Rusijos lenktynininkai nebus metami iš tarptautinių automobilio sporto renginių, bet jiems lengva nebus

Tarptautinė automobilių federacija FIA pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą, bet Rusijos sportininkams lenktyniauti neuždraus. Tai yra gera naujiena tokiems lenktynininkams kaip Nikita Mazepinas, kuris Formulėje 1 varžosi su HAAS bolidu. Tačiau gyvenimas pasikeis ir jiems.

Tarptautinė automobilių federacija FIA pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą, bet Rusijos sportininkams lenktyniauti neuždraus.<br>www.theguardian.com nuotr.
Tarptautinė automobilių federacija FIA pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą, bet Rusijos sportininkams lenktyniauti neuždraus.<br>www.theguardian.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-03 10:09, atnaujinta 2022-03-03 10:11

FIA teigia, kad Rusijoje ir Baltarusijoje nebevyks jos organizuojamos lenktynės. Sportininkai, kurie atvyks į tarptautines lenktynes, negalės naudoti nacionalinės simbolikos, įskaitant vėliavas ir himnus. Tai, beje, yra labai silpna sankcija, nes Mazepinas dėl sistemingą dopingo vartojimą Rusijoje stabdančių sankcijų ir dabar lenktyniavo su RAF, o ne Rusijos vėliava.

HAAS pati pašalino Rusijos simboliką, kuri buvo nuklojusi amerikiečių komandos bolidą. Dingo ir N.Mazepino tėvo kompanijos URALKALI logotipai.

Oligarchas Dmitrijus Mazepinas iš esmės nupirko vietą HAAS komandoje savo sūnui, bet tai Formulėje 1 nėra naujiena. Neaišku, ar URALKALI pasitrauks iš HAAS, tai labai priklausys nuo sankcijų ir ekonominės situacijos Rusijoje.

FIA neuždraudė rusams ir baltarusiams dalyvauti tarptautinėse lenktynėse. Tačiau N.Mazepinas nebus laukiamas bent jau Jungtinėje Karalystėje, kuri įvedė vietines sankcijas ir nebepriims Rusijos ir Baltarusijos lenktynininkų. Tai reiškia, kad bent jau Didžiosios Britanijo Grand Prix, HAAS turėtų naudoti atsarginį vairuotoją.

Tiesa, spėliojama, ar N.Mazepinas apskritai liks HAAS. Sezonas prasidės jau visai netrukus ir Mazepinas dalyvavo naujo bolido bandymuose, bet tikėtina, kad jo paslaugų bus atsisakyta. Ypač jei bus pasiekti susitarimai, padedantys užtikrinti komandos finansinę ateitį.

Nikita Mazepinas prie Formulės 1 prisijungė praeitais metais. Abu HAAS lenktyninkai praeitame sezone buvo naujokai – kitą bolidą vairavo Mickas Schumacheris. Kaip suskaičiavo Nodum.lt, visose kvalifikacijose, kuriose dalyvavo abu HAAS vairuotojai, Mazepinas stipriai atsiliko nuo Schumacherio – vidutiniškai per 0,8896 sekundės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.