Sukurtas automobilis, kuris gali įsisprausti į siauriausią tarpą (video)

Nesklandumai automobilių stovėjimo aikštelėje netrukus liks praeityje – studentai iš Naujosios Zelandijos, Taivano ir Kinijos sukūrė automobilį, kurio ratai gali pasisukti į bet kurią pusę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:51 AM

Todėl mašina lengvai sukasi aplink savo ašį arba šonu įvažiuoja į ankštą stovėjimo vietą. Juokingai atrodantis automobilis sukurtas panaudojus kiniško miesto modelio „Chery QQ“ kėbulą. Kūrėjai tikisi, kad per artimiausius dvejus metus mašina jau atsidurs prekybos salonuose.

Otago politechnikos institute pagamintas automobilis varomas elektra ir gali pasiekti 100 km/val. greitį. Tačiau tai nėra svarbiausios naujo kūrinio savybės – automobilio esmė yra nauja ratų valdymo sistema. Visus keturis jo ratus galima sukinėti atskirai.

Mašiną mokslininkai ir studentai konstravo net penkerius metus, rašo odt.co.nz

Otago politechnikos instituto programų vadovas Tomas Qi tvirtino, kad mašinos valdymas visai paprastas. „Tereikia paspausti mygtuką ir visi veiksmai bus atlikti automatiškai“, - tvirtino jis.

Prie automobilio kūrimo prisidėjo ir valstybinis Taivano mokslo ir technologijų universitetas bei Kinijos Šenzeno politechnikos institutas.

Stambūs automobilių gamintojai, kaip „Tata Motors“ taip pat bando panašias technologijas. Koncepcinis „Tata Pixel“ taip pat turi atskirai valdomus priekinius ir galinius ratus, dėl ko automobilis gali apsisukti beveik vietoje.

Ne tokios sudėtingos statymo pagalbos sistemos, kurios pačios įvairuoja automobilį į laisvą vietą aikštelėje naudodamos sensorius, tampa labai populiarios.

Vaizdo įrašą apie keistąjį studentų kūrinį galite pažiūrėti žemiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.