Namuose gyvenantis roplys elgiasi kaip šuo

Sakoma, kad šuo - geriausias žmogaus draugas. Nė velnio! Geriausias draugas gali būti ir, pavyzdžiui, šaltakraujis roplys, kuris elgiasi kaip šuo. Būtent tokį keturkojį - kubietišką iguaną augina Kalifornijoje gyvenantis Dave'as Durham'as . Tiesa, jis šiuos „naminius“ padarus veisia. Tad ne vienerius metus bendraudamas su šiais ropliais, vieną jų išmokė elgtis kaip šunį.

Kubietišką iguaną augina Kalifornijoje gyvenantis Dave'as Durham'as<br>AOP nuotr.
Kubietišką iguaną augina Kalifornijoje gyvenantis Dave'as Durham'as<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 5:37 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:41 PM

Gabumais pasižyminti jo 12 metų amžiaus iguanos patinas, vardu Buddy, mėgaujasi, kai šeimininkas jam paplekšnoja per galva, lepina skanėstais, nesipriešina vedžiojamas pavadėliu po netoliese esantį parką.

Be to, Buddy turi savo mėgiamą žaislą, laksto po namus, o pažaidęs nuropoja į būdą kieme ir ten užmiega. Pats šio roplio šeimininkas teigia, jog iguanas veisia jau 4 dešimtmečius. Jis pirmasis JAV ėmė veisti varanus bei žieduotauodeges iguanas.

Tinkamai prižiūrimos iguanos gali sulaukti 15-20 metų. Jos užauga iki 1,5 metrų ilgio. Šie ropliai ėda praktiškai viską - vaisius, lapus, žiedus, vabzdžius, sraiges ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.