Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Katiną „nukryžiavusio“ Kauno sadisto paieškos: įsitraukė ir visuomenė, plinta jį demaskuojantis vaizdo įrašas Mėgavosi žiauriomis scenomis

Kaune kol kas nenustatytam sadistui nukankinus katiną, į paieškas aktyviai įsitraukė ne tik policija, bet ir visuomenė. Jau pavyko gauti vaizdo kamerų įrašus, kuriose netoli gyvūno suradimo vietos užfiksuotas vyras, greičiausiai ir surengęs egzekuciją.

 Kaune itin žiauriai nukankintas katinas.<br> Lrytas.lt koliažas
 Kaune itin žiauriai nukankintas katinas.<br> Lrytas.lt koliažas
 Kaune itin žiauriai nukankintas katinas.<br> VšĮ „Rožinė pėdutė“ nuotr.
 Kaune itin žiauriai nukankintas katinas.<br> VšĮ „Rožinė pėdutė“ nuotr.
 Kaune itin žiauriai nukankintas katinas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Kaune itin žiauriai nukankintas katinas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Kaune itin žiauriai nukankintas katinas.<br> Lrytas.lt koliažas
 Kaune itin žiauriai nukankintas katinas.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 1:38 PM, atnaujinta Jun 19, 2023, 5:10 PM

Negyvas katinas aptiktas ketvirtadienį, apie pusę aštuonių ryto Savanorių prospekte, prie 407 numeriu pažymėto daugiabučio.

Katino kūnas buvo ant kartotinės dėžės lakšto, atremtas į sieną, letenos pririštos prie šakos. Kankintojas mėgavosi žiauriais ir vulgariais vaizdais – gyvūnas buvo paliktas tarsi nukryžiuoto padėtyje, ant kartono nupieštas vyriškas lyties organas.

Kraupų vaizdą pamatę vietos gyventojai nedelsdami iškvietė policijos pareigūnus, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Piktadariui gresia laisvės atėmimas iki 1 metų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė naujienų portalui lrytas.lt pirmadienio popietę pranešė, jog įtariamasis dar nenustatytas, vyksta jo paieška. Neatmetama, kad jis veikė ne vienas.

„Atvejis – ypatingai žiaurus. Žmonių, turinčių tyrimui vertingos informacijos, prašau netylėti, pranešti apie tai policijai“, – ragino gyvūnų globa ir priežiūra užsiimančios viešosios įstaigos „Rožinė pėdutė“ direktorė Viktorija Laurinavičiūtė, feisbuke įkūrusi grupę „Nukryžuotas katinukas Kaune“, kurioje dalijamasi turimomis žiniomis.

Renkama informacija

Socialiniame tinkle viena kaunietė pranešė, jog žiaurūs išpuoliai prieš kates anksčiau buvo įvykdyti netoliese esančioje Geležinio Vilko gatvėje. Tai galėjo būti vietos piktavalių darbas.

Pasitaikė atvejų, kai šioje gatvėje kačiukams buvo išbadytos akys.

Savanorių prospekte prie 407-ojo ir aplinkinių daugiabučių renkasi beglobės katės, kurias, pirminiais duomenimis, maitina viena vietos gyventoja.

„Tikiuosi, pavyks sužinoti, kas maitino kates, ar prieš kelias dienas nukankintas katinas turėjo šeimininkus“, – vylėsi V. Laurinavičiūtė.

Po kruopelę renkamos žinios galbūt padės aptikti ir paties piktadario pėdsakus.

Egzekucijai pasirengė

Kai kurie šiame kvartale gyvenantys ir dirbantys žmonės yra įsirengę vaizdo kameras dėl savo turto apsaugos. Daugiabučio, prie kurio aptiktas katinas, pirmame aukšte veikia kirpykla.

„Rožinė pėdute“ savo paskyroje fesbuke pasidalijo įrašu, kuriame nufilmuota, kaip visai šalia tos vietos, kur buvo rastas keturkojis, einantis jaunas vyras nešasi maišą, šaką ir kartoną.

Jis užfiksuotas trečiadienį, apie 23 val. 15 min.

„Ant šitos šakos ir buvo pririštos letenos. Šaka identiška, kartono lakštas identiško dydžio, o maiše tikriausiai buvo katinas.

Iš įrašo matyti, kad jis yra sumąstęs, ką konkrečiai darys – pasiruošia kartoną, šaką“, – V. Laurinavičiūtė atkreipė dėmesį į požymius, liudijančius, jog egzekucija buvo suplanuota.

Gyvūnų globos įstaigos vadovė vylėsi, jog atsiras žmonių, kurie atpažins šį vyrą iš rūbų, eisenos.

Įtartinas praeivis mūvėjo šortus, buvo apsivilkęs džemperį. Sprendžiant iš išvaizdos, jis nėra asocialus.

Siūlomas nemenkas atlygis

Egzekucija sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą.

Socialiniuose tinkluose platinama informacija, jog už vertingą informaciją, kur padėtų demaskuoti katiną nukankinusį piktadarį, siūlomas 1,5 tūkst. eurų atlygis.

Gali būti, kad sadistiškų polinkių turintis vyras gyvena netoliese.

Vaizdo kameros užfiksavo, kaip įtarimus sukėlęs praeivis, tikriausiai jau įvykdęs juodą darbą ir palikęs katino kūną „nukryžiuoto“ padėtyje, nueina link Savanorių prospekte, netoli parduotuvės „Batų kalnas“ esančios turgavietės konteinerių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.