Sunkiai sergančios katės ir šuns draugystė sujaudino milijonus

Kaip ir visi kiti kačiukai, mažylė, vardu Ralphee, labai žaisminga, smalsi ir guvi. Tačiau įsižiūrėjus tampa aišku, kad ji kitokia nei jos gentainiai. Katytė nevalingai purto galvą, o letenomis žemę paliečia netvirtai, tarsi su baime. Ralphee serga cerebrine hipoplazija. Tačiau jai tai nė motais – ją saugo ir globoja ištikimas kiemsargis šuo Maxas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2014, 12:05 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:00 AM

Vaizdo siužetą žiūrėkite atsidarę šią nuorodą.

Nors natūralioje gamtoje šuo ir katė yra amžini priešai, šį kartą šuns prigimtis saugoti daug stipresnė. Kaip teigia Brisbano mieste (Australija) esančiame žirgyne keturkojus užfiksavę žmonės, nuo pat pirmosios akimirkos Maxas ir Ralphee tapo geriausiais draugais. „Maxas nė minutei nepasitraukia nuo kačiuko. Rodos, kad šuo amžinai rūpinsis mažuoju ligoniu“, – teigia siužeto autoriai.

Įspūdinga, kad vaizdelį, įkeltą į interneto svetainę „YouTube“, per mėnesį peržiūrėjo net 2 milijonai žmonių. Žinoma, vieni interneto vartotojai džiaugėsi, kad kate rūpinasi šuo ir jai negresia didžiuliai pavojai, kiti klausė, kodėl šis keturkojis vis dar neužmigdytas, mat jų manymu toks gyvūnas tik kankinasi. Aišku viena – abejingų šiai keturkojų draugystei neliko.

Pagal visus išorės požymius, manoma, jog mažylei neišsivysčiusi galvos smegenų dalis, atsakinga už judesius ir koordinaciją. Toks sutrikimas tikėtinas tiems kačiukams, kurių motina užsikrėtusi maru.

Cerebrinės hipoplazijos, dar vadinamos drebančios katės sindromu, požymiai: griuvinėjimas be priežasties, strikinėjimas ar vaikščiojimas labai aukštai keliant letenas, galvos purtymas.

Nepaisant šių sutrikimų, Ralphee yra laimingas, mylimas keturkojis ir, kaip teigia gyvūnų šeimininkai bei siužeto autoriai, „tikra vaikščiojanti bėdelė“, mat ji vis kur nors nuklysta, nugriūva.

Ralphee, pajutusi, kad Maxas yra šalia, visuomet prašosi žaisti ir leisti laiką drauge. Šuo, žinoma, draugijos neatsisako.

Dauguma žmonių gali pamanyti, jog cerebrinės hipoplazijos kamuojamas gyvūnas kenčia didelius skausmus. Galima tik patvirtinti, kad tokie kačiukai gyvena lygiai tiek, kiek sveika katė, pasižymi lygiai tokiu pat protu, tačiau lieka labiau priklausomi nuo žmonių arba nuo tokių gerų keturkojų, kaip kiemsargis šuo Maxas.

Cerebrinė hipoplazija nėra progresuojantis sindromas. Nemažai kačių prisitaiko prie tokio sutrikimo ir jis tampa ne toks pastebimas, rašoma portale felinecerebellarhypoplasia.com.

Kaip pasakojo katės Ralphee šeimininkai, jai specialiai įrengtas kambarys, kuriame yra daug minkštų audinių, pagalvių, nėra kietų paviršių ar aštrių kampų. Sudarytos sąlygos, kad katytė nesusižalotų. Žmonių pagalba jai reikalinga, kad galėtų ėsti, o žaisti lauke Ralphee gali tik prižiūrint Maxui.

„Katytė labai nuotaikinga, vis prašo Maxo, kad su ja pažaistų, – trinasi aplink letenas, glaustosi, reikalauja dėmesio. Matyti, kad ir Maxui tai patinka“, – portalui Dailymail.com kalbėjo šeimininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.