Su prodiuseriu Gintaru Reklaičiu atsisveikinama tyliai, tačiau jo garsius darbus žino visa Lietuva

Lapkričio 13d. Kauno „Tylos“ laidojimo namuose įvyko atsisveikinimas su muzikos kompozitoriumi, atlikėju, prodiuseriu Gintaru Reklaičiu (1971–2022).

 Gintaras Reklaitis.
 Gintaras Reklaitis.
 Gintaras Reklaitis.
 Gintaras Reklaitis.
 Gintaras Reklaitis.
 Gintaras Reklaitis.
 Gintaras Reklaitis.
 Gintaras Reklaitis.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 14, 2022, 9:36 AM, atnaujinta Nov 14, 2022, 9:40 AM

Lietuviškos muzikos melomanai yra girdėję šią pavardę, tačiau ne daugelis žino, kiek iš ties šis visomis prasmėmis išskirtinis žmogus buvo nuveikęs.

Daugelis prisimena grupę „Naujieji Lietuviai“, bet yra pamiršę kitus, didžiulės sėkmės sulaukusius muzikinius projektus, kuriuose Gintaras Reklaitis buvo siela ir varomoji jėga.

Po 90-ųjų, įžengus į laisvą Lietuvą ir atsivėrus muzikos kultūros sienoms, visuose didžiausiuose šalies festivaliuose sužibėjo ir begales jaunimo susižavėjimo klyksmų pelnė pop muzikos grupė „Mercy Dance“. Daugelis prisimena „ Myliu noriu negaliu“, „ Bevardė žvaigždė“, Pabučiuok mane“, „Trečdalis širdies“ ir kt. Gintaras buvo visų šios grupės dainų muzikos ir tekstų autorius.

Vėliau, visai Lietuvai gerai žinomus merginų grupės „69 Danguje“ daugelio topus užkariavusių dainų, tokių kaip „ 9 Danguj“, „Sniego Karalienė“, „Gyvenu“ , „Važiuoju pas tave:, „Vasara“, „Ašaros“ ir kt. muzikos ir žodžių autorius.

Savo muzikiniu talentu ir patirtimi Gintaras prisidėjo prie daugelio įvairių muzikos grupių ir projektų. Gintaras dirbo su grupėmis „Ekspresas“, „ Mercy Dance“, „ 69 Danguje“ , „Naujieji Lietuviai“, „Antikvaras“, „RebelHeart“, atlikėjos Viktorija Mauručaitė, Vasha, Aušrinė Gerikienė (Tikroji Išdykėlė). Taip pat vienu metu Gintaras buvo grupės „Rondo“ būgnininkas. Būgnai visada buvo jo mylimas instrumentas.

Jis bendradarbiavo su tokiomis muzikos leidybos įmonėmis kaip: „ Pop Centras“, „Melodija“, „Prior Records“, „Zuzi Records“, „ Jam Records“, „Tigris“, „Pūkas“, „Promostar“, „Tundra Records“ ir kt.

Muzikos genijus Gintaras Reklaitis bus palaidotas šiandien, 11.14d. Kaune, Panemunės kapinėse. Urna išnešama 14val. iš Tylos laidojimo namų Jonavos g. 220, Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.