Arvydas Anušauskas, kilus diskusijai dėl S. Vaitulionio renginio, neištvėrė: „Matau verkiančią žmoną ir negaliu paguosti“ „Avia Solutions Group“ pateikė savo komentarą

„Matau verkiančią žmoną ir negaliu paguosti. Ji, kuri visada rėmė ir remia Ukrainą, savo rankomis gamino ženkliukus ukrainietiškais motyvais, kad paremtų ukrainiečių kovą. Skyrė savo laiką ir paramą, rengė parodas apie Ukrainą ir rašė paramos tekstus, kėlė ukrainietiškas vėliavas... Ji Mariaus Laurinavičiaus apkaltinama vertybių neturėjimu. Nes pakviesta nuėjo į vakarėlį nepatikrinusi kokiai įmonei priklauso patalpos, kurios išnuomotos tam vakarėliui, nes jas valdanti motininė „Avia Solution“ įmonė kažkada remontavo Prigožino lėktuvą. Ji atsiprašo už tokį neapdairumą, jei kam tai sukėlė dviprasmiškų minčių.

 A.Anušauskas su žmona Lina.
 A.Anušauskas su žmona Lina.
 Lina Anušauskienė.
 Lina Anušauskienė.
Marius Laurinavičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Marius Laurinavičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 9:34 PM, atnaujinta Aug 27, 2022, 10:27 AM

Aš nekomentuosiu Mariaus Laurinavičiaus teiginių, tačiau jie nėra teisingi mano žmonos atžvilgiu, kuri tiek sielos įdėjo į Ukrainos kovos rėmimą. Net jei esi teisus, taip grubiai užsipulti moterį („tai gal kitą kartą kur nors nueis su paleckio draugeliais“) yra žema ir įžeidžiama“, – taip penktadienio vakarą feisbuke pareiškė Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Vėliau savo komentarą pateikė ir „Avia Solutions Group“.

Ministrui žmoną Liną guosti reikėjo po to, kai apžvalgininkas Marius Laurinavičius feisbuke pasidalino L.Anušauskienės nuotrauka, kurioje ji įamžinta renginių organizatoriaus Saugirdo Vaitulionio namų kvapų pristatyme.

„Man ir toliau tos mūsų vertybės rūpi... Tai savo rūpesčiu ir vėl su jumis pasidalinsiu. Kaip jums tokios vertybės: Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas (labai teisingai ir pagarba jam už tai!) mums kasdien primena apie karą Ukrainoje, bet jo žmona tuo pat metu reklamuoja... PRIGOŽINO LĖKTUVŲ REMONTO DIRBTUVES? To paties Prigožino, kurio samdiniai ir dabar žudo ukrainiečius, lėktuvų remonto dirbtuves... Tą pačią bendrovę, kuri yra OFICIALIAI PRIPAŽINTA KELIANTI GRĖSMĘ LIETUVOS NACIONALINIAM SAUGUMUI... Ne, ponia Anušauskienė net ne šiaip dalyvauja tose Prigožino lėktuvų remonto dirbtuvėse rengtame (kas ir kodėl ten kažką rengia – kitas klausimas) renginyje – JI REKLAMUOJA TAS PRIGOŽINO LĖKTUVŲ REMONTO DIRBTUVES... Ir nuotrauka, kuria dalinuosi, tai geriausiai įrodo...“, – rašė Linos nuotrauka, kurią ji įsidėjo bei pažymėjo renginio vietą („AeroCity Tech Valley“) persidalinęs M.Laurinavičius.

Po šiuo įrašu kilo arši diskusija. Žmonės svarstė, ar dabar nebegalima eiti į jokius Vilniuje esančioje arenoje vykstančius renginius, mat ši priklauso tam pačiam savininkui.

Pati L.Anušauskienė tokiu M.Laurinavičiaus pastebėjimu liko nustebusi.

