Po skausmingos netekties – meilė naujam šeimos nariui

Turėjome kalytę Terą. Kai jai buvo 8 metai, ji susirgo. Bandėme gelbėti, bet po operacijos, parsivežus į namus, ji mūsų akyse užgeso. Tai buvo 2010 m. gruodis. Po to – kančia, tuštuma, ašaros, kol viename naujienų portale prieš tris metus pamačiau straipsnį su Tairos (tada ją buvo pavadinę Lese) nuotraukomis.

Rasa džiaugiasi Tairos draugiškumu.<br>NeBrisius.lt nuotr.
Rasa džiaugiasi Tairos draugiškumu.<br>NeBrisius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa (NeBrisius.lt)

May 29, 2014, 2:44 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:44 AM

Taip, taip – pirmiausia nuotraukos, paskui – kam skambinti, o istoriją perskaičiau tik vėliau. Kitos dienos labai šaltą vakarą Taira iš Vilniaus savanorių laikinųjų namų pakeleivingu transportu atkeliavo į Šiaulius. Su dukra autobusu (buvo labai šalta diena ir neužsivedė mašina) važiavome į kitą miesto galą pasiimti Tairos.

Visada galvoju, kad gyvūnai labai jaučia ar jiems gera darai ar ne. Taira tikrai jaučia ir atsidėkoja savo prieraišumu ir gerumu. Taira – jautri ir jauki šunytė. Supranta šeimos narių nuotaikas: kai mes laimingi, ji ateina kartu pasidžiaugti ir išdykauja, kviečia žaisti, prašosi glostoma. Jei mums sunku (pavargę, blogos nuotaikos) – lenda po lova (čia jos slėptuvė). Teko aptverti namo sklypą tvora, ne tik dėl anūkės (jai greit 2 metukai), bet ir dėl Tairos, nes šalia namo yra vandens telkinys, o Taira labai mėgsta maudytis ir gaudyti antis.

Apie Tairą galėčiau pasakoti ir pasakoti... Mes ją mylim ir ji mums atsako tuo pačiu. Mes visur kartu – ar pasivaikščioti einame, ar valgome (šalia sėdi), ar miegame. Taira ne tik mūsų draugė. Taira – tikras, dar vienas, mūsų šeimos narys.

Daugiau skaitykite nebrisius.lt/"="">nebrisius.lt/"" target="_blank">NeBrisius.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.