Telšiškius sugraudino iš namų išvyti kačiukai

Ketvirtadienį Telšių gyventojai stebėjo neįprastą dramą. Plungės gatvėje, į parduotuvę „Pas

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Aug 22, 2013, 10:54 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:15 PM

Kadangi pagal higienos taisykles, parduotuvėse negali būti jokių gyvūnų, pardavėjos vargo su katinėliais: gaudė ir nešė juos į lauką.   „Ką mums su jais daryti. Kažkas rytą atvežė nereikalingus kačiukus ir išmetė prie parduotuvės“, - vakare pasakojo parduotuvės darbuotoja.

Aplinkinių nuomone, žmogus, išmetęs vargšus gyvūnėlius į gatvę, padarė didelį nusikaltimą, nes gyvūną padaryti bešeimininkiu - ypatingai žiaurus elgesys.   Kur šią naktį praleis stogo virš galvos netekę katinėliai - neaišku.

Telšiuose gyvūnų prieglaudos nėra.   Telšių rajono savivaldybė yra sudariusi paslaugų suteikimo sutartį su Mažeikių rajono Žiogaičių kaime veikiančia bendrove „Kometa“, kuri rūpinasi beglobių gyvūnų gaudymu, laikymu ir užmigdymu.   Telšių gatvėmis lakstantys benamiai šunys pagal gyventojų pranešimus patenka į Telšių policijos komisariato aptvarą, per kelias dienas neatsiradus šeimininkui, keturkojus į Mažeikių rajoną išsiveža „Kometa“.    Beglobių gyvūnų prieglaudoje šunys porą savaičių laikomi karantine. Laimingiesiems pasiseka surasti naujus šeimininkus, o seni, ligoti bei niekam nereikalingi keturkojai, kaip bebūtų gaila, užmigdomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.