Pakeliui iš Lietuvos dingusio katino istorija sujaudino britus

Šis gražuolis dingo kelionėje iš Vilniaus į Lidsą Jungtinėje Karalystėje. Gyvūnas sugebėjo ištrūkti iš automobilio. Lietuvė Greta jautėsi sugniuždyta ir darė viską, kad surastų savo mylimą augintinį, deja, ilgą laiką paieškos buvo bevaisės.

Greta dėjo visas pastangas surasti savo augintinį.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Greta dėjo visas pastangas surasti savo augintinį.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Skelbimas apie dingusį augintinį.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Skelbimas apie dingusį augintinį.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 1, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 10:11 AM

Meino meškėno veislės katinas pradingo spalio 4 dieną pakeliui į Lidsą, kai jį vežęs kurjerių automobilis sustojo Lesteryje.

Greta kartu su savo broliu Povilu atvyko į Lesterį norėdami išsiaiškinti, kur jos katinas ir kaip jis sugebėjo pabėgti. Prieš kelionę ji užpildė visus  katinui vežti iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę reikalingus dokumentus.

Greta taip pat išplatino skelbimus, siūlydama 200 svarų sterlingų (271 eurų) atlygį tiems, kurie padės surasti katiną.

Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje mergina parašė: „Padėkite man surasti mano katiną. Mano širdis plyšta, nes nežinau, kur jis yra.“

Praėjusį trečiadienį Gretos katinas atėjo prie vieno namo durų Lesteryje prašydamas ėdesio. Namo šeimininkai jį įsileido ir nuvežė į netoliese įsikūrusią veterinarijos kliniką.

Klinikos slaugytoja Angela Deacon pasakojo, jog katinas buvo išalkęs, bet jautėsi palyginti gerai. „Laimei, jis turėjo po oda mikroschemą, todėl galėjome nuskenuoti informaciją ir patikrinti duomenų bazėje. Taip sužinojome šeimininkų kontaktus ir su jais iškart susisiekėme.“

Praėjus dienai nuo katino atsiradimo, Greta ir Povilas jau galėjo atsiimti savo pražuvėlį. Jie su palengvėjimu atsiduso, kai pamatė augintinį Lesteryje.

Mergina neslėpė džiaugsmo atgavusi katiną. „Esu veterinarams labai dėkinga, kad su mumis susisiekė. Aš tokia laiminga, kad susigrąžinau savo mažylį“, – džiūgavo mergina. Apie šią istoriją parašė ir keli Didžiosios Britanijos leidiniai, žinia pasklido ir socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.