Interneto pažiba – buldogas, mokantis vaiką šliaužti (video)

Kartais kūdikiai ima šliaužioti ir ropoti patys, kartais tenka juos vienaip ar kitaip mokyti. Visgi, užsienio šunų mylėtojų ir augintojų mėgėjiška patirtis rodo, kad vaikus mokyti gali ir keturkojis – taip, kaip balta prancūzų buldogų kalytė, vardu Sophie. Mielas kūdikio ir šunelio susitikimas nepraėjus nė akimirkai jau davė rezultatų – šuo parodė, kaip reikia šliaužti, o kūdikis ėmė bandyti jo veiksmus kopijuoti. Nors kūdikiui šliaužti ir nepavyko, pastangos daryti tą patį - matėsi. Namų sąlygomis užfiksuotas gražus šunelio ir kūdikio susitikimas sulaukė milijonų peržiūrų ir šimtų susižavėjimo komentarų portale „Youtube“.

Vaikus mokyti gali ir keturkojis – taip, kaip balta prancūzų buldogų kalytė, vardu Sophie.<br>Stop kadras
Vaikus mokyti gali ir keturkojis – taip, kaip balta prancūzų buldogų kalytė, vardu Sophie.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:40 PM

Neretai vaiko ir šuns santykius nulemia pirmasis susitikimas. Žinoma, būtų keista, jei vaikas nebijotų šuns, kuris jį kaip reikiant patampė ir pavoliojo, nors ir iš draugiškumo. Tokiu atveju vaiko pasąmonėje šuo liktų kaip didelis daiktas aštriais dantimis.

Jei nusprendėte leisti kūdikiui nevaržomai bendrauti su šunimi, jokiu būdu nepalikite jųdviejų be priežiūros. Pirmas susitikimas gali baigtis liūdnai, jei vaikas tampys už uodegos ar bandys išrauti ūsus. Gali būti, jog gindamasis šuo ims elgtis agresyviai.

Tad labai svarbu jog pirmieji vaiko ir šuns susitikimai būtų kuo malonesni. Tiek šuniui, net jei neplanuojate turėti vaikų, tiek vaikui, net jei ir neketinate įsigyti šuns. Tai tėra šuns ir žmogaus socializacijos procesas.

Kiekvienam šuns šeimininkui vertėtų žinoti, kada augančiam šuniukui yra būtinas socializacijos laikmetis, kai šuo turėtų pažinti kuo daugiau daiktų, gyvūnų, žmonių ir situacijų.

Tai reikalinga tam, kad vėliau suaugęs šuo nebijotų sutikti vaiko, gerai ir saugiai jaustųsi automobilyje, nesipyktų su kitais gyvūnais. Lygiai taip pat turėtų elgtis ir tėvai – supažindinti su mus supančiu pasauliu kuo visapusiškiau ir eliminuoti bet kokias baimes dar vaikystėje.

Šunys ir vaikai susipažįsta ir susidraugauja tada, kai auga vienoje šeimoje. Prieš atsirandant šuniui šeimoje, kur auga vaikas, arba jūs auginate šunį ir planuojate vaikutį, pirmiausia pasirepetuokite. Jei turite vaiką, paprašykite draugų, kad atsivestų šunį, jei auginate šunį – paprašykite, kad draugai ateitų su vaiku. Jei tik yra galimybė, leiskite vaikui apsiprasti ir susipažinti su keturkoju. Pirmasis susitikimas jums parodys kaip vaikui ir šuniui sekasi bendrauti.  

Nusprendę įsigyti šunį, prieš parsiveždami namo, pasistenkite, kad vaikas šuns lauktų namuose. Šuo supras, kad vaikas yra senbuvis ir tuo pačiu jį labiau gerbs. Jei namie jau auginate šunį ir parsivežate tik ką gimusį vaikelį, leiskite šuniui apuostyti ir susipažinti.   Vienos šunų veislės su vaikais sutaria geriau, kitos – prasčiau, tad šeimos poreikius atitinkantį šunį jums išsirinkti padės veisėjai ir kinologai.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.