Prie kilnios akcijos prisijungęs „Poliarizuotų stiklų“ lyderis Š. Mačiulis: „Teko gabenti tuos tūkstančius kareiviškų cinkuotų karstų“

„Dronų giesmių“ akcija yra ypač artima man, kaip muzikantui, kurio kūryba visada buvo nukreipta į socialines problemas. Karo tema man yra ypač jautri, kadangi savo laiku (1978–1980 metais) tarnavau sovietinėje armijoje ir prasidėjus invazijai į Afganistaną, man asmeniškai teko gabenti tuos tūkstančius kareiviškų cinkuotų karstų, matyti sielvarto prislėgtus žuvusiųjų artimuosius, suvokti visišką karo beprasmybę“, – kalba Lietuvos muzikos atlikėjas, grupės „Poliarizuoti stiklai“ lyderis Šarūnas Mačiulis, tapęs vienu iš žinomų pramogų pasaulio atstovų, palaikančių kilnią iniciatyvą.

 Šarūnas Mačiulis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Šarūnas Mačiulis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Šarūnas Mačiulis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Šarūnas Mačiulis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Šarūnas Mačiulis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Šarūnas Mačiulis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Šarūnas Mačiulis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Šarūnas Mačiulis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 12, 2023, 12:46 PM

Lietuvos paramos Ukrainai organizacija „Maži, bet stiprūs“ visoje šalyje vykdo kampaniją „Dronų giesmės“. Paramos akcija siekiama surinkti 300 tūkst. eurų, už kuriuos bus nupirkti 500 vnt. FPV tipo kamikadzių dronų. Kampanija įsibėgėja su nauja jėga – prie jos jungiasi vis daugiau neabejingų žmonių bei įmonių. Ją taip pat palaiko ir garsiausi Lietuvos muzikos atlikėjai bei visuomenininkai, dalyvaudami atskiroje iniciatyvos dalyje, pavadintoje „Dronų giesmių estafetė“.

Paramos akciją „Dronų giesmės“ vykdančios organizacijos „Maži, bet stiprūs“ įkūrėjas Raimundas Aleknavičius paaiškina, kad šios iniciatyvos dalyviai atliks Ukrainos gimtadieniui ir šiai paramos akcijai skirtą posmą – savo stiliumi, savo muzika, savo žodžiais. Atlikęs kūrinį, iniciatyvos dalyvis perduoda estafetę kitam. Be Š. Mačiulio, „Dronų giesmės estafetėje“ savo palaikymą muzika jau išsakė ir kiti atlikėjai – Gabrielius Liaudanskas – Svaras, Dovilė Filmanavičiūtė, Justė Kraujelytė, Ieva Narkutė, Giedrius Leškevičius.

„Ši estafetė tęsis iki rugpjūčio 24d. – Ukrainos Nepriklausomybės dienos ir „Dronų giesmės“ paramos akcijos pabaigos. Labai tikimės, kad šią dieną galėsime skambiai sugiedoti bendrą giesmę bei įteikti Ukrainai kamikadzių dronų spiečių jos gimtadienio proga!“, – sako R. Aleknavičius.

Paramos fondo vadovas džiaugėsi, kad į kvietimą jungtis prie estafetės jau atsiliepė nemažas būrys atlikėjų. „Esame labai dėkingi tiems atlikėjams, kurie jau prisijungė ir dar jungsis prie akcijos estafetės. Toliau ją perims Queens of roses, Dileta, Girmantė, Black Spikes, Dainotas Varnas, Edgaras Lubys. Kviečiame ir kitus atlikėjus bei visuomenininkus aktyviai dalyvauti. Lai skamba dronų giesmės per Lietuvą iki Ukrainos!“, – kalba R. Aleknavičius.

Visos estafetės metu atliktos dronų giesmės bus publikuojamos tiek autorių socialiniuose tinkluose, tiek ir akcijos organizatorių „Maži, bet stiprūs“ „Facebook“, „Instagram“ paskyrose bei web puslapyje.

„Dronų giesmės“ Ukrainos gimtadieniui

Liepos 19 dieną prasidėjusi paramos akcija Ukrainai „Dronų giesmės“ truks iki rugpjūčio 24 dienos, kai bus minima Ukrainos nepriklausomybės diena. Iki to laiko iš Lietuvos žmonių ir įmonių „Maži, bet stiprūs“ siekia surinkti 300 tūkst. eurų, o už visas suaukotas lėšas ketina nupirkti 500 vienetų Ukrainos ir Lietuvos dronų ekspertų sukurtų FPV tipo kamikadzių dronų „TORO“.

FPV dronai yra vienas pagrindinių kovos įrankių, kurių dabar labiausiai trūksta su priešu kovojantiems ukrainiečių kariams. „TORO“ dronas Ukrainos fronte yra vertinamas kaip vienas geriausių kamikadzių dronų savo klasėje. Šiuo metu jau yra surinkta daugiau nei 104 tūkst. Eur aukų.

„Ukraina gimsta kiekvieną dieną, kai ji nemiršta. Todėl šalies Nepriklausomybės dienos proga nuo Lietuvos nusiųstas dronų spiečius bus geriausia dovana, kurią jai šiuo metu galime įteikti“, – sakė akcijos sumanytojas R. Aleknavičius ir kvietė aktyviai prisidėti šios dovanos.

Apie „Maži bet stiprūs“

VŠĮ „Maži bet stiprūs“ yra Lietuvos Seime patvirtinta paramos Ukrainai organizacija, veikianti nuo pat 2022 metų vasario. Organizacijoje yra savanorių, kurie dalyvauja pagalbos Ukrainai teikime jau ir nuo 2014 metų. Visi čia savanoriaujantys asmenys dirba be jokio atlygio.

Nuo veiklos pradžios „Maži bet stiprūs“ Ukrainos gynėjams surinko daugiau kaip 570 tūkst. eurų paramos ir į užpultą šalį jau nuvežė 56 paramos siuntas.

Paskutinį pusmetį organizacija yra maksimaliai sutelkusi savo jėgas stiprinant Ukrainos dangų – perka, tobulina ir pilnai paruošia naudojimui fronte komercinius dronus, remontuoja „sužeistus“, organizuoja Lietuvoje įvairių priedų dronams gamybą, kuria lietuvišką droną „Aras“, prisideda prie FPV kamikadzių dronų „TORO“ kūrimo bei tobulinimo, bendradarbiauja su dronų pilotų ruošimo mokyklomis Ukrainoje bei kuria kitus susijusius sprendimus (pvz. Savas – Svetimas sistema).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.