Vasaros kurorte Sočyje riaumos „Formulės 1“ bolidai

Specialiai lrytas.lt, Sočis

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė

Feb 26, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:20 PM

Prikelti sovietmečiu itin populiarų, o paskui spindesį praradusį vasaros kurortą Sočį užsibrėžusi Rusijos valdžia numatė ilgalaikę strategiją. Milijardinės investicijos į Sočio žiemos olimpines žaidynes per jas, žinoma, neatsipirko. Tačiau kovą per parolimpines žaidynes Sočyje vėl stumdysis minios žmonių. Po jų miestas ištuštės neilgam: spalį Sočyje vyks ir „Formulės 1“ etapas – Rusijos „Grand Prix“.

Jau per Sočio žaidynes šalia Juodosios jūros pakrantėje esančio Spaudos centro turistai fotografavosi prie stikliniu gaubtu uždengto „Formulės 1“ bolido.

Spalio 10-12 dienomis mieste vyksiantis „Formulės 1“ etapas Sočio gyventojams – ne ką mažesnis įvykis nei ką tik pasibaigusios Sočio žaidynės.

„Formulės 1“ „Grand Prix“ etapas Sočyje įvyks prabėgus lygiai 100 metų nuo paskutiniojo Rusijos „Grand Prix“. „Formulės 1“ varžybos šalyje dar nė karto nevyko, nors sovietmečiu ir buvo deramasi dėl etapo Rusijoje.

Per Sočio žaidynes „Formulės 1“ trasos ir centrinės tribūnos statybos buvo sustabdytos, bet pasibaigus parolimpiadai vėl pasigirs pastaruosius šešerius metus Sočio ir jo priemiesčio Adlerio gyventojus taip varginęs traktorių ir ekskavatorių burzgimas. Rusijos „Grand Prix“ organizatoriai tvirtina, kad pabaigti liko nedaug.

Dalis „Formulės 1“ trasos drieksis per „Fišto“ stadioną, kuriame vyko Sočio žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijos. Lenktynių trasos dalimi taps ir Medalių aikštė, kurioje buvo apdovanojami olimpiniai prizininkai, ir net ledo rūmai „Bolšoi“, kuriuose vyko olimpinės ledo ritulininkų kovos.

„Vargu, ar pasaulyje rasite kitas lenktynes, kurios vyktų Olimpiniame parke“, – svarstė „Formulės 1“ Rusijos „Grand Prix“ atstovas Jevgenijus Konopliovas.

Tačiau unikalia trasa besididžiuojantis lenktynių Rusijoje rengėjas nepasidomėjo: būsimoji „Formulės 1“ trasa Rusijoje – panaši į Sidnėjaus Olimpinio parko trasą, besidriekiančią ten, kur 2000-aisiais šėlo minios į olimpines žaidynes atvykusių turistų ir olimpiečių. Tiesa, „Formulės 1“ varžybos Sidnėjuje nevyksta.

Trasos Sočyje ilgis – 5,853 km. „Ši trasa išskirtinė tuo, kad teks daryti didelį lanką prie Medalių aikštės. Ten bolidams teks neįprasta apkrova“, – 5 sakė J.Konopliovas.

Planuojama, kad į Rusijos „Grand Prix“ spalio 10-12 dienomis atvyks 55 tūkst. žiūrovų, neskaičiuojant kviestinių svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.