Išmanieji telefonai navigaciją rodys ant priekinio automobilio stiklo

Iki šiol ant priekinio stiklo projektuojamą navigacijos sistemą turėjo tik nauji, brangūs modeliai. Bet įmonė „Garmin“ sukūrė projektuojamos informacijos programėlę išmaniesiems telefonams bei nešiojamą priedą – permatomą plokštelę, lipdomą prie automobilio priekinio stiklo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2013, 3:21 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:13 PM

Todėl netrukus naujovišką navigaciją bus galima įsidėti ir į senstelėjusį automobilį.

Išmanųjį telefoną su įjungta programėle tereikia įstatyti į laikiklį ant prietaisų skydelio ir padėti po peršviečiama plokštele. Važiuojant ant priekinio stiklo ima šviesti maršruto rodyklės, automobilio greitis ir laikrodis.

Navigacijos sistema taip pat gali nurodyti kryptį balsu per telefono mikrofoną arba mašinos garsiakalbius, prijungus prietaisą per „Bluetooth“. Su palydoviniu ryšiu susieta navigacijos sistema pritaikyta „iPhone“, „Android“ telefonams ir „Windows Phone 8“. Ji automatiškai nustato paros metą ir pagal aplinką pašviesina arba patamsina rodomą informaciją.

Automobilių pramonės tyrėjų įmonės „Mira“ vyriausiasis inovatoriškų technologijų inžinierius naująjį „Garmin“ prietaisą pavadino įdomiu. „Automobilių gamintojai patys bando daryti kažką panašaus, bet jiems visada sutrukdo ilgas idėjos vystymo ciklas. Jūsų išmanusis telefonas keičiasi beveik kasdien, o automobilio sistemų atnaujinimas ganėtinai ribotas“, - aiškino jis.

„Garmin“ teigimu, projektuojamos navigacijos sistema turėtų kainuoti apie 130 JAV dolerių (apie 350 litų) ir parduotuvėse pasirodyti besibaigiant vasarai. Programėlei pritaikyti regionų žemėlapiai kainuos apie 30 JAV dolerių (apie 80 litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.