„Mane irgi stebina, kad Jūs manęs nieko nepaklausiate ir leidžiate taip pulti. Prieš eidama į renginį neturėjau jokių minčių reklamuoti įtartinus asmenis, įtartinas dirbtuves ir t. t. Suprantu, kad jūs norite padaryti sensaciją, bet čia paprasčiausiai jokio kriminalo nėra. Prieš eidama į renginius neužsakau tyrimo, kad išsiaiškinčiau kas rengėjai, kam priklauso koks viešbutis, restoranas, kokie asmenys bus pakviesti, kad neduok dieve neprasilenkčiau su kokiu įtartinu asmeniu, kurio net nepažįstu. Suprantu, kad nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės, bet atėjau su drauge tikrai ne tokiais ketinimais, kuriais čia bandote mane apkaltinti“, – pakomentavo Lina.

M.Laurinavičius į jos pasiaiškinimą atkirto dar skaudesniais žodžiais.

„O aš galvojau, kad Krašto apsaugos ministro žmona irgi Lietuvoje gyvena... Pasirodo klydau – kitą kartą gal „pasirašys“, pavyzdžiui, su Paleckio draugeliais kur nors nueiti ir taip pat sakys, kad nežinojo... Ir dar ministro žmona, žinoma, net nesupranta, kad taip padeda „normalizuoti“ tas Prigožino lėktuvų remonto dirbtuves ir tą GRĖSMĘ LIETUVOS NACIONALINIAM SAUGUMUI KELIANČIĄ BENDROVĘ... Na, tiesiog nežinojimo festivalis...įdomu, kiek žmonių tuo „nežinojimu“ (šiuo atveju, kad ministro žmona nežino, kur eina, bet vis tiek eina ir nežino, ką reklamuoja, bet vis tiek reklamuoja) patikės?“, – retoriškai klausė jis.

Seimo narys Justas Džiugelis ragino pasmerkti visus dalyvavusius renginyje.

„Prastas pasirinkimas eiti į renginį tokioje vietoje. O dar prasčiau yra Ukrainos nepriklausomybės dienos proga šokti ant Maskvos namų freskos, o kitą dieną parsiduoti Prigožino dirbtuvėms. Suprantu, kad Krašto apsaugos ministro žmonai taikomi aukštesni standartai, bet juos turim keltis visi. Įskaitant ir tuos, kurie dalyvavo šiame renginyje. Pradedant nuo žinomų žurnalistų baigiant eiliniais influenceriais“, – rašė J.Džiugelis.

Kiti komentatoriai tuomet ragino pradėti tyrimą dėl prezidento Gitano Nausėdos, kuris „Avia Solutions Group“ arenoje stebėjo „Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynes.

Įmonių grupės „Avia Solutions Group“ valdybos narys Vygaudas Ušackas pateikė ir savo kometarą. Jis primenama, kad „Avia Solutions Group“ yra Europos ir JAV kapitalo įmonė, pritraukusi istoriškai didžiausias Lietuvoje JAV investicijas siekiančias net 300mln eurų, veikianti 68 valstybėse, bet ne Rusijoje.

„Griežtai laikomės JAV ir Europos šalių sankcijų politikos. Priešingai nei kartais klaidingai teigiama, 2020-ųjų vasarį atsisakėme aptarnauti „Prigožino lėktuvą“, nors valstybinės institucijos davė leidimą jam skristi ir nusileisti Vilniaus oro uoste. „Avia Solutions Group“ jau nuo 2014 metų nuosekliai mažino verslus Rusijos rinkoje, o šiemet, prasidėjus karui, buvo viena pirmųjų tarptautinių įmonių išėjusių iš Rusijos rinkos.“

V. Ušackas prideda, kad įmonių grupė, kartu su JAV investuotojais, ir toliau plečia veiklą Vakaruose, kasmet įsigydami po 5–6 naujas įmones Šiaurės Amerikoje ir Europoje, o Lietuvoje aktyviai vysto modernų aviacijos technologijų miestelį. Netolimuose planuose – „Avia Solutions Group“ arenos remontas, po kurio arena taps viena moderniausių sporto ir kultūrinių renginių vietų Baltijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.