Per patikrinimą VšĮ „Penkta koja“ tarnybos aptiko tamsoje laikomus šunis: gyvūnų globos organizacija pateikė savo poziciją

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad buvo atliktas gyvūnų globos organizacijos VšĮ „Penkta koja“ neplaninis patikrinimas gavus pranešimą, kuriame buvo minima ne tik su gyvūnų laikymo sąlygomis, tačiau ir su galimomis finansinėmis operacijomis susijusi informacija.

 VMVT su kitų institucijų pareigūnais atliko patikrinimą VšĮ „Penkta koja“.<br> VšĮ „Penkta koja“ nuotr.
 VMVT su kitų institucijų pareigūnais atliko patikrinimą VšĮ „Penkta koja“.<br> VšĮ „Penkta koja“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Feb 17, 2022, 2:50 PM

Dėl šios priežasties į neplaninį patikrinimą buvo pasitelkti Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno valdybos pareigūnai.

VMVT inspektorius taip pat domino informacija dėl š. m. vasario pradžioje Bubių kaime, Kauno rajone užfiksuoto galimai žiauraus elgesio su gyvūnais atvejo.

Be to, prieš kelis mėnesius inspektoriai ketino atlikti planinį patikrinimą, tačiau nebuvo įleisti. Ir šį kartą gyvūnų globos įstaiga taip pat nebuvo linkusi bendradarbiauti, pareigūnai buvo įleisti tik po kurio laiko ir primygtinių raginimų.

Patikrinimo metu globos įstaigoje buvo aptikti 257 šunys, nors tinkamos laikyti sąlygos yra sudarytos daugiau nei dvigubai mažesniam skaičiui gyvūnų. Dėl nepakankamos vietos dalis iš jų buvo laikomi pagalbinėse patalpose, kai kurie iš jų, nuolatinėje tamsoje tarp pašalinių daiktų. Prieglaudoje taip pat nebuvo numatytos atskiros vietos / patalpos gyvūnams, sergantiems užkrečiamosiomis ligomis.

Be nustatytų ir kitų gyvūnų laikymo reikalavimų pažeidimų, atvykusiems pareigūnams nebuvo pateikti globojamų šunų apskaitos dokumentai, dezinfekcijos žurnalai, priėmimo, dovanojimo sutartys / aktai, kas dovanojo gyvūnus globos namams. Inspektorių prašymu nebuvo pateikti ir laikinų gyvūnų globėjų sąrašai su kontaktais bei su globėjais sudarytos sutartys.

Tyrimas tęsiamas.

Savo pozicija apie atliktą patikrinimą VšĮ „Penkta koja“ pasidalijo feisbuke ir nufotografavo, kaip viskas vyko.

„Dar prieglaudai neatsidarius, gerokai prieš darbo laiko pradžią, prie Penktos kojos prieglaudos Linksmakalnyje sugužėjo net kelių institucijų pareigūnai. Kelios mūsų merginos jau buvo atėję tvarkytis ir prašė pareigūnų palaukti, kol atvažiuos direktorė ir šitame šturme galės sudayvauti. Teprašė palaukti 20 min. Bet nieko nelaukę FNTT pareigūnai parodė neįtikėtinai gerą sportinę formą ir peršoko per beveik 2m aukščio tvorą. Ir dar taip mikliai, kad nedarytų gėdos vasaros Olimpinėse žaidynėse šuolio į aukštį rungtyje. Net karties neprireikė. Taip mikliai stryktelėjo, kad net nufotografuot merginos nespėjo.

Nuotraukose matot pareigūnus jau peršokusius tvorą, nė kiek nesuplukusius. Tiesa, jokių teismo dokumentų, leidžiančių jėga veržtis į privačią teritoriją jie nepateikė. Tai ką pamatėme savo akimis, anksčiau buvome matę tik kine ar per televizorių, scenose apie mafiozų „sėmimą“. Darbas prieglaudoje gali būti labai netikėtas!“, – savo istorijos pusę VšĮ „Penkta koja“ pateikė feisbuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.