Po moterų stovykloje užsiėmimus vedusio R. Piniko skandalo – poilsio komplekso atsakas: paaiškėjo naujų detalių

Pirmadienį socialiniuose tinkluose pasklidusi vilnietės Dovilės istorija sukrėtė ne vieną – mergina pasakojo, jog prieš savaitę laiko apsilankiusi moterų stovykloje, kuri vyko poilsio komplekse „Šiaurys Resort“, ji pateko į itin nemalonią situaciją. Atėjusi į pirties ritualą mergina sužinojo, jog šį užsiėmimą ves manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje figūravęs ir dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis nuteistas prodiuseris Ričardas Pinikas.

Ričardas Pinikas.<br> lrytas.lt koliažas.
Ričardas Pinikas.<br> lrytas.lt koliažas.
 Asociatyvi nuotrauka.<br>123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br>123rf nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>LR archyvo nuotr. 
Ričardas Pinikas.<br>LR archyvo nuotr. 
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ričardas Pinikas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 1:46 PM, atnaujinta Mar 15, 2023, 2:54 PM

Nors su stovyklos organizatore Dominika Peldžiūte susisiekti nepavyko, situaciją naujienų portalui Lrytas.lt pakomentavo „Šiaurys Resort“ direktorius. Šis patikino, jog R. Pinikas iš tiesų dirba Labanoro girioje esančiame poilsio komplekse.

„Jis čia pradėjo dirbti prieš porą metų, po visų tų įvykių, kai sugrįžo iš reabilitacijos. Tas darbas miškuose esančiame komplekse Ričardui turėjo būti atotrūkis nuo visų žmonių, tačiau galiausiai gavosi taip, kad vis tiek su jais pradėjo dirbti“, – pasakojo įmonės direktorius.

Pats verslininkas teigė R.Piniką pažįstantis jau seniai, tačiau artimų ryšių su juo nepalaikęs.

„Buvome šiek tiek pažįstami iš anksčiau, tačiau artimiau susipažinome jam grįžus iš reabilitacijos, kai susitikome teniso kortuose. Ir taip gavosi, kad abu pasinėrėme į tokią veiklą kaime, atokiai nuo visų žmonių“, – kalbėjo jis.

Anot verslininko, pirmadienį viešojoje erdvėje pasklidusi informacija apie įmonės sąsajas su R.Piniku jau atsiliepė poilsio komplekso reputacijai.

„Faktas, kad (reputacijai – aut.past) pakenkė. Negaliu dabar tiksliai pasakyti, kaip stipriai tai atsiliepė, bet faktas, kad įtakos turi. Tikrai niekada nenorėjome turėti tokio žinomumo, kokį gavome, bet ką padarysi. Dabar gavosi, kad ramios turizmo sodybos įvaizdis tikrai pagadintas. Bet ką padarysi. Žmonės patys turi galvas, tegul patys sprendžia“, – sakė „Šiaurys resort“ direktorius bei teigė, jog įmonė planuoja imtis veiksmų, tačiau apie tai kalbėti, anot jo, kol kas per anksti.

Apie R.Piniko dalyvavimą moterims skirtoje stovykloje pasidalijusi Dovilė teigė, jog pagal renginio programą „ritualinės pirties“ užsiėmimą turėjusi vesti pirtininkė atsisakė jame dalyvauti, o vietoj jos – susirinkusias moteris pasitiko D.Didžiūnaitytės mirties byloje figūravęs verslininkas.

„Tik atvykusi ir pamačiusi organizatorę man iškart pasirodė, kad čia kažkas ne taip. Tik nesitikėjau, kad moterų dienos proga mūsų lauks ne tikroji pirtininkė (kuri tik vėliau sužinojau, jog atsisakė dalyvauti „Šiaurys resort“ dėl vėlgi – tamsių nuogirdų), bet mus pasitinka Pinikas. Ir aš jį puikiai žinau iš žiniasklaidoje vis afišuojamos bylos. Negaliu patikėti. Šokas.

Esu kažkur Labanoro glūdumoje ir pagal programą „ritualinė pirtis“ jis yra priverstas tai pravesti. Stengiuosi išlikti rami ir tiesiog viską stebiu. Ir jis sau lyg niekur nieko su kadagiais vanoja moterims kojas. Palieku pirtį anksčiausiai ir varau atsigavinėti nuo emocijų mikso – kaip aš čia sugebėjau papult?“, – savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje rašė mergina.

Anot jos ir įrašo komentaruose esančių kitų moterų pasidalijimų, tai – ne pirmas kartas, kada poilsiauti į Labanoro girioje esančius poilsio namus atvykę žmonės čia sutinka R.Piniką.

