Automobilius Lietuvoje dažniausia nuomoja svečiai iš Rusijos ir Vokietijos

2012 metais, „SIXT Lietuva“ automobilių nuomos paslaugų kompanijos duomenimis, daugiausia automobilių nuomojosi svečiai iš Vokietijos ir Rusijos. Užsienio turistai Lietuvoje dažniausiai keliavo į Kuršių Neriją, Druskininkus, Kauną bei Klaipėdą.

Užsienio turistai beveik keturis kartus dažniau automobilius nuomojasi oro uoste nei Vilniaus centre įsikūrusioje atstovybėje.<br>M. Patašius.
Užsienio turistai beveik keturis kartus dažniau automobilius nuomojasi oro uoste nei Vilniaus centre įsikūrusioje atstovybėje.<br>M. Patašius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-28 13:08, atnaujinta 2018-03-16 12:24

„Automobilių nuomos paslaugų paklausa, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, išaugo 20 proc. Tačiau išlieka tos pačios tendencijos kaip ir pernai – iš užsienio turistų mūsų paslaugas dažniausiai renkasi vokiečiai ir rusai“, – sako SIXT vadovas Lietuvoje Algimantas Andrašiūnas.

Dažniausiai automobilius nuomojosi tų šalių gyventojai, kurios turi tiesioginius skrydžius į Lietuvą. Šiais metais automobilių nuomos paslaugos buvo paklausiausios tarp keliautojų iš Vokietijos – jie sudarė 38 proc. visų klientų, o ne iš Europos sąjungos šalių, daugiausiai automobilių nuomos paslaugomis naudojosi svečiai iš Rusijos – 7 proc. visų klientų. Taip pat netrūko turistų iš Ispanijos ir Italijos, kurie sudarė po 5 proc. visų klientų. Iš egzotiškų šalių turistų, kurie pasirinko bendrovės paslaugas, buvo svečiai iš Kataro ir Pietų Afrikos Respublikos.

Pasak A. Andrašiūno, svečiai iš užsienio vis dažniau teigiamai atsiliepia apie lietuvių vairavimo kultūrą, kuri pastebimai gerėja. Todėl jie automobilius nuomoja ne tik verslo, bet ir turizmo tikslais. Juolab, kad Lietuvos atvykstamojo turizmo rodikliai 2012 m. Statistikos departamento duomenimis, pagal kriterijų „Kelionių agentūrų ir ekskursijų organizatorių veikla“, išaugo 23 proc., lyginant su praėjusių metų pirmaisiais dviem ketvirčiais.

SIXT Lietuva“ atstovas pastebi, kad užsienio turistai beveik keturis kartus dažniau automobilius nuomojasi oro uoste nei Vilniaus centre įsikūrusioje atstovybėje. Populiariausi automobilių modeliai yra kompaktinės klasės „VW Golf“ bei ekonominės klasės automobiliai – „VW Polo“. Nors svečiai iš Rusijos dažniau renkasi prabangesnius automobilius, pavyzdžiui, „BMW“ 5 serijos automobilių modelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.