Jei jūsų augintinis važiuoja iškišęs galvą pro automobilio langą – privalote tai perskaityti

Ar žinote, kaip saugiai ir tinkamai vežti savo augintinius automobilyje? Specialistai sako, kad labai dažnai augintinių savininkai apie saugumą pamiršta.

Ypač nesaugu leisti augintiniui kišti galvą pro langą. Jei tai nesaugu vaikams ir suaugusiesiems, lygiai taip pat yra ir augintiniui.<br>123rf nuotr.
Ypač nesaugu leisti augintiniui kišti galvą pro langą. Jei tai nesaugu vaikams ir suaugusiesiems, lygiai taip pat yra ir augintiniui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2019, 7:26 AM

Ypač nesaugu leisti augintiniui kišti galvą pro langą. Jei tai nesaugu vaikams ir suaugusiesiems, lygiai taip pat yra ir augintiniui. 

Portalas lrytas.lt primena, kad pagal kelių eismo taisykles (KET), vairuotojas privalo pasirūpinti stovinčioje transporto priemonėje esančių gyvūnų augintinių saugumu ir užtikrinti, kad gyvūnai augintiniai būtų vežami tokiu būdu, kad netrukdytų vairuoti, nesusižalotų ir nesužeistų transporto priemonėje esančių eismo dalyvių, jei transporto priemonė būtų staigiai stabdoma.

Šis KET punktas ne tik reglamentuoja, kaip vežti augintinius automobiliu, bet ir nurodo, kad vairuotojas privalo pasirūpinti ir vieno automobilyje palikto gyvūno saugumu.

Gyvūnus automobilyje vežti rekomenduojama transportavimo dėžėje, vadinamajame bokse, arba naudojant specialų gyvūno saugos diržą. Reguliuojamo ilgio saugos diržą sudaro specialios petnešos ir diržas su jungtimi, kuri tvirtinama į saugos diržo laikiklį. Petnešos uždedamos per galvą ir apjuosia gyvūno krūtinę. Prisegus saugos diržą augintinis gali laisvai judėti, atsigulti ar atsisėsti taip, kaip jam norisi. Taip tiek augintinis, tiek jo šeimininkas yra apsaugomi nuo sužalojimų staigiai stabdant, nelaimės atveju.

Saugos diržų gyvūnams esama įvairių, jų kainos svyruoja kainuoja nuo kelių iki keliasdešimt eurų.

Siekiant apsaugoti gyvūną, jį galima vežti ir transportavimo dėžėje, vadinamajame bokse. Tokia dėžė  paprastai būna pagaminta iš tvirto plastiko, turi saugią užrakto sistemą ir ventiliacijos angas. Taip gabenamas gyvūnas transportavimo dėžėje jaučiasi jaukiai ir patogiai. 

Vežant gyvūną transportavimo dėžėje ją taip pat būtina pritvirtini saugos diržais. Taip išvengsite dėžės slidinėjimo po automobilį posūkių metu ar staigaus stabdymo atveju. 

Didelius gyvūnus patariama gabenti specialiuose narvuose arba bagažinėje atskiriant ją nuo automobilio salono specialia pertvara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.