Michaelio Schumacherio 48-ąjį gimtadienį lydi dvejopos žinios

Legendinis lenktynininkas, septyniskart „Formulės-1“ čempionas Michaelis Schumacheris sausio 3 dieną sulaukė 48-ojo gimtadienio.

M.Schumacheriui suėjo 48-eri.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Schumacheriui suėjo 48-eri.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-03 23:49, atnaujinta 2018-02-09 19:37

Tačiau ši proga lydima dvejopų jausmų, nes garsus sportininkas jau trejus metus prikaustytas prie ligos patalo.

M.Schumacherio gerbėjai nepraranda vilties, kad legendinis sportininkas pasveiks, tačiau milžiniškos gydymo išlaidos tampa vis didesne našta jo šeimai.

Kainuoja didžiules sumas

Nuo pat tada, kai 2013-ųjų gruodžio 29 dieną M.Schumacheris slidinėdamas stipriai susižalojo galvą, jo artimieji apie sportininko būklę kalba itin nenoriai.

Legendinis lenktynininkas gydomas namuose, Šveicarijoje, kur specialiai įrengtame kambaryje juo nuolat rūpinasi 15 medikų.

Savaitė tokios priežiūros sportininko šeimai kainuoja apie 135 tūkst. eurų, o per trejus metus M.Schumacherio gydymas kainavo net 16,3 mln. eurų, kaip praneša dailystar.co.uk.

Po nelaimės M.Schumacherio žmona Corinna pardavė šeimai priklausiusį privatų lėktuvą ir atostogų vilą Norvegijoje, kad galėtų apmokėti šias išlaidas.

Nepraranda vilties

Tačiau M.Schumacherio artimieji ir gerbėjai tikisi, kad legendiniam lenktynininkui pavyks grįžti į įprastą gyvenimą.

Gruodį jo šeima paskelbė vilties kupiną žinią – C.Schumacher su vaikais Gina-Maria ir Micku įkūrė „Keep Fighting“ iniciatyvą, kuria siekia suburti M.Schumacherio gerbėjus ir organizuoti įvairius renginius.

Iniciatyvos pavadinimą įkvėpė žymė #KeepFightingMichael (angl. Laikykis, Michaeli), pasklidusi po socialinius tinklus iš karto po nelaimės.

„Jos tikslas suvienyti žmones, kuriuos įkvepia Michaelio Schumacherio karjera ir charakteris, bei paskatinti juos laikytis ir niekada nepasiduoti, – rašoma iniciatyvos svetainėje. – „Keep Fighting“ taip pat siekia skleisti teigiamą energiją, kurią Michaelio rėmėjai išreiškė jam ir Schumacherių šeimai per tiek daug metų, ir siekia perteikti šią teigiamą energiją kaip jėgą gėriui.“

Ginasi nuo norinčių pasipelnyti

C.Schumacher niekuomet nekalba apie savo vyro sveikatą, apie tėvo būklę neužsimena ir abu poros vaikai. Apie M.Schumacherio sveikatą buvo pasklidę nemažai gandų, todėl Corinna ne kartą turėjo kreiptis į teisėsaugą.

Vienas Vokietijos žurnalas net buvo paskleidęs informaciją, kad M.Schumacheris gali vėl vaikščioti. Tačiau dėl šios publikacijos šeima kreipėsi į teismą, kur advokatas atskleidė, kad lenktynininkas „negali vaikščioti ir stovėti be pagalbos“.

Gruodį įsiplieskė naujas skandalas, kai nežinomas fotografas keliems Europje garsiems leidiniams pasiūlė pirkti nuotrauką, kurioje matomas lovoje gulintis M.Schumacheris. Jis nusprendė kaip reikiant pasipelnyti – paprašė milijono eurų. Tačiau niekas tokiu pasiūlymu nesusiviliojo, o teisėsaugai kol kas nepavyko pričiupti paparaco.

M.Schumacherio vadybininkė Sabine Khem patikino, kad šeima ir toliau ketina laikyti lenktynininko būklę paslaptyje. „Michaelio sveikata nėra viešas reikalas, todėl mes ir toliau apie tai nekomentuosime. Turime saugoti jo asmeninę erdvę“, – tvirtino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.