„Audi R8 e-tron“ - greičiausias pasaulyje elektromobilis (video)

„Nordschleife“ – sudėtingiausioje lenktynių trasoje pasaulyje – Markusas Winkelhockas prie „Audi R8 e-tron“ vairo pasiekė serijinio automobilio su elektros pavara pasaulio rekordą. Lenktynininkas, vairuodamas galingą ir vien elektra varomą sportinį automobilį, 20,8 kilometrų ilgio trasoje sugaišo vos 8 minutes 009,099 sekundės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-02 17:05, atnaujinta 2018-03-18 12:41

„R8 e-tron“ pademonstravo tiesiog stebuklingą potencialą šioje sudėtingiausioje lenktynių trasoje pasaulyje“, – po pergalingo finišo kalbėjo „Audi AG“ valdybos techninio vystymo narys Michaelis Dickas.

Bene pirmą kartą elektromobilis įrodė, jog gali būti ne tik ekonomiškas, bet ir sportiškas, suteikti vairavimo malonumą.

Net lyginant su absoliučiu šio trasos greičio rekordu (7 minutės 11,57 sekundės, pasiektas „Gumpert Apollo Sport“, varomu 700 AG „Audi V8“ benzininio variklio), elektromobilio „Audi R8 e-tron“ pasiekimas yra labai įspūdingas.

Įdomu tai, kad M. Winkelhocko vairuota „Audi R8 e-tron“ pavaros sistema yra lygiai tokia pati kaip ir automobilio, kuris rinkai bus siūlytas dar šių metų pabaigoje. Du automobilyje sumontuoti elektros varikliai pasiekia 300 AG pajėgumą ir net 820 Nm sukimo momentą.

„Audi R8 e-tron“ nuo 0 iki 100 km/val. pagreitėja vos per 4,6 sekundės. Maksimalus greitis įprastomis sąlygomis yra apribotas iki 200 km/val., o siekiant rekordinio rato įveikimo laiko apribojimai buvo padidinti iki 250 km/val.

Pilnai įkrautais „R8 e-tron“ ličio jonų akumuliatoriais galima įveikti 215 kilometrų atstumą.

Netoli Štutgarto gyvenantis 32 metų lenktynininkas gali profesionaliai palyginti automobilius – ypač su „Audi R8 LMS ultra“, kuriuo drauge su Marcu Bassengu, Christopheriu Haase ir Franku Stippleriu vos prieš kelias savaites jis laimėjo 24 valandų lenktynes Niurburgringe.

„Žinoma, R8 e-tron - serijinės gamybos automobilis, o ne lenktyninis su praplėstomis aerodinamikos galimybėmis, - pabrėžė Winkelhockas. Tačiau turėdamas žemą svorio centrą ir į galą sukoncentruotą svorio paskirstymą, automobilis pasižymi daugeliu lenktyninių bruožų. Pirmiausia, tai elektrinio variklio sukimo momentas, įsukantis automobilį iki tokio greičio, kad gali pranokti viską, ką esu patyręs – net ir jei dėl to automobilis neparodys jokio rimtesnio garselio. O šis aspektas – iš tiesų nauja mano asmeninė patirtis“.

„Audi“ per pastaruosius du mėnesius pasiekė reikšmingų pergalių lenktynių trasose. Gegužę laimėjo 24 valandų lenktynes Niurburgringe su „Audi R8 LMS ultra“, varomu dešimties cilindrų dyzelinio variklio.

Birželio viduryje triumfavo 24 valandų lenktynėse Le Mane su „Audi R18 e-tron quattro“. Tai buvo pirma absoliuti hibridinio elektromobilio pergalė sunkiausiose lenktynėse pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.