Pramogų pasaulio elitas savo keturkojus vedžios naujoje šunų vedžiojimo aikštelėje

„Smagu pavedžioti čia savo šunį. Ten kur gyvenu, tokios aikštelės nėra“, - sakė skandalingasis kirpėjas V.Gigevičius, atvykęs kartu su savo dešimties metų auksaspalviu retriveriu.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Sep 14, 2013, 3:18 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:08 AM

Kirpėjas džiaugiasi - ten, kur įrengtos aikštelės, yra kur išmesti šuns ekskrementus, nes į bendro naudojimo šiukšlių dėžes mesti išmatas - nemalonu.

„Smagu pavedžioti čia savo šunį. Ten kur gyvenu, tokios aikštelės nėra“, - sakė skandalingasis kirpėjas V.Gigevičius, atvykęs kartu su savo dešimties metų auksaspalviu retriveriu.

Aikštelių daugės, naudotis galės visi

Vilniaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Purina“ modernizuota šunų vedžiojimo aikštelė Vilniuje, esanti Ozo ir Tauragnų gatvių sankirtoje, pritraukė būrį šunų mylėtojų ir augintojų. Šia aikštele galės naudotis visi šunų augintojai.

Kaip sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius, aikštelės poreikis - matomas. „Džiugu, kad žmonės apsilanko čia su keturkojais. Vilniaus mieste yra tik 38 šunų vedžiojimo aikštelės, tačiau ši – moderniausia ir geriausia mieste. Natūralu, kad šių aikštelių trūksta, tačiau ateityje jų tik daugės“, - sakė jis.

Kaip tikino M.Monkevičius, tokios šunų vedžiojimo aikštelės ugdo šunų mylėtojų ir augintojų atsakomybę, skatina laikytis švaros bei tvarkos.

Dizaineriui patiko

Du iš keturių šeimoje augančių keturkojų atsivedęs dizaineris Robertas Kalinkinas pasirodė su vaikelio besilaukiančia žmona Agne. „Su keturiais būtų sunkoka, nes žmona laukiasi“, - sakė Robertas, paklaustas kodėl anuos du paliko namuose.

Visi keturi šunys Kalinkinų šeimoje - tarsi tikri vaikai. „Kiekvieną vakarą grįžti ir žinai, kad turi kuo rūpintis, turi ką pamaitint“, - džiaugėsi Robertas.

Anot dizainerio, savo šunis vedžioja nuosavame kieme, tačiau tokiomis aikštelėmis ateityje pasinaudos. „Nors visos aikštelės yra mieste ir mums atvykti toloka, tačiau tokioje vietoje pabūti su šunimi bus nuostabi patirtis“, - sakė R.Kalinkinas.

Jo manymu, tokios aikštelės būtinos miestiečiams. „Tai aptverta aikštelė, galima paleisti šunį pasibėgioti ir nebijoti, kad šuo išbėgs į gatvę“, - tikino dizaineris, tikėdamasis, kad šios aikštelės nenuniokos vandalai.

Į šventinį aikštelės atidarymą atvyko ir Egmontas Bžeskas su šuneliu, lydimas Ingridos Martinkėnaitės su dukrele. Savo šuns iš rankų E.Bžeskas nepaleido nė akimirkai. Mat jo šuo pyko ant kitų susirinkusių keturkojų.

Susirinkę svečiai mokė savo augintinius naudotis aikštelėje esančiomis specialiomis kliūtimis, o profesionali dresuotoja rodė, kaip jomis naudotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.