Dakaro organizatoriai atšaukė 12-ąjį greičio ruožą motociklininkams

Sunkiausiame ralio maratone dalyvaujantys motociklininkai ir keturračių vairuotojai ketvirtadienį galės atsikvėpti. Įvertinę tai, kad trasa šiems lenktynininkams gali būti pernelyg pavojinga, organizatoriai nusprendė atšaukti 12-ąjį greičio ruožą.

Ketvirtadienį Baliui Bardauskui reikės tik sėkmingai pasiekti finišą.<br>Victor Eleuterio nuotr.
Ketvirtadienį Baliui Bardauskui reikės tik sėkmingai pasiekti finišą.<br>Victor Eleuterio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 11:16 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:12 PM

Trečiadienį dar buvo mėginama koreguoti maratoninį etapą taip, kad jį galėtų įveikti ir motociklininkai, tačiau galiausiai buvo nuspręsta nerizikuoti.  

Organizatoriai skelbia, kad pirmasis motociklininkas kelionę iš Fiambalos į San Chuano bivuaką pradės 6 val. ryto vietos laiku.

Negalės pagerinti pozicijos

Balys Bardauskas su kitais motociklininkais ir keturračių vairuotojai lenktynes pratęs penktadienį. Lietuvis bendroje įskaitoje šiuo metu užima 82-ą vietą.

B. Bardausko gerbėjai galbūt šiek tiek nusiminė, nes būtent šio etapo išvakarėse lietuvis motociklu „KTM 450 Rally Replica“ važiavo geru tempu ir vienuoliktame etape jis užėmė 68 vietą.

Prisimindamas vakarykštį etapą, B. Bardauskas pasakojo, jog kelis kartus buvo atsidūręs ant pavojingos ribos.

„Važiuoju greitai, o priešais mane išdygsta 4 metrų gylio griovys. Dar labiau užspaudžiau gazą ir peršokau jį. Jei būčiau stabdęs, tikrai būčiau nugarmėjęs“, – pasakoja B. Bardauskas.

Dar kitoje ruožo vietoje lietuvis taip krito nuo motociklo, kad tris kartus persivertė kūliais. „Diena buvo gera, buvo daug virtimų. Buvau pametęs vieną kelio punktą (WP), bet vėliau jį suradau. Apskritai, tai smarkiai važiavau“, – prisipažino B. Bardauskas.

Kitiems etapas nesikeis

Automobilių ir sunkvežimių ekipažai važiuos suplanuotu maršrutu. Dakaro organizatoriai paankstino jų startą. Pirmasis ekipažas pajudės 12 val. Lietuvos laiku.

Ketvirtadienį Dakaro ralio automobilių įskaitos dalyvių laukia ilgiausias greičio ruožas visame maratone – 523 kilometrai.

Dar 270 kilometrų sudarys pervažiavimas tarp bivuakų, tad per dieną sportininkams kelyje iš Čilesito į San Chuaną teks įveikti beveik 800 kilometrų.

Dvyliktajame Dakaro etape laukia įvairių tipų keliai ir jų dangos: du trečdalius sudarys gruntas, apie ketvirtadalį – smėlis. Lenktynininkai taip pat prisimins aukštikalnių sukeliamas problemas, nes pakilti teks į 3,6 kilometro aukštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.