Katinui užteko drąsos užlipti į seną radijo ryšio bokštą, tačiau ten aukščio mėgėją sukaustė baimė Puolė gelbėtojui į glėbį

Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams teko gelbėti nepavydėtinoje situacijoje atsidūrusį katiną.

Katinui drąsos užteko tik užlipti į seną radijo ryšio bokštą: nukelti teko ugniagesiams gelbėtojams.<br>„Vakarų ekspreso“/Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.
Katinui drąsos užteko tik užlipti į seną radijo ryšio bokštą: nukelti teko ugniagesiams gelbėtojams.<br>„Vakarų ekspreso“/Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Čiužauskas

2023-09-19 11:39

Nekasdieninis pranešimas į Plungės priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą atskriejo ketvirtadienį (rugsėjo 14 d.) prieš vidurdienį.

Apie 11.26 val. ugniagesiai paprašyti atvykti į Plungės miesto Lentpjūvės gatvę.

Žmonės pamatė į seną metalinį radijo ryšio bokštą užsikabarojusi ir žemyn nulipti nebegalintį katiną.

Atvykus prie bokšto, ugniagesiams teko pasukti galvas, kaip iš apie 20 metrų aukščio nukelti gyvūną ir patiems nenukentėti.

Naudoti gelbėjimo virvių nebuvo galimybės, nes maždaug 40 metrų aukščio bokštas apjuostas metalinėmis apsauginėmis juostomis.

„Lipti į bokštą gelbėti gyvūnėlio pasiryžo ugniagesys gelbėtojas Mantas Trakumas. Užlipęs į maždaug 20 metrų aukštyje esančią aikštelę, ugniagesys pamatė, kad katinėlis yra kitoje aikštelės pusėje, kurioje yra dar vienos kopėčios.

Tačiau ilgai svarstyti, kaip jį pasiekti, neteko, nes katinėlis pats pas jį atbėgo.

Nusileisti su katinu žemyn Mantui buvo sudėtingiau, nes aukščio mėgėjas kniaukė ir muistėsi.

„Tačiau viskas baigėsi laimingai. Nukeltas katinas nurūko savo keliais“, – pasakojo Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Darius Juška.

Pasak D. Juškos, gelbėjimo operacijų tokiame aukštyje būna ne dažnai.

„Dažniausiai tenka gelbėti į medžius įlipusius katinus ar kažkur įsipainiojusius paukščius, tačiau juos paprastai pasiekiame ištraukiamosiomis kopėčiomis“, – teigė D. Juška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.