Hibridiniai taksi automobiliai Vilniaus gatvėse - jau kitą savaitę

Kitą savaitę į Vilniaus gatves pagaliau išriedės pirmieji „žali“ taksi automobiliai, kurie yra neatsiejama kiekvienos normalios Europos šalies sostinės įvaizdžio dalis. Tai iš tikrųjų galima vadinti istoriniu įvykiu. Įdomu, kad šios iniciatyvos ėmėsi ne taksi bendrovė, bet kelionių agentūra „Smart Travel“, kuri pristato savo naujausią projektą „Smart Taxi“ (liet. sumanusis taksi).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2012, 10:48 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:54 AM

Kol kas jos parke bus trys hibridiniai „Toyota Prius“ automobiliai ir vienas „Volkswagen Golf Plus“ su aplinką tausojančia „Bluemotion“ technologija. Tačiau hibridinių taksi automobilių kiekį ketinama didinti.

„Džiaugiamės vilniečiams bei miesto svečiams pagaliau galėdami pristatyti pirmą „žalią“ hibridinį taksi Lietuvoje. „Smart Taxi“ pirmiausia ketina išsiskirti unikalia užsakymų valdymo ir administravimo IT sistema. Mūsų klientai galės lengvai internetu vykdyti ir tikrinti visus savo užsakymus, kur bus nurodyta visa kelionės informacija, sumokėta suma ir kt. Tai užtikrins visišką skaidrumą, glaudų ryšį tarp kliento ir paslaugų tiekėjo“, - sakė turizmo bendrovės direktorius Vytautas Reisas.

„Hibridiniai automobiliai Vakarų Europos šalyse jau tampa išsilavinusios ir apie ateitį galvojančios visuomenės simboliu. Smagu, kad ir į mūsų gatves išvažiuos taksi automobiliai, pasižymintys ne tik nepaprastai žema CO2 emisija, bet ir įspūdinga degalų ekonomija“, - teigė E. Povilauskas.

Naujojo taksi vairuotojai pasipuoš itin stilingomis, aviacijos pilotus primenančiomis uniformomis. Keleivių užsakymams priimti, automobiliuose bus naudojami planšetiniai kompiuteriai, o radijo ryšys, perkeltas į individualias ausines, užtikrins malonią bei ramią aplinką keleiviams.

Kiekviename automobilyje įrengti kortelių skaitytuvai, be to, pirmieji rinkoje „Smart Taxi“ savo keleiviams pasiūlys nemokamą „Wi-Fi“ interneto ryšį. 

Taksi bus galima išsikviesti telefonu arba internetu. Ateityje kompanija klientams žada pasiūlyti ir taksi iškvietimo paslaugą SMS žinute bei mobiliąja programėle. „Smart Taxi“ automobiliais vieno nuvažiuoto kilometro kaina sieks 2,20 lito, o įsėdimo mokestis – 4 litai. Pirmaisiais veiklos metais kompanija autoparką žada keliais etapais papildyti 60 modernių visą parą veikiančių automobilių bei sukurti daugiau kaip 200 darbo vietų.

„Smart Taxi“ automobilių parko didžiąją dalį sudarys hibridiniai automobiliai „Toyota Prius“. 

Atsiradus alternatyvioms paslaugoms džiaugiasi ir Tarptautinis Vilniaus oro uostas. „Vilniaus oro uostas yra ta vieta, kuri kas dieną reprezentuoja Lietuvos sostinę tūkstančiams keleivių, tad mes palaikome kokybiškų paslaugų vystymąsi ir naujas iniciatyvas. Mums tikrai svarbu, kad keleiviai patogiai ir laiku pasiektų savo kelionės tikslą“ ,- teigė VĮ Tarptautinio Vilniaus oro uosto ryšių su visuomene vadovė Sandra Šiaulienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.