„300 ežerų“ ralyje - daugiau nei 100 dalyvių ir naujas požiūris į saugumą

Zarasuose ir Visagine šį savaitgalį muzikos garsus pakeis variklių gausmas. Daugiau nei 100 ekipažų iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos startuos „300 ežerų“ ralyje. Dvi dienas vyksiančiose varžybose sportininkai pasirodys ne tik su galingais „Mitsubishi“ bei „Subaru“, bet ir su sunkvežimiais GAZ bei klasikiniais „Lada“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2013-08-06 14:31, atnaujinta 2018-03-02 03:14

Vienu kartu vyks ne tik Lietuvos automobilių ralio čempionato penktasis etapas, bet ir Latvijos bei Baltarusijos ralio čempionatų etapai, taigi svečių iš kaimyninių šalių bus ne mažiau, nei lietuvių.

Vienas iš ralio organizatorių Audrius Gimžauskas patvirtino, kad į „Autoplius 300 ežerų“ ralį užsiregistravo net 104 ekipažai. „Mandatinėje komisijoje matysime tikrus veidus, bet 100 automobilių tikrai turėtų stoti į startą. Savaitgalis bus karštas kalbant ne tik apie orą“, - tvirtino jis.

Ralis grįžta į Visaginą

Ketvirtą karta organizuojamos varžybos šįkart apims ir Visaginą, čia vyks vakariniai važiavimai mieste. Ralis sutapo su Visagino miesto švente, kartu bus minimas 38 miesto gimtadienis, taigi atvykusiems pasižiūrėti ralio Visagino merė Dalia Štraupautė žadėjo ir daugiau pramogų.

Miesto greičio ruožas nebus tik lengva slalomo trasa. 4 km ilgio ruožas prasidės Visagino gatvėse, automobiliai užsuks į stadioną, kur sportininkams teks šokti per dirbtinį trampliną, o paskui maršrutas drieksis per miško keliuką ir slidžią betoninę dangą.

Tai turėtų būti vienas iš įdomiausių greičio ruožų, bet Zarasų rajono meras Arnoldas Abramavičius pabrėžė, kad ralio startas ir finišas bus Zarasuose. Paskutinis ralio greičio ruožas tradiciškai vyks Zaraso ežero saloje, kai į trasą poromis išvažiuos po du sportininkus. Paskutiniai į trasą išriedės varžybų lyderiai ir vos jiems finišavus bus paskelbtas nugalėtojas.

„Žiūrovai galės pamatyti visiškai šviežias emocijas, nugalėtojai bus paskelbti iš karto po finišo ir apdovanojimus jiems įteiksime dar nespėjus priblėsti džiaugsmui“, sakė ralio organizatorius Maris Simsonas.

Prisiminė klasikinius automobilius

Visa „300 ežerų“ ralio trasa drieksis apie 130 km, bet nugalėtojai turėtų paaiškėti tik pačioje pabaigoje. Prieš finišą sportininkų laukia ilgiausias ir sudėtingiausias, net 32 km greičio ruožas. Šiame priešpaskutiniame ruože, M.Simsono manymu, pozicijomis gali apsikeisti visas lyderių dešimtukas.

Senovinės technikos mėgėjams taip pat bus į ką pažiūrėti. Varžybose startuos trys sunkvežimiai GAZ ir 11 „žiguliukų“. „Lada VFTS“ klasės globėjas Stasys Brundza su nostalgija prisiminė šių automobilių gamybą ir lenktynes jais.

„Lada“ klasė priminė mano brandžią jaunystę. Kai neliko laiko pačiam važinėti, teko užsiimti sportinių automobilių gamyba. Jaunimas jau nebežino, kad Vilniuje veikė sportinių automobilių gamykla“, - pasakojo buvęs lenktynininkas.

Vietoje juostų – įspėjantys ženklai

Organizatoriai ralyje laukia ne tik daug dalyvių, bet ir gausaus būrio žiūrovų. Abiejų rajonų policijos pareigūnai pripažino, kad ralio saugumo užtikrinimas yra jų didžiausias rūpestis jau keletą savaičių. Taip pat saugumu greičio ruožuose rūpinsis 140 apsaugos darbuotojų, viename ruože dirbs 7 greitosios pagalbos automobiliai, bus ir skubios pagalbos sraigtasparnis.

Vienas greičio ruožas driekiasi per Latvijos teritoriją, ten dirbs latvių pareigūnai.

M.Simsonas tvirtino, kad daugiausiai žiūrovų priviliosiančios vietos bus aptvertos vielos tvoromis, o kitur vietoje „stop“ juostų bus pastatyti ženklai, įspėjantys apie pavojų. „Trasa bus daugiau nei 130 km ilgio. Nerealu tokią teritoriją aptverti juostomis ir pristatyti apsaugos darbuotojų. Bet pamačius įspėjamąjį ženklą nesinori peržengti jo ribų“, - aiškino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.