Panevėžyje į laisvę ištrūkusios papūgėlės laukia kraupus likimas

Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, gyvenanti viena panevėžiečių šeima pati to nenorėdama paleido savo papūgą į laisvę. Ta laisvė nuožmiame šaltyje egzotiniam paukščiui gali baigtis liūdnai.

Pabėgėlės laukia tik šaltis ir pikti paukščiai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pabėgėlės laukia tik šaltis ir pikti paukščiai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas

Jan 29, 2024, 5:56 PM

Prieš savaitę šis atogrąžų kraštų paukštis kažkokiu būdu sugebėjo ištrūkti iš buto. Purptelėjęs pro langą jis pakilo aukštyn, apsuko kelis ratus ir nusileido ant penkiaaukščio namo stogo. Į žmonių šauksmą papūga nereagavo.

Iškviesti ugniagesiai užlipo ant namo stogo, tačiau paukštis jų artyn neprisileido. Pamačiusi artėjantį žmogų, papūga kaskart pakildavo į orą ir nutūpdavo vis į kitą vietą. Galiausiai ji suplasnojo sparnais ir dingo tamsoje, net nesimatė į kurią pusę nuskrido.

„Jei kambariuose atvėsta iki 17–18 laipsnių, tai, žiūrėk, papūgos tupi pasipūtusios ir susitraukusios“, – sakė Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė. Ji neprognozavo laimingos šios istorijos pabaigos.

Be to, šiems egzotiniams paukščiams pavojų kelia varnos, kuosos, krankliai ir šarkos. Ryškiaspalvė papūga iškart patraukia šių varninių paukščių dėmesį ir kaip konkurentė būna mirtinai užkapojama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.