Gelbėjant skęstantį šunį, įlūžo ir ugniagesys: šio keturkojo nelaimės jau tampa tradicija

Koks ledo storis? Spręskite patys: ankstyvą pirmadienio rytą Švenčionių rajone, Sarių ežere įlūžo šuo, praneša Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Ugniagesiai gelbėtojai 06.31 val. gavo pranešimą, kad Sarių ežere įlūžus ledui, vandenyje apie 50 m nuo kranto atsidūrė šuo.<br> Asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai 06.31 val. gavo pranešimą, kad Sarių ežere įlūžus ledui, vandenyje apie 50 m nuo kranto atsidūrė šuo.<br> Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-05 08:14

Ugniagesiai gelbėtojai 06.31 val. gavo pranešimą, kad Sarių ežere įlūžus ledui, vandenyje apie 50 m nuo kranto atsidūrė šuo. Jie pamatė apie 300 m nuo kranto besikapanojantį šunį – ryto prietemoje aprengtą liemene keturkojį su atšvaitais buvo nesunku pastebėti.

Pasiekti tolokai nuo kranto įlūžusį šunį nebuvo paprasta. Ugniagesys gelbėtojas, su gelbėjimo rogėmis irdamasis link šuns, pats keletą kartų įlūžo.

Kaip pasakoja Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Sigitas Jusys, šuo bandė kapstytis iš keblios situacijos, kabinosi letenomis į ledo kraštą, bet nesėkmingai: vis įlūždavo ir jo jėgos silpo.

Ugniagesys gelbėtojas, pasiekęs nelaimėlį, suėmė jį už liemenės ir ištraukė iš vandens ant ledo. Šuo buvo labai ramus, nesipriešino, tarsi laukė, kada jį išgelbės. Ištrauktas jis greitai nuskuodė pas ant kranto jo laukiančią šeimininkę.

Beje, šį šunį Švenčionių ugniagesiai jau ne kartą gelbėjo. Jis beveik kasmet žiemos pradžioje patikrina ežero ledo stiprumą.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja: ledas ant vandens telkinių dar netvirtas ir labai pavojingas – jis plonas, padengtas storu sniego sluoksniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.