Po atšilimo – spąstai Kauno vairuotojams

Prasta Kauno gatvių būklė po atšilimo vairuotojams tapo dar pavojingesnė. Keičiantis temperatūroms ledu virstanti drėgmė ir taip duobėtas gatves pavertė dar sunkiau įveikiamu iššūkiu. Tai patvirtina ir miesto policijos perspėjimas vairuotojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 4, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:36 AM

Pareigūnai ragina itin atsargiai vairuoti prie Pramonės prospekto 18 numeriu pažymėto pastato, išvažiuojant iš žiedinės sankryžos automobilių turgaus link, ir T. Masiulio gatvėje ties 14 numeriu pažymėtu namu. Išties, duobės čia įspūdingos ir niekaip nepažymėtos.

„Vairuotojams itin sudėtinga pastebėti duobes tamsiu paros metu, nes jos būna pilnos vandens, purvo. Esant tokioms oro sąlygoms, duobių gatvėse gali padaugėti. Vairuotojams raginama būti atidesniems, atsargesniems, tolerantiškesniems, padėti vieni kitiems ir apie eismo įvykius ar kliūtis kelyje pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112“, - teigė Kauno policija.  

Tačiau net pažymėtų duobių išvengti ne visada pavyksta. Tokios situacijos liūdnu simboliu galėtų būti šalia jau minėtos T. Masiulo gatvės duobių gulinčios nuolaužos – tvorelės šipuliai ir automobilio rato dangtis. Tiesa, tokių besimėtančių dangčių vos per pusvalandį mieste galima pastebėti ne vieną ir ne du. Šios dalys nuo automobilių paprastai nukrenta dėl prasto kelio.

„Keičiantis temperatūroms problema visada paaštrėja. Tačiau situacija nėra tragiška. Pastebėtas duobes stengiamasi užpilti, o netrukus jos bus sutvarkytos šaltu asfaltu“, - tikino miesto Tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Tuo tarpu policija primena, kad KET nurodyta, jog eismo dalyviai, sudarę ar pastebėję kliūtį kelyje, sukėlę ar pastebėję jame pavojų, privalo šią kliūtį ar pavojų pašalinti, o negalėdami to padaryti - pranešti policijai, kelio savininkui ar kelią prižiūrinčiai įmonei, pažymėti kliūtį ar pavojingą vietą ir visais įmanomais būdais įspėti apie kliūtį ar pavojų kitus eismo dalyvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.