Į Vilnių atveš 1700 įstabaus grožio šunų iš visos Europos

„Vilniaus žiema“ ir „Kalėdų taurė“ Lietuvos kinologams tapo gražia tradicija – tai kinologinių metų pabaigtuvės.

2013 metais vykusių parodų „Vilniaus žiema“ ir „Kalėdų taurė“ akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
2013 metais vykusių parodų „Vilniaus žiema“ ir „Kalėdų taurė“ akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aurelija Staskevičienė, Lietuvos kinologų draugija

Dec 16, 2014, 4:48 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:21 AM

Kasdien parodoje, kuri gruodžio 20-21 d. vyks „Litexpo“ rūmuose Vilniuje, varžysis daugiau kaip 1700 šunų iš įvairių Europos šalių, o juos vertins tarptautinė teisėjų komanda.

Tradiciškai daug dalyvių atvyks iš Suomijos, Rusijos, Lenkijos ir Latvijos.

Kiekvieną dieną, baigiantis parodai, bus renkamas gražiausias tos dienos šuo. Pernai „Vilniaus žiemos“ taurę laimėjo ryzenšnauceris iš Rusijos, „Kalėdų taurę“ – vilnietės Gražinos Chmelevskajos bulmastifų kalytė. Kaip bus šiemet, sužinosime jau ateinantį savaitgalį.

Kai kuriuose šunų ringuose žadama didelė konkurencija, dalyviams reikės įveikti daugiau kaip 30 konkurentų, o kai kurių šunų veislių atstovų tebus vienas ar keli. Tarp jų – vienas didžiausių pasaulio šunų, kurtų šeimos aristokratas – dirhaundas (už jį didesnis tik airių vilkogaudis).

Išvesti Škotijoje tauriųjų elnių medžioklei, grakštūs, švelnaus charakterio dirhaundai anksčiau gyveno didikų pilyse. Į medžioklę didikai dažniausia imdavo keletą dirhaundų. Škotijos klimatas atšiaurus, todėl šios veislės šunys turi šiurkštų, klimato pokyčiams atsparų kailį.

Šios veislės šunį iš Suomijos į Vilniaus parodą atgabens Seija ir Jorma Hanninen’ai. Dirhaundų mūsų šalyje nėra, o Suomijoje jų gyvena 100-130.

Kad įsivaizduotume dirhaundo miklumą, drąsą ir ryžtą, belieka įsivaizduoti galingus elnio šuolius…

Suomija, iš kurios atvyks kone trečdalis parodos dalyvių, šunų augintojams yra labai draugiška šalis. Ten nuo seno kone kiekviena šeima turi šunį ir dažnai ne po vieną. Suomių kinologų dėka tarptautinėse šunų parodose ir mes galime pasigėrėti šunų veislių įvairove.

Taigi norintieji pamatyti įvairiausių veislių šunų, pabendrauti su šunų veisėjais, įsigyti naujų zoologijos prekių ar dalyvauti su šeima LKD Mokymo centro pramoginėje edukacinėje programoje, galės praleisti tarptautinėje šunų parodoje visą dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.