Naujos kartos BMW X5 - jau kaip ant delno (video)

Pasirodė pirmoji oficiali informacija apie 2014-ųjų metų BMW X5. Tai jau trečiosios kartos visureigis, kuris pelnė vairuotojų simpatijas tiek Europoje, tiek kitoje Atlanto pusėje. Kadangi šis automobilis gaminamas JAV, pirmoji oficiali fotosesija padaryta būtent Amerikoje. Rudenį BMW salonuose pasirodysiantys visureigiai bus parduodami su trimis skirtingais varikliais. Baziniai „xDrive30d“ turės 3 litrų, šešių cilindrų 258 AG dyzelius. Tuo tarpu sportiškosios M serijos modeliai bus aprūpinti šešių cilindrų 380 AG dyzeliniais varikliais su trimis turbinomis. Tokie visureigiai iki 100 km/val. įsibėgės vos per 5,3 sekundės.

BMW gamintojai pristato jau trečiosios kartos X5 visureigį.<br>Gamintojas
BMW gamintojai pristato jau trečiosios kartos X5 visureigį.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2013, 1:28 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:20 AM

Be to, dar bus gaminama „BMW X5 Drive50i“ versija su 8 cilindrų, 4,4 litro benzininiais (450 AG) varikliais.

Visi BMW X5 turės visų varančiųjų ratų važiuoklę ir aštuonių laipsnių automatinę pavarų dėžę.

Gamintojai teigia, kad trečiosios kartos X5 bus maždaug 7 procentais erdvesnis už savo pirmtaką. Galinė sėdynė čia padalinta santykiu 40/20/40, todėl bagažinės talpa (priklausomai nuo gale sėdinčių keleivių skaičiaus) galės nuo 650 iki 1870 litrų.

BMW X5 yra 3 centimetrais ilgesnis, puse centimetro platesnis bei 1,5 centimetro žemesnis už savo pirmtaką. Tačiau atstumas tarp ašių išliko kaip buvęs - 2,93 metro.

Nors šis visureigis visais parametrais yra didesnis už antros kartos, bavarai sugebėjo naujojo modelio svorį sumažinti devyniasdešimčia kilogramų.

Naujuosius X5 bus galima užsakyti dviejų įrangos lygių: „Luxury Line“ ir „xLine“. Jie skirsis ne tik dizaino sprendimais salone, bet ir išorėje.

Sportiškiausios versijos „M Sport“ pakete - žemesnė prie kelio dangos prisitaikanti pakaba, aerodinaminiai kėbulo elementai, sportiškos sėdynės, speciali salono apdaila bei 19 colių ratlankiai.

Viena labiausiai intriguojančių naujienų - BMW planuoja pristatyti pigesnę versiją „sDrive25d“ – pirmąjį visureigį šios markės istorijoje galiniais varomaisiais ratais. Tai bus pigiausia šio visureigio versija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.