Neapsakomas grožis: itin retą baltųjų liūtų mažylį augina šuo

Kai Kinijoje esančiame Hangzhou laukinės gamtos parke baltųjų liūtų patelė atsisakė savo mažylio, šis vienatvėje ilgai nesikankino. Praėjusią savaitę parko darbuotojai priėmė nestandartinį sprendimą ir atvedė ką tik palikuonių susilaukusią benamę kalytę-mišrūnę. Ji tapo naująja liūtuko motina.

Baltųjų liūtų jauniklis žaidžia su savo draugais šunimis.<br>AOP nuotr.
Baltųjų liūtų jauniklis žaidžia su savo draugais šunimis.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2014, 2:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:03 PM

Nuo tos akimirkos liūtukas gauna ne tik pieno, bet ir galimybę žaisti su mažyliais šuniukais. Nuotraukų galerijoje užfiksuotos smagios šunų ir liūtuko linksmybės. Tiesa, netrukus baltasis liūtukas užaugs, todėl jie visiems laikams bus atskirti, kad vienas kitam nekeltų pavojaus.

Baltieji liūtai - tai ne atskiras porūšis, o tik genetinės mutacijos pasekmė. Laisvėje jie gyvena tik Afrikoje - Timbavačio privačiame gamtos draustinyje bei Krugerio nacionaliniame parke. Tačiau dažniausiai auginami ir specialiai veisiami nelaisvėje - zoologijos soduose, cirkuose ir kt.

Natūralioje gamtoje gyvenančių baltųjų liūtų sutikti praktiškai neįmanoma, mat šie liūtai sunkiai prisitaiko juos supančioje aplinkoje ir dėl savo baltos spalvos kailio yra lengvai pastebimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: I. Šimonytės ir L. Kasčiūno komentarai