Užgaulių komentarų sulaukusi Jolanta Leonavičiūtė prabilo: „Aš tai vadinu žmogžudyste“

Kūno rengybos trenerės Jolantos Leonavičiūtės (40 m.) pasidalintas įrašas socialiniuose tinkluose apie patirtas patyčias neliko nepastebėtas. Apie muzikinio projekto „Kaukės“ metu išgyventą patirtį atvirai prabilusi moteris ragina stabtelėti ir pagalvoti, ar ištarti žodžiai išties nežeidžia ir neskaudina kito žmogaus.

 J. Leonavičiūtė.<br> lrytas.lt koliažas.
 J. Leonavičiūtė.<br> lrytas.lt koliažas.
 J. Leonavičiūtė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 J. Leonavičiūtė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 J. Leonavičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 J. Leonavičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 9:54 AM, atnaujinta Nov 30, 2023, 9:55 AM

Aštrių komentarų ir užgaulių žodžių sulaukusi J.Leonavičiutė nieko nelaukusi pasidalijo jautriu įrašu savo „Instagram“ paskyroje. Juo sutiko pasidalyti ir su lrytas.lt skaitytojais.

„Paliesiu jautrią temą. Bet labai aktualią. Ypatingai Lietuvai, kur savižudžių skaičius yra didelis.

Kodėl taip yra? Emocinis pervargimas, užslėptos ar atviros patyčios. Kitokio AŠ engimas, diskriminacija, žlugdymas kaip asmenybės ir t.t.

Čia galioja posakis – „būk kaip visi, daryk kaip aš“.

Ką jau kalbėti apie daugiau, mažiau žinomus žmones. Užtenka pirstelėti ne gėlytėmis ir atrodo lyg visa tauta sukyla su žiniasklaida su tikslu (sąmoningu ir ne) tą žmogų sunaikinti. Kai kas atsilaiko, kai kas užsidaro, atsiriboja. O kai kas išeina – ten, iš kur niekada negrįžtama.

Aš tai vadinu žmogžudyste. Neakivaizdi žmogžudystė.

Pasidalinsiu istorija. Po mano dalyvavimo Kaukės TV projekte norom, nenorom užmačiau daug labai baisių, bjaurių komentarų savo atžvilgiu iš vieno žmogaus. Taigi parašiau jam asmeninę žinutę – „ kodėl Jūs žudot mane? Ar gyvai mane pamatę smeigtumėt man peilį į širdį? Ir ateitumėt į laidotuves, kur stovi visa mano šeima? Jei ne – tai nežudykite daugiau“.

Gavau atsakymą su atsiprašymu. Na žmogus dėmesio tik norėjo. Ir jaučiasi blogai pylęs neapykantą ant svetimo žmogaus ir nemanė, kad čia kažkas blogo.

Reziumė – prieš kiekvieną skleidžiamą bjaurų, užgauliojantį žodį stabtelkit. Ar tai tikrai, ką Jūs norit jam pasakyt? Ar tie žodžiai nebus paskutinis lašas jo gyvenime, kurio jau nebus? Ir ar prisiimat atsakomybę už žmogžudystę. Tą tylią, bet labai skaudžią“, – rašė J.Loenavičiūtė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.