Išmanūs įrenginiai gyvūnams – šių dienų realybė: palengvina ne tik keturkojų, bet ir jų šeimininkų gyvenimą

Išmanūs įrenginiai ir gyvūnams? Išmanusis maisto dozatorius, žaislas, gultas ir kiti žaisliukai? Ne, tai ne mistika, bet šių dienų realybė. Tik ji palengvina ne gyvūnų, bet jų šeimininkų gyvenimą ir komfortą.

Katė.<br>istockphoto.com nuotr.
Katė.<br>istockphoto.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 10:36 AM, atnaujinta Apr 24, 2024, 2:09 PM

Tie, kas augina naminius gyvūnus, nepaneigs – gyvūnėliai šiais laikais šeimininkams yra tapę pilnaverčiais šeimos nariais. Juos kaip vaikus norisi ne tik prižiūrėti, bet ir palepinti, pradžiuginti, žaisti su jais, suteikti komfortą. O jie atsidėkoja dovanodami mums gausybę gerų emocijų ir jaukumo.

Tam, kad naminiai gyvūnėliai jūsų namuose jaustųsi maksimaliai komfortabiliai, o jūsų pačių buitis būtų kuo lengvesnė, pateikiame jums trumpą sąrašą išmaniųjų įrenginių gyvūnams su glaustais aprašymais.

Išmanusis maisto dozatorius

Vienas populiariausių išmaniųjų įrenginių gyvūnams yra maisto dozatorius. Jei ketinate kelias dienas išvykti ir nerandate, kas tuo metu galėtų pasirūpinti jūsų šuniu ar kate, šią problemą už jus išspręs išmanusis gyvūnų maitintuvas.

Prekybos centro internete „Varle.lt“ produkto vadovė Veslava Tkačenko paaiškina maisto dozatoriaus veikimo principus: „Valdyti šį įrenginį galėsite per specialią mobiliąją programėlę, kuri leidžia nustatyti reguliarių maitinimo grafiką, pritaikytą jūsų šuns ar katės poreikiams ir sveikatai. Be viso to, maisto dozatoriai yra sukurti pagal specialią BioCleanAct medžiagą, kuri užkerta kelią bakterijoms formuotis dubenėlio viduje.“

Todėl galite būti ramūs, jog jūsų numylėtinio maistas išliks šviežias, saugus vartoti, o dubenėlį išvalyti bus itin paprasta.

Klausiate, o ką išvykimo atveju daryti su vandeniu? Labai paprasta – pasirūpinkite dubenėliu-girdykla ir daugiau nesukite galvos. Automatiniai vandens fontanėliai-girdyklos patys pasirūpina, jog jūsų gyvūnėliai nuolat turėtų šviežio ir tyro vandens, o jums nereiktų stebėti, ar gyvūno dubenėlis pripildytas.

Šis įrenginys yra apie 1,8l talpos (priklausomai nuo jūsų pasirinkto modelio) ir turi automatinę vandens tiekimo funkciją, todėl vandens nereikia nuolat papildyti – jis užsipildo pats. V. Tkačenko prideda: „Taip pat įrenginyje įmontuota filtravimo sistema. Ji užtikrina, jog vanduo bus išvalytas nuo dulkių, plaukų, smulkių dalelių ir bakterijų.“ Ar yra paprastesnis būdas numalšinti gyvūnėlio troškulį? Nemanome!

Išmanūs žaidimai ir gultai gyvūnams

Pakalbėkime apie gyvūnėlių pramogas. Daug dirbate, dienomis nebūnate namie ir nerimaujate, jog jūsų katė liūdi ir nuobodžiauja? Yra būdas suteikti katei puikią pramogą net jums nesant namie!

Išmanusis lazeris įsuks jūsų pūkuotą augintinį į veiksmo sūkurį. Šis įrenginys „paleidžia“ lazerį – raudoną taškelį sienoje, kuris gali judėti trimis trajektorijomis ir trimis žaidimo režimais, kas leis pramogą jūsų katei išlaikyti nenuspėjamą ir įtraukią. Įrenginys yra prijungiamas prie elektros lizdo, o paties lazerio galingumas itin mažas, todėl jis yra visapusiškai saugus jūsų naminiam gyvūnui.

Jūsų šuo ar katė vakarais įsiropščia į jūsų lovą, nes su jumis miegoti šilčiau ir jaukiau? Jei miegas su gyvūnais jums nepriimtinas, siūlome sukurti jūsų gyvūnėliui dar jaukesnes sąlygas miegui už jūsų lovos ribų. Tai jums padės padaryti išmanusis naminių gyvūnėlių gultas. Pagrindinė šio gulto funkcija yra optimalios ir jaukios miegui temperatūros pritaikymas jūsų augintiniui. Temperatūrą galima reguliuoti rankiniu arba automatiniu būdu, priklausomai nuo jūsų pasirinktų nustatymų. V. Tkačenko patikslina: „Guolis gali būti atvėsintas 9 laipsniais ar sušildytas 12 laipsnių, priklausomai nuo aplinkos temperatūros ir gyvūno poreikių.“ Vandeniui, nešvarumams ir įbrėžimams atsparus paviršius suteiks tobulą komfortą jūsų augintiniui, o jums patiems ramų miegą karaliaujant savo lovoje.

Išmanusis kvapų neutralizatorius

Puikiai žinome, jog gyvūnų auginimas, nors ir dovanoja gausybę teigiamų emocijų, turi ir savų minusų. Todėl svarbu pasirūpinti ir savo pačių komfortu, kuo labiau sumažinant gyvūnėlių sukeliamas negandas.

Kalbame apie puikų įrenginį – išmanų kvapų neutralizatorių, kuris jūsų namų orą išlaikys gaivų net ir turint keletą augintinių. Kvapų neutralizatoriuje įrengtas filtras aktyviai naikina blogo kvapo molekules, tokias kaip hidrogeno sulfidas. Filtras neapsiriboja tik blogo kvapo neutralizavimu, bet naikina ir virusus, slopina bakterijas, šalina smulkias dulkes. Filtras yra pakraunamas baterija, tarnauja tiek namuose, tiek automobilyje ir gali veikti dviem režimais – įsijungdamas kas šešias valandas arba gyvūnui patekus į sensoriaus veikimo lauką. Tad pamirškite gyvūnų keliamus nemalonumus ir mėgaukitės jų teikiamomis geromis emocijomis!

Gyvename laikotarpiu, kuomet turime pasirinkimą savo buitį palengvinti išmaniųjų įrenginių pagalba, tad pasinaudokime tuo! Ir panaudokime juos labui tų, kurie patys savimi pasirūpinti negali – mūsų pūkuotų šeimos narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.