Deividas Jocius įvardino, kas gali lemti pergalę arba pralaimėjimą Monte Karlo ralyje

Tradiciškai Pasaulio ralio čempionatas prasideda sausio mėnesį Monako karalystėje. Čia vyksta vienas seniausių pasaulyje Monte Karlo ralis, kuris lenktynininkų yra laikomas ir vienu sunkiausių.

Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius.<br>Komandos nuotr.
Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius.<br>Komandos nuotr.
Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius.<br>Komandos nuotr.
Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 5:07 PM

Nors šis ralis vyksta asfaltiniais greičio ruožais, kalnuose rengiamo pirmojo WRC etapo danga dėl oro sąlygų tampa nenuspėjama. Dėlto šiame ralyje itin didelę reikšmę turi padangos ir teisingas jų pasirinkimas.

Naudoja unikalias padangas

Pasak antrą kartą Monte Karlo ralyje dalyvaujančio lietuvio Deivido Jociaus, šiame WRC etape vieno greičio ruožo kelio danga gali pasikeisti net kelis kartus.

„Startuojant greičio ruože iš pradžių gali kaitinti saulė ir kalnų papėdėje būti aukšta temperatūra. Pakilus į kalnus gali pasitikti minusinė temperatūra, o asfalto danga jau gali būti padengta sniegu ar ledu.

Dėlto šiam raliui yra gaminamos unikalios padangos, kurios tinka sniegui. O padangos, turinčios dyglius, yra pritaikytos ir ledu padengtam greičio ruožui.

Tad varžybų metu neįvertinus tinkamai greičio ruožų dangos ir pasirinkus klaidingai padangas, komandos gali labai daug prarasti arba laimėti“, – sakė „Arctic Energy World Rally team“ komandos pilotas.

Jis atskleidė, kad šiais metais ruošiantis varžyboms itin didelę svarbą suvaidino padangos.  

Netikėtai mažas pasirinkimas

Sportininkas atsivežė net 48 įvairiai dangai skirtų padangų, tačiau per čempionatą bus galima sunaudoti tik 37 padangas.

„Šiemet neturėjome įvairovės rinkdamiesi padangų gamintoją.

Mūsų klasei padangas gamino tik vienas, o dalyvių skaičius klasėje, kaip žinia, yra didžiausias. Visgi suspėjome apsirūpinti jomis“, – apie netikėtą kuriozą pasakojo D. Jocius.

Sportininko teigimu, kaip seksis rinktis padangas, paaiškės po pirmųjų ketvirtadienio greičio ruožų.  

Jau šiandien 18 val. 50 min. Lietuvos laiku oficialioje ceremonijoje prie garsiojo Monako kazino prestižiniam Monte Karlo raliui bus duotas startas.

Pirmasis čempionato dalyvis greičio ruože startuos 22 val. 43 min., o paskutiniojo dalyvio finišas numatomas 24 val. 46 min. Lietuvos laiku.  

Lietuviško „Arctic Energy World Rally team“ ekipažo, pažymėto 101 numeriu, startas pirmajame greičio ruože bus 23 val. 33 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.