Kraupus šunų daugintojų rezultatas – su gyvenimo negandomis kovojanti kalytė Rosie (video)

Jei manote, kad pirkti keturkojį už kelis šimtus litų iš žmogaus, tikinančio, kad gyvūnui dokumentai niekam nereikalingi ir tai tėra tik brangiai kainuojantis malonumas, susipažinkite su pavyzdžiu, kas nutinka, kai gyvūnai yra ne veisiami, o nelegaliai dauginami. Skausmas ir kančia, kurį kasdien patiria čihuahua mišrūnė Rosie - neatsakingų daugintojų „dovana“. Globėja, netikėtai radusi šį neįprastą šunelį, priglaudė jį savo namuose. „Šiam gyvūnui reikės specialios ir ypatingos priežiūros visą gyvenimą. O ji to tikrai nusipelnė“, - sakė jos šeimininkė Cinnamon Muhlbauer.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 5:00 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:19 PM

Prieš metus Rosie buvo konfiskuota iš apsišaukėlių veisėjų, gyvenančių Kalifornijoje. Jos kūnas buvo taip deformuotas, kad buvo sunku atpažinti, kokios veislės šuo tai turėjo būti. Manoma, kad ji pasaulį išvydo 2010 metais per Valentino dieną. Iš visų šunų, kurie buvo konfiskuoti, Rosie būklė buvo blogiausia. „Žiūrint į ją, nepagalvotum, kad jai - vos 2 metai“, - sakė C.Muhlbauer. Tačiau taip atrodė gobšaus ir pasipelnymo siekiančio žmogaus auka.

„Tikiu, kad kai kuriems žmonėms yra be galo sunku žiūrėti į taip apsigimusį šunį. Bet ji, būdama tokios būklės, sugebėjo išgyventi daugintojų namuose, kur gyvenimo sąlygos – klaikios“, - pasakojo globėja.

Vos tik priėmus Rosie į savo namus, Cinnamon užplūdo nuoširdūs laiškai su palinkėjimais, į sąskaitą buvo siunčiami pinigai, už kuriuos galėjo šunelį vesti pas veterinarijos gydytojus.

„Tokia žmonių reakcija dar labiau sustiprino norą padėti šiam šuneliui gyventi“, - prisiminė moteris.

Rosie neturi nė vienos kūno dalies, kuri nebūtų deformuota. Jos regėjimas labai prastas, imuninės sistemos beveik neturi, stuburas sukrypęs, deformuotos letenos ir normaliai nefunkcionuojantis žandikaulis. Rosie dantys privalo būti išvalyti kartą per mėnesį. Skausminga procedūra privalo būti atliekama be nuskausminamųjų preparatų.

Rosie buvo išgelbėta kartu su dviem broliais.

„Įvyko tikras stebuklas, kad Rosie ir kiti šuneliai ten išgyveno. Nors jos kūnas silpnas ir lengvai pažeidžiamas, ji turi sielą, kurios deformuoti nepajėgs niekas“, - sakė C.Muhlbauer.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.