Orijus Gasanovas apie ryšį su šeima: „Svarbu išlįsti iš telefono ekrano ir kuo daugiau bendrauti“

„Man atrodo, kad įspūdžio ir dėmesio dovanos yra vertingiausios“, – įsitikinęs žurnalistas, keliautojas Orijus Gasanovas (36 m.). Vyras savo kelionėmis po pasaulį ar maisto pažinimu užkrėtęs ir mamą Lolitą (55 m.) ir prisipažįsta: jei tik turi papildomus kelis tūkstančius sąskaitoje, juos išleidžia kelionėms su šeima.

 Orijus Gasanovas su mama Lolita.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Orijus Gasanovas su mama Lolita.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Orijus Gasanovas su mama Lolita.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Orijus Gasanovas su mama Lolita.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Orijus Gasanovas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Orijus Gasanovas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Orijus Gasanovas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Orijus Gasanovas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Orijus Gasanovas.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Orijus Gasanovas.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Orijus Gasanovas.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Orijus Gasanovas.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 10:58 AM

Orijus įsitikinęs, kad didžiausia bėda šeimose – nesikalbėjimas ir nesidomėjimas vieni kitais. Jis nesupranta momentų, kai užaugę vaikai neskiria dėmesio tėvams, nežino, ką jie veikia.

„Mano mama kiekvieną rytą man parašo feisbuke. Visada abu žinome, kuo užsiimame. Nebūna dienos, kad kaip nors nesukomunikuočiau su mama“, – sakė jis.

Orijaus mama gyvena Vilniuje, tad kartą per savaitę ją pakviečia į pasimatymą. Ne į namus, o į vis skirtingą resotraną.

„Svarbu išlįsti iš telefono ekrano ir kuo daugiau bendrauti. Mama labai nori, kad atvažiuočiau pavalgyti į namus, bet aš sakau, kad namuose galime pavalgyti bet kada. Manau, kad šeimai reikia rodyti vis naujas valgymo vietas. Stengiuosi ją nusivesti išbandyti vis skirtingas kulinarines virtuves. Pavyzdžiui, paskutinį kartą lankėmės gruzinų restorane“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Orijus.

Keliautojas nemėgsta buitinių pasisėdėjimų – jis daug mieliau ne tik su mama, bet ir artimais bičiuliais domisi naujomis kulinarijos vietomis.

„Anksčiau tai būdavo populiaru, o dabar visada einame kažkur valgyti, o paskui – į kiną. Tokios pramogos su draugais“, – šypsojosi O.Gasanovas.

Pats puikiai žinodamas, kaip įvairios kelionės dovanoja malonius prisiminimus, Orijus stengiasi į jas įtraukti ir šeimą. Jis pripažįsta dažnai sulauiantis kitų pasvarstymų, kaip įmanoma keliauti su tėvais. 

„Kažkada mamą ir patėvį užkrečiau kelionėmis. Dabar jie keliauja ir su manimi, ir pavieniui. Neseniai keliavome po Tailandą.

Man labai patinka šeimai aprodyti naujas vietas. Gal kažkiek jaučiuosi skolingas, kad stengėsi man duoti viską, kas geriausia. Tad ką aš galiu duoti? Dėmesį. Ne visi su tėvais sutaria, o mano santykiai puikūs. Man smagu matyti, kaip džiaugiasi mama ir patėvis. Pinigus, kuriuos uždirbu, investuoju į įspūdžius. Esu toks žmogus, kad galiu visus pinigus atiduoti, kažką nupirkti tėvams, draugams. Stengiuosi uždirbti kuo daugiau, bet visus juos išleidžiu! Jei turėčiau kelis papildomus tūkstančius sąskaitoje, juos išleisčiau nupirkdamas kelionę. Gal ir nėra gera gyvenimo taisyklė, bet man tai patinka“, – šypsojosi O.Gasanovas.

Orijus mąstė, kad smagiausia, kai mato degančias mamos akis. Šylant orams, jis sugalvoja įvairiausių pramogų, pavyzdžiui, skrydį oro balionu.

„Stengiuosi šeimos narius įtraukti į tas veiklas, kurių jie dar neišbandę. Tai mano tikslas“, – prasitarė keliautojas ir žurnalistas.

Nusikėlęs į vaikystę, Orijus prisimena: jų šeima negyveno labai turtingai, tačiau mama darė viską, kad to jis su sese nejaustų.

„Kartais net nesuprasdavau, iš kur mama tuos pinigus ištraukia – ką nors nupirkdavo ar į ekskursiją išleisdavo. Visada jaučiau dėkingumą“, – pasakojo jis.

Nors pats Orijus apkeliavęs kone viso pasaulio šalis ir išragavęs visus kultūrinius patiekalus, jis negali atsispirti mamos ruošiamams patiekalams. Skaniausias – kotletai su bulvių koše, prie kurių patiekti burokėliai su majonezu.

„Gyvenime dažniau valgau restoranuose, nei namuose. Tad nuvykus pas mamą, norisi, kad ji negamintų iš receptų knygų. Prašau be jokių įmantrybių, paprastų, naminių patiekalų“, – sakė O.Gasanovas.

Keliaudamas ar būdamas svečiuose, Orijus renka maisto gaminimo idėjas galvoje, o savo virtuvėje mėgsta improvizuoti.

„Mėgstu atrasti kažkokius junginius ir juos pritaikyti. Kaip vienus skaniausių ingredientų įvardinčiau saulėje džiovintus pomidorus, kalendras. Namuose visada stengiuosi turėti ir avokadų, karvės pieno. Dievinu varškę – dievinų apkepus, varškečius“, – šypsojosi O.Gasanovas.

Šalia „Coca-Cola“ gėrimo Orijus siūlo salotas, kurias gamino jo mama Lolita. Joms reikės:

1 karštai rūkytos jūros lydekos;

2 kietai virtų kiaušinių;

kelių pomidorų;

krapų;

poro;

riebaus majonezo.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.