirti, ką reiškia būti mama. Klausydama savo intuicijos, įsivaikino mergaitę iš Kinijos ir tai kardinaliai pakeitė jos gyvenimą.

Mildos Sabienės paskaita „Kaip sustabdome pinigų energijos tėkmę?“. Jei „nesutariate“ su pinigais, ko gero, labai vilioja apkaltinti šeimą, padėtį valstybėje, neigiamą karmą ar spaudiką viršininką. Tačiau tikroji priežastis yra visai kita. Viskas yra jūs ir jūsų gebėjimas bei noras kurti santykius su pinigų energija.

Festivalio organizatorė Dovilė Trumpytė

Gyani Devi (Giedrė Par) patyrimų praktika „Sugrįžimas į save“. Tai galimybė, pasitelkus sąmoningąjį kvėpavimą, intuityvų judesį, savireguliaciją bei meditaciją, atsigręžti į savo prigimtinį, natūralų ritmą, sutelkti dėmesį ir atskleisti kūrybos resursus. Mane žavi šios meistrės metodai – jie švelnūs ir paveikūs, subtiliai prisiliečiantys prie asmens psichikos ir dvasios klodų, padedantys atrasti vis tikresnę save. Ši meistrė – tai moters švelnumo, trapumo ir begalinės jėgos derinys.

Sanyasi Swami Adityos paskaita „Mantra. Jantra. Tantra. Įrankiai ar ginklai? Kaip tai veikia?“. Noriu susipažinti, kas tai yra, viliuosi išgirsti autentišką ir stiprų pasakojimą apie šias tris Indijos kultūroje veikiančias sistemas iš žmogaus, kuris jas išties išmano. Sanyasi Swami 11 metų, visiškai atsiskyręs, praleido vienuolyne Himalajuose. Jis vadovauja keliems ašramams ir Babos Bangali vienuolynui Himalajuose.

Agnė Dičiūtė. Sąmoningo šokio ir judesio praktika „5Ritmai“ (5Rhythms®). Agnė yra praktikos, kurią sukūrė amerikiečių šokėja ir muzikantė Gabrielle Roth, meistrė. Ji gana retai svečiuojasi Lietuvoje, todėl noriu ir pati, ir kitiems rekomenduoju pasinaudoti šia išskirtine proga. Per meditaciją, Agnės ir muzikos vedami, leisimės į kūno patirčių kelionę, išgirsime jo šnabždesius ir impulsus, kurie veda į stiprų ir išlaisvinantį judesį. Nereikia jokio išankstinio pasiruošimo! Agnė retai svečiuojasi Lietuvoje, todėl ir pati pasinaudosiu šia proga ir kitiems rekomenduoju.

Roberto Gorskio masažo dirbtuvės. Robertas Gorskis – sveikatingumo klinikos „Judesio prisilietimas“ iniciatorius ir įkūrėjas, profesionalus šokėjas, šokio pedagogas, judesio terapijos, sveikatos mokslų magistrantas. Tai reta proga įgyti praktinių žinių.

„Afrikos būgnai“. Tradicinis penktadienio vakaro energijos pliūpsnis. Tai laikas, kai visi juda, dainuoja ir išlieja vidų giriai! Renkuosi šiuos būgnų ritmus, nes niekas kitas taip nepažadina prigimtinio gaivališko laukiniškumo kaip Gediminas Mačiulskis ir Ieva Žigaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.