„Vilnius veža“ taksi paslaugos bus brangiausios sostinėje

Nuo šios savaitės pradėjusios veikti Vilniaus miesto savivaldybės taksi bendrovės „Vilnius veža“ paslaugos bus vienos brangiausių sostinėje. Tačiau įmonės direktoriaus Rolando Statulevičiaus nuomone, bendrovė turės klientų ir dirbs pelningai.

Planuojama, kad „Vilnius veža“ vairuotojo mėnesio atlyginimas turėtų siekti apie 2 tūkst. litų.<br>D. Labutis (ELTA)
Planuojama, kad „Vilnius veža“ vairuotojo mėnesio atlyginimas turėtų siekti apie 2 tūkst. litų.<br>D. Labutis (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Oct 18, 2012, 12:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:52 AM

„Vilnius veža“ taksi automobiliais vieno nuvažiuoto kilometro kaina dienos metu sieks 2,39 lito, naktinis tarifas (nuo 22 valandos iki 6 valandos) - 2,99 lito už kilometrą, o įsėdimo mokestis - 3,9 lito.

„Taip, mūsų kaina yra šiek tiek didesnė, bet galutiniam rezultate, manau, ji praktiškai bus tokia pat“, - spaudos konferencijoje sakė R.Statulevičius. Pasak jo, nors įkainiai yra didesni, tačiau bendra kelionės kaina bus panaši į kitų bendrovių. Jis nepaaiškino, kokiu būdu tai bus pasiekta.

„Vilnius veža“ vadovas teigė, kad bendrovė mažins tarifus, jei gaus pakankamai pajamų ir padengs išlaidas. Skaičiuojama, kad automobilis per parą turi nuvažiuoti 250-300 kilometrų, kad bendrovė padengtų išlaidas.

R.Statulevičius, paklaustas iš kokių lėšų bus dengiami nuostoliai, jei automobiliai nuvažiuos mažiau, teigė, kad taip nebus: „Nenuvažiuos mažiau, nebent daugiau“.

Kol paaiškės 100 automobilių nuomos konkurso nugalėtojas, „Vilnius veža“ laikinai iš bendrovės „Inchcape Motors“ išsinuomojo 10 „Ford C-Max“ automobilių - kiekvienos transporto priemonės nuoma siekia 2960 litų per mėnesį.

„Vilnius veža“ direktorius teigė, kad automobiliuose įrengta naujausia įranga, o taksometrai įsijungia automatiškai, vos tik keleivis įsisėda.

Planuojama, kad „Vilnius veža“ sukurs 300 naujų darbo vietų, vairuotojo mėnesio atlyginimas turėtų siekti apie 2 tūkst. litų.

„Vilnius veža“ gegužės pabaigoje skelbė 100 automobilių trejų metų nuomos konkursą, tačiau jis užsitęsė dėl per didelių pasiūlytų kainų. Bendrovė „Patikimi automobiliai“ 100 „Volkswagen“ automobilių norėjo išnuomoti už 19,8 mln. litų, o „Inchcape Motors“ ir „Euro Asista“ siūlė „Ford“ automobilius už 20,7 mln. litų.

Pasak R.Statulevičiaus, „Vilnius veža“ kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl leidimo derėtis su konkurso dalyviais. Pasak jo, jei VPT neleis derėtis, bus skelbiamas naujas konkursas. VPT atstovė spaudai Aušra Pocienė, kad tarnyba savo išvadas teiks spalio 17 dieną.

Vilniuje veikiančios „Eurotaksi“ vieno kilometro tarifas siekia 1,99 lito, o įsėdimo mokestis - 2 litus, „Ekipažo“ - atitinkamai 2,2 lito ir 2 litai, „Erelio akis“ - atitinkamai 1,8 lito ir 2 litai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.