„Pagal jo pasidalijimus jis ten dažnas svečias, dalinosi, kaip į pirtį eina kasdien ir džiaugėsi dar statomu papildomu namu“, – rašė Dovilė.

Dovilės paviešinta istorija susilaukė didžiulio atgarsio – nemalonia patirtimi komentaruose pasidalijo ir kita poilsio komplekse apsilankiusi mergina:

„Buvome šioje stovykloje vasario mėnesį, Pinikas taip pat vedė pirties ritualą, jam įėjus į pirtį man tiesiog užgniaužė kvapą, kaip galima leisti šiam žmogui prisiliesti prie tokio projekto. Dauguma dalyvių jo neatpažino, bet mums pasidalijus su merginomis visos negalėjo patikėti tuo, ką išgirdo. <...> Vieta, kurią tiek laiko idealizavau ir norėjau aplankyti tapo tarytum sutepta“, – rašė ji.

Poilsio komplekse „Šiaurys Resort“ yra vykęs ne vienas socialiniuose tinkluose reklamuotas panašaus tipo renginys – štai ne kartą stovyklas moterims čia organizavo ir „Ką darai, daryk gerai“ bei „Veiklių moterų klubo“ įkūrėja Rasa Jusionytė. Netrukus ji savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje apgailestavo pakankamai nepasigilinusi į tai, kam galimai priklauso Labanoro girioje esanti sodyba, bei teigė apie R.Piniko ir „Šiaurys Resort“ sąsajas nieko nežinojusi.

Tačiau tokią žinomos moters informaciją, neva ši nežinojo, jog R.Pinikas yra galimas „Šiaurys Resort“ bendrasavininkas, paneigė kartu su ja projekte „Ką darai, daryk gerai“ dirbusi mergina (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), R.Jusionytei padėjusi organizuoti pirmąsias stovyklas.

„Projekte išdirbau apie pusę metų. Todėl pakrypus temai apie stovyklas žinau daugiau ir geriau, kaip buvo iš tikrųjų. Juk pati esu prisidėjusi prie pirmųjų dviejų moterų stovyklų organizavimo „Šiauryje“. Suprantu, kad Rasai dabar turėtų būti ir taip nelengvas metas, todėl mano tikslas nėra įžeisti ar labiau įskaudinti ją. Tačiau internete užmačiau informaciją, jog ji teisinasi nežinojusi, kieno tai sodyba. Tai mane supykdė, nes ji ir vėl meluoja.

Tiesa yra tokia, kad tą sodybą buvo radusi kažkada anksčiau jos verslo partnerė Karolina, todėl organizuojant pirmą stovyklą buvo kaip ir nuspręsta, kad ši vieta tikrai labai graži ir patogi tokio pobūdžio renginiui. Kadangi aš organizavau visus „techninius“ stovyklos reikalus, tai pati asmeniškai ir bendravau su Ričardu. Tiesa, kad jo pavardė niekur nedominavo, o Rasa su juo neturėjo jokio kontakto. Likus kelioms dienoms iki stovyklos, aš nuvykau į vietą viską gyvai apžiūrėti. Mane pasitiko pats Ričardas. Tada aš jo nepažinau, bet man ji s atrodė kažkur labai matytas.

Likus vienai dienai iki jau suplanuotos moterų stovyklos, man parašė draugė. Ji paklausė, ar mūsų organizuojama stovykla bus „Šiauryje“. Patikslinau, kad taip. Tada ji mane informavo, kas tas Ričardas ir kad tokio pobūdžio renginiai tokioje vietoje gali būti jautru moterims. Tuomet dar kartą jį pagooglinau ir įsitikinau, kad tai tikrai jis! Tada supratau ir kodėl jis man atrodė toks kažkur matytas. Šia informacija aš tą pačią dieną pasidalinau su Rasa. Todėl šį faktą ji tikrai žinojo jau pirmosios stovyklos metu.

Kadangi stovykla turėjo būti jau kitą dieną, buvo nuspręsta nieko nekeisti. Buvo žinoma, kad jis dar nėra nuteistas ir kad stovyklos metu jo vietoje nebus. Tačiau antrą stovyklą jau buvo sąmoningai pasirinkta daryti ten pat, nes patogumas buvo prioritetas prieš principus. Noriu paminėti, kad viskas nėra vien tik juoda ir balta. Tose stovyklose vyksta tikrai nuostabūs dalykai – moterys ten pradeda arba tęsia emocinį gyjimą.

Man asmeniškai tai primoji stovykla, kuri davė didelį žingsnį į priekį asmeninio augimo link. Už tai ir esu dėkinga Rasai. Kaip ir „Ką darai, daryk gerai“ projektas. Iš principo tai yra labai nuostabi misija ir net neabejoju, jog daugeliui moterų tai padeda“, – teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?