Naujai avantiūrai ryžęsis O. Gasanovas pateko į nemalonią situaciją: „Sutikau kelis agresyviai nusiteikusius vyrus“

Žurnalistas ir keliautojas Orijus Gasanovas imasi naujos avantiūros – kartą per mėnesį pasiėmęs kamerą jis keliaus į tas vietas, kur panorės tūkstančiai jį socialiniuose tinkluose sekančių žmonių.

 Orijus Gasanovas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Orijus Gasanovas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Orijus Gasanovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Orijus Gasanovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Orijus Gasanovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Orijus Gasanovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Orijus Gasanovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Orijus Gasanovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Orijus Gasanovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Orijus Gasanovas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 3, 2023, 12:19 PM

„Baisu likti miegoti gatvėje nevalgius, bet tikiuosi taip neatsitiks“, – apie naują, „Youtube“ platformoje startuojantį projektą „Be plano po Lietuvą“ kalba žurnalistas Orijus Gasanovas, kuris pats nežino, kur jam teks keliauti ir kas nukeliavus į įvairias vietas gali nutikti. Savo likimą garsus keliautojas atidavė į beveik 200 tūkstančių jo „Instagram“ paskyros „Orijusg“ sekėjų rankas, kurie balsavimo metu galės spręsti, kurią neturistinę Lietuvos vietą metas aplankyti.

Pirmoji avantiūra jau įvyko, mat prieš kelias savaites O.Gasanovas nuvyko į Vilniaus autobusų stotį, švieslentėje susirado artimiausių autobusų kryptis ir jas pateikė balsuotojams.

„Tai buvo ankstus šeštadienio rytas. Vos atvykau į Vilniaus stotį – sutikau ten kelis agresyviai nusiteikusius vyrus, kurie atpažino mane ir ėmė kviesti pavarde. Galvojau gal ką malonaus pasakys, bet klydau, vyrai ėmė priekaištauti, kad erzinu juos ir turiu skubiai išvykti į Indoneziją. Nustebau, kad apskritai tokią šalį žino, bet buvo gana nejauki pradžia. Supratau, kad tikrai neaišku, kaip čia viskas toliau klostysis“, – pasakoja O.Gasanovas.

Pirmajame balsavime žurnalisto sekėjai galėjo rinktis iš Šakių, Visagino ir Rokiškio.

„Nei vieno iš šių miestų gerai nepažįstu ir neturiu ten draugų. Visiškai atvirai instagrame pasakiau, kad labiausiai bijau keliauti į Visaginą, nes apie šitą miestą girdėjau įvairiausių legendų. Žinoma, sekėjai į šią mano baimę sureagavo“, – juokiasi keliautojas. Ilgą laiką balsavime pirmavusį Rokiškį galiausiai aplenkė Visaginas.

Nuolatos po tolimiausius pasaulio kampelius keliaujantis žurnalistas autobusu išvyko į šį, pagrinde rusiškai kalbantį Lietuvos miestą, kurį kartu su vietiniais tyrinėjo dvi paras ir pats viską filmavo.

„Daug žmonių man tiesiai šviesiai parašė, kad vienam Visagine bus nesaugu, kad privalau turėti miestą pažįstančių palydovų“, – įspūdžiais dalinasi O.Gasanovas. Anot jo, nejaukiausia filmuoti buvo naktinį Visagino gyvenimą – barus ir vienintelį čia išlikusį naktinį klubą, kur jis sutiko ne tik linksmai nusiteikusių šokėjų, bet ir agresyvių vyrukų.

„Pats keisčiausias dalykas, kurį išvydau Visagine, buvo tarp daugiabučių namų pastatyta netradicinė cerkvė. O šalia jos – šio miesto civilinės metrikacijos skyrius. Tokia savotiška santuokų sudarymo gatvė“, – pasakoja žurnalistas.

„Filmuodamas laidas televizijoms aš visada būnu su savo komanda, o čia – šitame projekte – keliauju vienas. Tai daug sudėtingiau – tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Pavyzdžiui, aš pirmą kartą pats save turėjau filmuoti. Supratau, kad operatoriaus darbas nėra jau toks lengvas“, – juokiasi O.Gasanovas.

Į dvi dienas truksiančias keliones su savimi Orijus pasiims tik kuprinę su būtiniausiais daiktais (higienos priemonėmis, keliais papildomais drabužiais ir technika) bei banko mokėjimo kortelę.

„Kelionių metu noriu kuo aiškiau žiūrovams parodyti, kiek įvairiose Lietuvos vietovėse kainuoja pernakvoti, pavalgyti ir kitos būtiniausios išlaidos. Tad sumontuotose laidose žiūrovai išvys finansinę ataskaitą, kuri jiems padės orientuotis – brangus ar pigus tai miestas“, – pasakoja kelionių žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.