Algis Ramanauskas kaltina „Domino“ teatrą intelektinėmis vagystėmis: „Turiu įrodymų“

Pilnas sales renkantis „Domino“ teatras kaltinamas intelektinėmis vagystėmis, praneša LNK žinios. Prieš kurį laiką ir pats „Domino“ spektaklyje vaidinęs Algis Ramanauskas LNK žinioms pasakojo, kad spektakliai statomi neturint licencijų ir nemokant autoriams.

Algis Ramanauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>TV3 nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>TV3 nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 8, 2023, 9:29 PM, atnaujinta Jan 8, 2023, 9:31 PM

Tuo tarpu „Domino“ teatro vadovas teigė jokių kaltinimų negirdėjęs. Asociacijai LATGA toks teatro elgesys nėra naujiena. Autorių teisių gynėjai tikina, kad į intelektinę nuosavybę pro pirštus kartais žiūrima net ir valstybiniuose teatruose.

„Sex Guru“ – komedija suaugusiems. Prieš pandemiją šioje komedijoje pagrindinį vaidmenį atliko A.Ramanauskas. Šiemet jis ir vėl pradėtas rodyti – tik čia Algį pakeitė Justinas Jankevičius.

„Man pasidarė įdomu, kaip pirkta licencija. Paaiškėjo, kad licencija pirkta nebuvo. Licencijos turėtojas, žmogus, kuris tą pjesę pats scenoje atlikinėja, iš kurio aš pats 2016–2019 metais pirkau licenciją, jis mano draugas“, – kalbėjo A.Ramanauskas. 

Algis sakė turintis įrodymų, kad „Domino“ teatre tai ne vienintelis atvejis, kai spektakliai rodomi visai neturint licencijos arba nepratęsus jos galiojimo termino.

„Aš pakapsčiau giliau. Sužinojau, kad pjesę „Dviejų smegenų istorija“, kurią pats esu išvertęs ir ją atlieka Lina Rastokaitė, ji yra vogta. Aš turiu įrodymus. Yra autorius, amerikietis, jis nėra labai laimingas, švelniai tariant“, – LNK žinioms kalbėjo Algis.

Tuo tarpu „Domino“ teatro vadovas Egidijus Baranauskas paprašė klausimus atsiųsti raštu, nes su šiais kaltinimais nesu susipažinęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.